You are here
Home > Rugby > Liga Națională de Rugby > RUGBY Gruzinul Khvicha Jgerenaia se desparte de campioana României!

RUGBY Gruzinul Khvicha Jgerenaia se desparte de campioana României!

 

 

 

 

 

Alin Botioc 

Gruzinul Khvicha Jgerenaia se desparte de campioana României

În urmă cu aproape trei ani pe data de 3 august 2018, cu doar opt zile înaintea startului de sezon 2018-2019 oficialii campioanei C.S.M.Știința Baia Mare reușeau achiziționarea jucătorului cu profil defensiv Khvicha Jgerenaia. Ca urmare a evaluării făcută de staff-ul tehnic conducerea campioanei en-titre a decis întreruperea relației contractuale cu cel de-al treilea gruzin din istoria zimbrilor băimăreni.

Născut pe data de 3 martie 1996 în Georgia la Khobi un oraș cu doar 5.800 de locuitori, centrul de doar 22 de ani și 5 luni a început rugby-ul la vârsta de 14 ani. Patru ani mai târziu, în 2014 Khvicha Jgerenaia debuta în SuperLiga Ucraineană de Rugby sub culorile formației Rugby Club Kredo 63 Odessa. După alți patru ani petrecuți în acest important oraș port (situat în nord-vestul Mării Negre, așezare ce însumează o populație de 1.010.500 de locuitori), puternicul centru de origine gruzină (1,80 m – 90 kg) semnează cu vicecampioana României, C.S.M.Știința Baia Mare club cu care reușește să îmbrace de două ori tricoul de campion național edițiile (2018-2019 și 2019-2020), reușind să câștige și o Cupă a României în stagiunea 2020. În urmă cu aproape doi ani pe 17 septembrie 2019 alături de colegii săi de club Sione Fakaosilea, Tanilea Maravunawasawasa și David Feliuai, gruzinul de 25 de ani a devenit Ambasador al evenimentului Youth For Climate aflat sub patronajul Y.M.C.A.Baia Mare.

Pentru importanța contribuție adusă rugby-ului maramureșean în ultimii șase ani, conducerea C.S.M.Știința Baia Mare îi mulțumește și îi urează mult succes pe mai departe.

Lasă un răspuns

Top