You are here
Home > Uncategorized > UNIREA CONSTANȚA Cine este echipa nou înființată care va juca direct în Liga 2, în locul echipei din Recea?

UNIREA CONSTANȚA Cine este echipa nou înființată care va juca direct în Liga 2, în locul echipei din Recea?

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

Ne așteptam ca înaintea fiecărui start de sezon competițioonal în Liga 2, să avem parte de tot felul de bombe de presă, așa cum s-a întâmplat și acum 2 ani când, Nicolae Sarcină a retras Luceafărul Oradea din al doilea eșalon al fotbalului românesc chiar înaintea startului de campionat, oficialii de la Casa Fotbalului amânând Programul meciurilor până în ultima clipă!

În această vară s-a tot vorbit despre posibilitatea ca Recea să continue în Liga 2, după „fuziunea” de la malul mării dintre Viitorul și Farul Constanța. Din punct de vedere legal, de fapt s-a făcut o asociere dintre Farul și Viitorul, prin care echipa patronată de Gică Hagi a preluat tot ce ține de marca echipei Farul și echipa a fost (re)botezată FCV FARUL CONSTANȚA! În fotbalul românesc fuziunile sunt interzise de regulament, dar iată că se găsesc portițe prin care se pun la cale astfel de…asocieri! 

Cum locul din Liga 2 al echipei lui Ciprian Marica a rămas liber, exista posibilitatea ca ACS Fotbal Comuna Recea să fie echipa care să beneficieze de pe urma acestei „fuziuni”, fiind prima echipă retrogradată. Nu mai este nici un secret din faptul că oficialii de la Recea au purtat discuții cu Ciprian Marica, acesta nefiind dispus să cedeze locul gratis, iar încercarea de a crea la Baia Mare o echipă competitivă pe scheletul echipei din Recea a fost sortită eșecului, din cauze pe care noi le-am descris aici. În aceste condiții, Marica s-a reorientat și a ajuns la o înțelegere cu Altay Nouredin, căruia i-a cedat brandul de FC Farul, iar echipa SSC Farul înființată de suporterii constănțeni a fost preluată și redenumită UNIREA CONSTANȚA de nepotul controversatului om de afaceri BEINUR NOUREDIN. Inițial, echipa ar fi trebuit să se numească FC MARINA, iar în prezentarea pe care și-au făcut-o, noul club se prezintă: „Suntem FOTBAL CLUB UNIREA CONSTANȚA! Un club care evoluează în Liga a 2-a! O NOUĂ ECHIPĂ  a județului Constanța care vrea să facă performanță și să aducă din nou la stadion locuitorii din zona de sud a litoralului constaănțean, care nu au mai avut de foarte mulți ani o echipă în a doua ligă a fotbalului românesc!” (sursa LIGA2.prosport.ro)

Iată cum, după Rotaru care s-a văzut cu o clonă a Universității Craiova înscrisă direct în Liga 2, iar acum se bate la titlu în Liga 1, un alt afacerist controversat primește pe tavă o echipă care va evolua în al doilea eșalon al fotbalului românesc. Cu toate acestea, NU EXISTĂ nici o Hotărâre a Comitetului Executiv al FRF care să aprobe toate aceste inginerii, dar Programul meciurilor dat publicității zilele trecute o programează pe Unirea Constanța, care va fi antrenată de Ianis Zicu și va avea în componența lotului mare parte din jucătorii care au evoluat sezonul trecut pentru FC Farul Constanța!

În același timp, apele sunt tulburi și la malul Dunării, Astra Giurgiu fiind penalizată de FRF cu 6 puncte, iar dacă situația nu se clarifică la echipa patronată din pușcărie de Ioan Niculae, există riscul ca echipa să nu fie programată în campionat!

În tot acest timp, Recea a stat la pândă și încă mai speră să joace în Liga 2, cu 8 zile înaitea startului noului sezon competițional, cu speranța că ar putea fi sprijinită (hai să zic), de…toată lumea!

 

Lasă un răspuns

Top