You are here
Home > Fotbal > Reabilitarea Stadionului Municipal „Viorel Mateianu” se va face din bugetul propriu al Primăriei Baia Mare!

Reabilitarea Stadionului Municipal „Viorel Mateianu” se va face din bugetul propriu al Primăriei Baia Mare!

 

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

 

Despre reabilitarea Stadionului Municipal „Viorel Mateianu” din Baia Mare s-a tot vorbit, și se va mai vorbi mult timp de acum înainte. De altfel, pornind chiar de la o declarație a primarului Cătălin Cherecheș, care spunea în exclusivitate pentru BaiaMare Sport, că dosarul privind reabilitarea Stadionului Municipal „Viorel Mateianu” zace prin sertarele ministerelor de 3 ani, am realizat în premieră o anchetă jurnalistică sportivă de anvergură care să scoată la lumină și să ne arate „inventarul” sportului în Maramureș. Ancheta BaiaMare Sport a arătat, de fapt, că acest dosar privind reabilitarea Stadionului Municipal „Viorel Mateianu” zace la Ministerul Lucrărilor Publice fiind inclus pe Lista de sinteză nu de 3 ani ci de 5 ani, respectiv din 14.08.2015!!!

Este clar că nu are rost să tot aștepți să primești finanțare pentru un proiect atât de necesar fotbalului băimărean, la nesfârșit. Prin urmare, primarul Municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, împreună cu Consiliul Local Baia Mare au luat decizia reabilitării Stadionului Municipal „Viorel Mateianu” din fonduri proprii, iar acest lucru se va întâmpla chiar din primăvara anului viitor. Băimărenii și iubitorii sportului din Baia Mare și Maramureș trebuie să știe ce se petrece la nivel guvernamental, de batjocura la care suntem supuși de niște funcționari care ocupă, vremelnic, o funcție cu putere de decizie, pe malurile Domboviței! 

Cătălin Cherecheș – primarul Municipiului Baia Mare:

„Am realizat acum 6 ani de zile proiectul tehnic pentru reabilitarea Stadionului Viorel Mateianu, stadionul de pe Dealul Florilor, unde o primă parte a reabilitării am realizat-o acum 8 ani de zile, dar o reabilitare amplă, cu nocturnă, cu tot ceea ce înseamnă, vestiare, cu tribune, cu spații comerciale, cu absolut tot ceea ce e necesar pentru un stadion de fotbal, însemna aproximativ 5 milioane de euro. Proiectul a fost depus spre finanțare la Compania Naționlă de Investiții și de data aceasta, noi ne-am cam săturat ca să așteptăm! Așteptăm de 6 ani, și atunci am luat decizia să facem noi această investiție, pentru că ne dorim, într-un mod coerent, să creștem fotbalul în Municipiul Baia Mare! Și fotbalul se începe, în primul rând cu terenurile de antrenament, și sunt cele 2 terenuri de antrenament  de la Liceul Aurel Vlaicu, în fața fostului Liceu minier, unul va fi contruit începând de acum de Municipiul Baia Mare, iar celălalt va fi realizat prin fonduri guvernamentale, 2 terenuri sintetice, cu tribune, cu absolut tot  ceea ce trebuie pentru antrenament, respectiv, pentru competițiile mai mici pentru copii și juniori, la fel cum ne dorim să facem și în cazul unor terenuri din zona Valea Borcutului, respectiv zona Ferneziu. Dar, nu uităm de stadionul nostru, pentru că avem nevoie de un stadion, și eu n-am marșat întotdeauna pe ideea demolării acestui stadion, pentru că și așa a ajuns cimitirul chiar sub tribunele stadionului, și nu mi-aș dori din perspectivă urbanistică, să renunțăm la ceva, pentru a înlocui cu un cimitir. Așadar, stadionul va rămâne acolo unde e și va fi reabilitat din fondurile Municipiului Baia Mare, și lucrul acesta se va întâmpla din primăvara anului viitor, mergând în paralel și cu performanța în fotbal. Am reorganizat de la zero tot ceea ce îmseamnă mișcare fotbalistică, cu oameni profesioniști, oameni care au construit fotbal în Municipiul Baia Mare, și nu doar în Municipiul Baia Mare și i-am convins acum să vină înapoi și să facă treabă și să aducă bucurie cetățenilor noștri. Și eu cred că visul nostru de a ajunge în prima ligă se va concretiza o dată cu infrastructura de care avem nevoie!

Sursa: contul personal de facebook Cătălin Cherecheș AICI 

Lasă un răspuns

Top