You are here
Home > Fotbal > Liga 2 Casa pariurilor > Recea îi provoacă mare supărare lui Costel Enache, dispus să demisioneze! Motivul să fie…Marius Coman??? ACS Fotbal Comuna Recea – „U” Cluj 1-0 (0-0)

Recea îi provoacă mare supărare lui Costel Enache, dispus să demisioneze! Motivul să fie…Marius Coman??? ACS Fotbal Comuna Recea – „U” Cluj 1-0 (0-0)

 

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

ACS Fotbal Comuna Recea a reușit o victorie mare împotriva Universității Cluj, în etapa 18 a campionatului Ligii 2 Casa Pariurilor, cu 1-0 (0-0), unicul gol al partidei fiind marcat chiar de jucătorul împrumutat de „U” Cluj la Recea: Marius Coman. Prin această reușită Marius Coman ajunge la cota 7 în clasamnetul golgheterilor suflându-i în ceafă lui Claudiu Bălan (8 reușite).

Elevii antrenați de Florin Fabian au meritat victoria, o victorie muncită, în care maramureșenii au avut mai multe ocazii de gol, replica șepcilor roșii fiind una palidă, sub așteptări. Bryan Mendoza pare să-și fi găsit locul în echipă fiind unul dintre cei mai periculoși jucători ai gazdelor. În min. 20 el îl încearcă pe Muțiu cu un șut de la 25 m, dar portarul clujean este la post. În min. 30 Dican este foarte aproape de un autogol, după o fază la care Coman insistent, a recuperat o mingea la marginea careului oaspeților. Alin Fica se remarcă și el un șut extrem de periculos de la 20 m de poartă, Muțiu respinge foarte bine iar Atska îndepărtează pericolul.

În repriza secundă Oiță este aproape de deschiderea scorului, dar lovitura sa de cap este reținută de același Muțiu în doi timpi (min.49), Alexandru Mărieș încearcă și el poarta cu o lovitură de cap, dar nu-l poate învinge pe Muțiu (min.50). După numai 2 minute, la un duel în careu studenților clujeni între Carol Taub și Alin Fica, în care amândoi jucătorii s-au ținut reciproc, centralul Mihai Amorăriței acordă penalty pentru Recea, contestat de oaspeți. Execută Marius Coman care înscrie plasat în stânga portarului: 1-0 (min.54)! La cealaltă poartă Răileanu se remarcă și respinge foarte bine șutul lui Ștefănescu de la 25 m (min.69). Pe finalul partidei Brata încearcă și el șutul dar greșește ținta, mingea trecând peste poarta apărată foarte bine de Muțiu (min.86). De altfel, Munțiu a fost, cred, cel mai bun jucător de pe teren, fără intervențiile sale salvatoare, scorul putând să ia proporții!

Cu această victorie, ACS Fotbal Comuna Recea urcă 3 poziții în clasament, până pe locul 13, iar sâmbătă de la ora 11.00 va juca la Constanța cu Farul. O deplasare lungă și grea pentru elevii lui Florin Fabian care vor pleca joi spre Constanța, cu escală la Tunari, acolo unde vor înnopta și vor efectua și un antrenament! De remarcat jocul bun, în creștere și destul de sigur în apărare al maramureșenilor. Florin Fabian, adus în pauza de iarnă, este fără înfrângere pe banca tehnică! Toate acestea dau semnale încurajatoare că ACS Fotbal Comuna Recea va face, în continuare, o figură frumoasă, și va reuși să se mențină în Liga 2, la finalul campionatului.

De cealaltă parte, Costel Enache, unul dintre cei mai buni tineri antrenori din România, bine pregătit, profesionist și muncitor, a plecat de la Recea extrem de supărat. În interviul pe care l-a dat (până la urmă) la Digi Sport, evitând presa locală, Costel Enache și-a arătat disponibilitatea de a demisiona, dezvăluind că atmosfera în cadrul clubului nu este chiar așa roză. Foarte subtil, el s-a arătat deranjat de greșelile unor persoane din anturajul clubului care au greșit, dar nu au această responsabilitate de a-și recunoaște greșelile. Una dintre aceste greșeli a fost (nu e greu de intuit) debarasarea de Marius Coman, împrumutat în acest sezon la Recea, un jucător care ar fi fost extrem de util studenților, din moment ce atacantul recean este pe podium în clasamentul golgheterilor, venind de la o echipă care se luptă pentru evitarea retrogradării. O greșeală care ar fi putut fi reparată în iarnă cu „repatrierea” lui Marius Coman la poalele Feleacului. Chiar dacă sunt speculații, ele au fost foarte fin atinse de antrenorul Costel Enache, cel care s-a arătat foarte deranjat și de arbitrajul lui Mihai Amorăriței (Câmpina)!

