You are here
Home > Fotbal > Recea învinge greu Metalurgistul și pregătește dubla cu Minaur!

Recea învinge greu Metalurgistul și pregătește dubla cu Minaur!

Ioan R. Ster 

În prima etapă din Liga 3, seria 5, ACS Fotbal Comuna Recea a debutat cu dreptul, învingând pe teren propriu Metalurgistul Cugir cu 2-1 (1-1) Metalurgistul Cugir, o echipă repartizată în seria 5, după retragerea echipei CSM Tg. Mureș. 

Meciul nu a fost unul ușor pentru echipa antrenată de Romică Buia și Ovidiu Mic, metalurgiștii sosind la Recea cu gândul de a nu pierde. Și au fost foarte aproape de a obținute un punct, golul victoriei fiind înscris de Romario Rus în min. 80.

Meciul a început fără perioada obișnuită de tatonare și Mărieș are prima ocazi în min. 3, când Mărieș este blocat de fundașii adversi în careul de 16 m. Metalurgistul Cgir putea deschide scorul în min. 7 când Paul Păcurar primește o minge deviată de Coltor, rămâne singur cu Bota care apără și salvează echipa de la primirea golului. În min. 9 Șăuca intrat în careul de 16 m șutează pe lângă poarta lui Bota. Și Recea putea deschide scorul în min. 19, dar lovitura lui Kis cu capul de pe linia de 6 m, trece alături de poarta luiGorea. Coltor se evidențiază din nou în min. 26, când șutează puternic, dar Bota scoate spectaculos de sub bara transversală. Cel mai bun jucător al oaspeților, Paul Păcurar își încearcă și el șutul dar mingea trece de puțin pe lângă vinclul porții lui Bota (min.30). Același Păcurar, îl mai încearcă o dată pe Bota dar portarul maramureșean este la post (min.31). După numai un minut Viorel Chinde deschide scorul pentru Recea, după o pasă a lui Teut, intră în careul de 16 m și șutează sub bara transversală, aducând Recea în avantaj: 1-0! Avantajul gazdelor avea să dureze doar 2 minute, Claudiu Coltor se trezește cu o minge singur în careul de 6 m, într-o poziție suspectă de offside, și egalează, învingându-l pe Bota: 1-1!

După pauză meciul devine unul modest, cu puține ocazii de poartă cei mai insitenți fiind oaspeții prin Paul Păcurar, Șăuca și Coltor. Min.48, Coltor șutează mult peste de la 30 m. Șăuca scapă pe partea dreapta a atacul metalurgist, intră în careu dar centrarea sa este scoasă de Urs în corner (min.65). În min. 80, Romario Rus aduce victoria gazdelor înscriind la o fază similară cu golul egalizator al oaspeților, după o centrare perfectă a lui Micaș: 2-1! Până la final oaspeții forțează egalearea dar gazdele se apără bine, în jumătatea proprie, doar Dohotarul mai încearcă poarta cu o lovitură de cap care trece peste poarta apărată de Bota. Gazdele mai putea înscrie până la final prin Chinde (min.87), Kis (min.88) și Opriș (min.90+3), dar au ratat șansa de a se distanța.

ACS Fotbal Comuna Recea începe, așadar noul sezon din Liga 3 cu o victorie, și se află în grafic, cum se spune, și vor aborda meciurile cu Minaur Baia Mare cu un moral bun.

Romică Buia, antrenor ACS Fotbal Comuna Recea, în exclusivitate pentru baiamaresport.ro:

„Am avut parte de o echipă foarte bună, Cugirul și de o căldură foarte mare, dar până la urmă, băieții au luptat, și eu zic că per total, având în vedere ocaziile avute în prima repriză, rezultatul este unul meritat.Mă bucur că am câștigat, pentru că am debutat cu dreptul în noul sezon și sperăm că vom merge tot așa. Meciurile cu Minaur Baia Mare le vom aborda cu aceiași mentalitate, vom merge să câștigăm ambele partide, să vedem cum voi face și formația, pentru că una este meciul de cupă, una este cel de campionat. Voi menaja ceva jucători, avem ceva probleme, Norbert încă nu a fost legitimat, va intra și el, probabil în meciul de cupă sau în cel de campionat, să vedem!”

Paul Păcurar, Metalurgistul Cugir, în exclusivitate pentru baiamaresport.ro:

„A fost un meci greu, mai ales pentru noi, pentru că venim după o deplasare de 5 ore, am venit în ziua meciului. Eu zic că ne-am prezentat bine, cât am rezistat fizic, noi nu ne batem la promovare. Recea și-a anunțat candidatura, o echipă foarte bună și le urez multă baftă.Întâlnirea cu foștii mei colegi a fost ca de obicei, amintiri, povești din perioada frumoasă petrecută la Baia Mare, în Liga 2, aștept și meciul din etapa 3, cu mai muți colegi, antrenori, cu președinte, sperăm să fie un meci la fel de frumos ca astăzi. Pentru mine urmează un sezon greu la Metalurgistul Cugir, care sperăm să-l încheiem sănătoși și poate la anul să ne propunem obiective mai îndrăznețe!”

ACS Fotbal Comuna Recea – Metalurgistul Cugir   2-1 (1-1)

Teren Comunal Recea

Spectatori: cca. 300

Au înscris: Viorel Chinde (min.32), Romario Rus (min.80) respectiv Claudiu Coltor (min.34)

Cartonaș galben: Erdei (min.19)

Arbitrii: Claudiu Ștef (Tg. Mureș)-centru, Balint Albu (Tg. Mureș), Vlăduț Gașpar (Tg. Mureș) – asitenți

Observatori: Claudiu Ștefănuți (Năsăud), Leontin Moga (Zalău)

ACS Fotbal Comuna Recea: Bota – Potcoavă, Kis, Urs, Erdei, Micaș, Berindea, Mărieș, Romario Rus, Viorel Chinde, Teut. Au mai jucat: Oltean, Asăujan, Opriș, Maftei. rezerve neutilizate: Iura, Cohan, Pașca. Antrenori: Romică Buia (principal), Ovidiu Mic (secund)

Metalurgistul Cugir: Gorea – Lang, Dohotariu, Trif, De Freitas, Șăuca, Grozav, Denis Casian, Paul Păcurar, Neagu, Claudiu Coltor. Au mai jucat: Bold, Budin, Șuteu, Davidas. Rezerve neutilizate: Anton, Coroian, Baratky. Antrenori: Lucian Itu (principal), Marius Opric (secund). 

Lasă un răspuns

Top