You are here
Home > Alte sporturi > ALTE SPORTURI Patric „The Flyingboy” Iluț învingător în Bulgaria! Victoria îl propulsează pe primul loc în clasamentul general World Rockie Tour!

ALTE SPORTURI Patric „The Flyingboy” Iluț învingător în Bulgaria! Victoria îl propulsează pe primul loc în clasamentul general World Rockie Tour!

 

 

 

 

 

Radu Țolaș

În intervalul 16-17 iulie , s-a desfășurat în Stara Zagora, Bulgaria, a 2-a etapă a circuitului mondial World Rookie Tour, campionatul mondial pentru rookies, atleti sub 19 ani.

La ceasta etapă au participat 53 de atleți din întreaga lume, printre care și băimăreanul Patric Iluț ( 13 ani ). Nivelul competiției a fost extrem de ridicat , sportivii fiind motivați să ocupe un loc în ierarhia mondială. Amintim aici că primii 20 clasați in clasamentul mondial, sunt automat calificați la Jocurile Olimpice de Tineret de la Maribor, din 2023 !

După două runde de calificări „hardcore” , desfășurate în skatepark-ul proaspăt inaugurat din Stara Zagora, primii 6 clasați din fiecare grupă : groms, rookies și fete, s-au calificat in finale.

În finală, atleții au dat tot ce au avut mai bun, încercând să dea linia perfectă, linia care să le asigure un loc pe podium. Locul pe podium înseamnă, pe lângă punctele din ierarhia mondială, și calificarea în finala circuitului mondial World Rookie Tour, finală ce v-a avea loc în Innsbruck, la sfârșitul lunii Septembrie.

Patric a reușit , din nou, să se concentreze și să dea un line care i-a a dus nu doar locul 1 la groms, ci și titlul de câștigator absolut al etapei , el obtinând cel mai bun scor ( punctaj) din concurs!

Este a doua reușită din acest sezon a lui Patric în circuitul mondial, această reușită propulsându-l pe #theflyingboy pe primul loc în clasamentul mondial World Rookie Tour ! Punctajul pentru ierarhia mondială se poate aduna doar din concursuri mondiale oficiale . Până în prezent, în acest sezon Patric are două medalii de aur și titlul de câștigător absolut a 2 etape de World Rookie Tour, medalie de aur și medalie de argint în circuitul mondial Best Foot Forward.

Patric declara : „Felicit toți participanții și organizatorii. A fost cel mai ridicat nivel de contest din ultima vreme! Mă bucur să vad copii care se dau la așa un nivel. A fost o onoare să concurez cu ei. Cu atât mai mare bucuria de a câștiga etapa din Bulgaria. Titlul mă onorează și mă pompează pentru etapele viitoare! Sper doar, ca munca mea să nu fie în zadar , având în vedere că în acest moment în Romania nu există o Federație de Skateboarding, asta însemnând că nu voi putea participa la Olimpiada de Tineret de anul viitor, sau v-a trebui să o fac pentru o altă națiune.”

Urmatoarea etapă pentru Patric este în Budapesta, la începutul lunii August .

 

Lasă un răspuns

Top