Costel Enache (la Digi Sport): „Acuma, eu o să-mi asum tot ce se întâmplă aicea, dar să ma ia dracu, dacă înțeleg câteodată alți factori care influențează jocul. E clar, poate trebuia să fiu mai inteligent de la început, și să încercăm un joc mai pragmatic. Poate n-am gestionat bine săptămâna, antrenamente…Dracu mai știe ce am făcut greșit. Dar m-am săturat să îmi iau castane numai eu, m-am săturat să dau explicații numai eu, m-am săturat să-mi crape obrazul de rușine, m-am săturat să mă vadă ai mei trist și SĂ PLĂTESC NUMAI EU! Cred că mai sunt și alții care ar trebui! Eu sunt primul vinovat, îmi asum de la început lucrurile astea, și aș propune așa, ca un mod general, cine mai pronunță expresia ÎMI ASUM, să primească și 6 luni de pușcărie! Dar direct, da? Pentru că toată lumea își asumă dar nimeni nu face nimic! Eu după meci, m-am dus la conducători și le-am spus, nu gestionez situația, căutați pe altcineva, plec, nu e OK! Îmi asum eșecul, și îmi asum lucrurile astea, nu țin de scaun și nu vreau să fiu eu în prim plan. Vreau să-și mai sume și alții! Știu oamenii care se uită la cine mă refer! Când mai greșesc și alții, vreau să-și asume și ei! Vreau să văd că într-adevăr cineva înțelege că a greșit! Își dorește să-și corecteze greșeala! Dar, văd că toată lumea lasă lucrurile la voia întâmplării și rămânem unii în bătaia vântului!”

ACS Fotbal Comuna Recea – „U” Cluj 1-0 (0-0)

A marcat Marius Coman (54-penalty)

Arbitri: Mihai Amorăriței (Câmpina) – centru; Răzvan Constantin (Reșița), Ștefan Dumitrache (Palanca-Prahova) – asistenți. Rezervă: Marius Omuț (Satu Mare)

Observatori FRF: Ioan Mureșan (Timișoara), Daniel Sabou (Zalău)

Cartonașe galbene: Bryan Mendoza, Ciprian Brata/Ntonalto Atska

ACS Fotbal Comuna Recea: Dorian Răilean – Bryan Mendoza, Alin Burdeț, Gabriel Oiță, Rareș Ispas, Adrian Bura (Antoni Lung- 83), Adrian Micaș (cpt.), Rassambaek Akhmatov, Alin Fica – Alexandru Mărieș (Ciprian Brata-75), Marius Coman (Paul Batin-87).
Rezerve: Alin Bota – Paul Szecui, Marius Potcoavă, Andrei Gal, Viorel Chinde, Adrian Balha. AntrenorI: Florin Fabian (principal), Daniel Ardelean (secund), Ovidiu Mic (delegat).

„U” Cluj: Vlad Muțiu – Victor Dican, Andrei Răuță (Alexandru Negrean-83), Tudor Telcean (Nicolae Pîrvulescu-61), Ionuț Ilieș, Ntonalto Atska, Ioan Filip (cpt.) (Cătălin Ștefănescu-61), Carol Taub, Idan Golan, Ribeiro Hora (Alexandru Pop-46), Chiuka Ogbu (Cristian Gavra-46).
Rezerve neutilizate: Andrei Gorcea – Laurențiu Rus, Cosmin Meșter, Rareș Sburlea. Antrenori: Costel Enache (principal), Cătălin Munteanu (secund), Mihai Ștețca (portari).

Foto: Mircea Pauseniuc

 

Lasă un răspuns

Top