You are here
Home > Fotbal > Adrian Ster s-a întors acasă sub comanda celui care l-a lansat în Liga 2, și a semnat cu Minaur Baia Mare!

Adrian Ster s-a întors acasă sub comanda celui care l-a lansat în Liga 2, și a semnat cu Minaur Baia Mare!

Ioan R. Ster 

Pe 11 octombrie 2014, Adrian Ster debuta la seniori în amicalul pe care FCM Baia Mare îl disputa pe Stadionul de sub Dealul Florilor, în compania echipei, antrenate pe-atunci de Vasile Miriuță, CFR Cluj (0-3). Cel care l-a văzut la juniorii FCM-ului, antrenați de regretatul Lucian Bălan, a fost Dorin Toma, nimeni altul decât actualul antrenor de la Minaur Baia Mare.

De atunci au trecut aproape 5 ani, și Adrian Ster a adunat 144 de meciuri la seniori (oficiale și amicale), înscriind de 51 de ori. Pentru FCM Baia Mare a jucat de 10 ori în Liga 2, iar după aventura de la Baia Mare și imposibilitatea echipei de a se înscrie într-un nou sezon în Liga 2, Adrian Ster a ajuns sub comanda lui Romică Buia și Ovidiu Mic la ACS Fotbal Comuna Recea. La echipa primăriei din Recea Adrian Ster a strâns 53 de meciuri și a marcat de 29 de ori, fiind golgheterul echipei.

După absolvirea Liceului cu Program Sportiv din Baia Mare, a urmat cursurile Facultății de Educație Fizică și Sport a Universității Babeș Bolyai din Cluj Napoca și a venit și firescul transfer la CFR Cluj. Pentru echipa secundă a Campioanei României a jucat de 46 de ori înscriind de 15 ori, fiind golgheterul echipei în ediția de campionat 2017-2018. La CFR 2 Cluj a fost remarcat de Dan Ptrescu, fostul și actualul antrenor al campioanei României, care l-a convocat l-a prima echipă. Nu a mai apucat să debuteze în Liga 1, pentru că Dan Petrescu a ales China, iar Adrian Ster a mai activat un tur de campionat pentru CFR 2 Cluj.

În februarie 2019 a semnat până în iunie 2019, cu echipa lui Adrian Mititelu, FC Universitatea Craiova, tot în Liga 3, a jucat de 10 ori în tricoul Leilor din Bănie înscriind de 4 ori.

Acum Adrian Ster s-a întors acasă, în Baia Mare, sub comanda lui Dorin Toma, cel care l-a promovat și care îi cunoaște calitățile de golgheter, pentru a pune umărul la promovarea echipei Minaur Baia Mare în Liga 2! Aici la Baia mare și-a regăsit foștii colegi de echipă Ciprian Duruș, Răzvan Lupu și Lutzu Valer, din perioada în care FCM Baia Mare ierna pe locul 1 în Liga 2!

Mult succes, Adrian Ster!

2 thoughts on “Adrian Ster s-a întors acasă sub comanda celui care l-a lansat în Liga 2, și a semnat cu Minaur Baia Mare!

Lasă un răspuns

Top