You are here
Home > Opinii > Construirea bazinului de înot didactic de la Recea este blocată de Guvernul PNL

Construirea bazinului de înot didactic de la Recea este blocată de Guvernul PNL

 

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

Despre investițiile în infrastructura sportivă de la Recea am informat și am scris în rândurile BaiaMare Sport, ancheta jurnalistică sportivă pe care am făcut-o, a scos la iveală faptul că la Recea s-a investit serios în infrastructura sportivă. Este clar că pe noi iubitorii sportului, primarul Octavian Pavel este un om gospodar, un model de primar de invidiat. Octavian Pavel a demonstrat că dacă ai proiecte și ești interesat, poți să faci lucruri frumoase în domeniul infrastructurii sportive.

Nu este nici un secret că din Baia Mare privim cu invidie spre Recea, dar și cu admirație, o licărire de speranță se naște și în noi: SE POATE! La Recea, după cum se știe, s-a reabiltat baza sportivă din satul Săsar, unde echipa de fotbal ACS Fotbal Comuna Recea a jucat meciurile din Liga 3, apoi s-a inaugurat o nouă bază sportivă modernă: Stadionul Comunal Recea, inaugurare la care a participal și conducerea Federației Române de Fotbal, iar în fiecare sat al comunei s-au amenajat terenuri de sport. De asemenea, s-a construit și sala de sport din imediata vecinătate a Stadionului. După promovarea echipei în Liga 2, administrația locală condusă de Octavian Pavel a hotărât mărirea capacității tribunelor de la Stadionul Comunal, acesta va ajunge până la o capacitate de 1.000 de locuri și va fi instalată și o nocturnă care să facă față și să fie omologată pentru partidele din Liga 2. Acest lucru se va întâmpla, cel mai probabil, începând cu primăvara viitoare.

Cum proiectele în infrastructura sportivă nu s-au oprit aici, Comuna Recea a reușit să depună un nou proiect important pentru comună, dar și pentru băimăreni: Bazinul de înot didactic. Proiectul a parcurs toate etapele legale necesare, iar în primăvara acestui an trebuiau începute lucrările.

Din dosarul de licitație obținut de BaiaMare Sport de pe site-ul elicitatie.ro valoarea proiectului se ridică la suma de 8.921.230 lei, fiind un proiect unic pe țară pentru acest tip de investiție, la fel cum sunt și bazele de fotbal de tip I și II pe care CNI le construiește în toată țara. Această valoare este împărțită după cum urmează:

Capitolul 1: – Cheltuieli pentru obținerea și amenajarea terenului: 362.980 lei

Capitolul 2: Cheltuieli pentru proiectare și asistență tehnică a proiectului: 173.507 lei

Capitolul 3: Cheltuieli pentru investiția de bază: 8.210.024 lei

Capitolul 4: Organizare de șantier: 174.719 lei

Licitația a fost câștigată de un consorțiu de firme, din care o firmă maramureșeană a defunctului Alexandru Pârjol ar fi principalul antrepenor. BaiaMare Sport a stat de vorbă cu un alt maramureșean de-al nostru, secretar de stat în Ministerul Lucrărilor Publice, Florin Creț care ne-a informat că una din aceste firme (este vorba chiar despre firma deținută de Alexandru Pârjol) ar fi intrat în insolvență. Cu intrarea în insolvență și decesul lui Alexandru Pârjol, implementarea proiectului va avea de suferit, dar întrebarea care se pune este de ce nu s-au alocat fondurile necesare începerii lucrărilor pentru acest obiectiv de investiții, lucrări care ar fi trebuit demarate în perioada aprilie-mai 2020. Suntem aproape în luna octombrie și nu există nici un semnal că lucrările ar putea demara în perioada următoare. Putem bănui că motivele ar fi pur politice, din moment ce în perioada guvernării PSD s-au atras atâtea fonduri în infrastructura sportivă la Recea, iar acum în timpul guvernării PNL acestea sunt blocate.

De fapt, Guvernul PNL a blocat cam multe investiții în Maramureș, dovadă că nu suntem prea importanți pentru ei, ca să nu zic că nu …existăm!   

Lasă un răspuns

Top