You are here
Home > Rugby > Liga Națională de Rugby > RUGBY Vasile Lucaci – Neculai Nichitean – Eugen Apjok sunt primii zimbri ce au pășit pe pâmânt sud-african

RUGBY Vasile Lucaci – Neculai Nichitean – Eugen Apjok sunt primii zimbri ce au pășit pe pâmânt sud-african

 

 

 

 

 

Alin Boțioc 

Vasile Lucaci – Neculai Nichitean – Eugen Apjok sunt primii zimbri ce au pășit pe pâmânt sud-african

În urmă cu exact 26 de ani și 6 luni reprezentativa de Rugby a României (prezentă pentru a treia oară la un turneu final) debuta pe tărâm sud-african într-un meci contra Canadei 3-34 jucat pe Boet Erasmus Stadium din Port Elisabeth. Singurul zimbru din lotul României de la acea dată a fost Vasile Lucaci cel care timp de 35 de ani (27 septembrie 1983 – 25 iulie 2018) și-a dedicat-o acestui nobil sport atât ca jucător iar mai apoi ca antrenor secund al actualei campioane a României, C.S.M.Știința Baia Mare).

Alături de fostul pilier Bebe Lucaci (n.5 ianuarie 1969), la acea ediție de Cupă Mondială de pe tărâm sud-african a fost prezent și Neculai Nichitean (un sucevean) ce a jucat și pentru C.S.M.Știința Baia Mare între (1989-1993), și care la acea dată era component al formației Universitatea Cluj. Uvertura de sorginte moldavă s-a remarcat la acea ediție a Cupei Mondiale cu primele trei puncte reușite de România în confruntarea cu Canada, ocupând locul trei în topul marcatorilor formației României.

Actualul tehnician al campioanei en-titre a României, Eugen Apjok este cel de-al treilea zimbru ce a pășit pe pîmânt sud-african fiind în vara lui 2010 pentru o perioadă de două săptămâni (25 iulie – 8 augut) la un curs de perfecționare pentru antrenori susținut la una dintre cele mai prestigioase academii de rugby din lume, susținută la Cape Town.

Lasă un răspuns

Top