You are here
Home > Fotbal > Cupa României > Progresul Șomcuta-Viitorul Ulmeni, Finala Cupei României, astăzi de la ora 18.00

Progresul Șomcuta-Viitorul Ulmeni, Finala Cupei României, astăzi de la ora 18.00

Ioan R. Ster 

Astăzi, 6 iunie 2019, începând cu ora 18.00, pe Stadionul Municipal „Viorel Mateianu” se va disputa finala Cupei României pe județ, între Progresul Șomcuta Mare și Viitorul Ulmeni! Partida va fi condusă de o brigadă de arbitrii avându-l la centru pe Zoltan Szekely jr, ajutat de asistenții Radu Despa și Daniel Lar. Arbitru de rezervă – Daniel Gheighiș, iar observator din partea AJF Maramureș – Ioan Marchis.

Până în această fază a competiției Progresul Șomcuta Mare a trecut pe rând de Carmen Satulung (7-1), CS Fărcașa (11-0), FC Suciu de Sus (5-2) și Bradu Vișeu de Sus (5-2).Viitorul a trecut de Gloria Sălsig (5-1), Unirea Șișești (9-1), Dinamic Groși (5-2) și Avântul Bârsana (2-1).

Pentru Viitorul Ulmeni este o frumoasă oportunitate de a-și adjudeca eventul, după ce în urmă cu 5 zile a trecut în finala Campionatului Județean de Avântul Bârsana (8-2 la general). De asemenea, Viitorul Ulmeni va juca barajul pentru promovare în Liga 3, împotriva reprezentantei Sălajului, Unirea Mirșid, în dublă manță, prima partidă urmând să se dispute la Ulmeni, 15 iunie 2019 de la ora 18.00. În partida de astăzi, Viitorul nu va putea folosi 2 titulari, care au jucat finala Campionatului Județean.

De cealaltă parte Progresul Șomcuta Mare a stat tot timpul în spatele echipei din Ulmeni în seria Sud a Campionatului Județean, liga 4, și nu vede partida de astăzi ca pe o revanșă, ci mai de grabă o un mod de a-și testa posibilitățile și a evalua capacitatea echipei.

Mircea Dan – antrenor Progresul Șomcuta Mare, în exclusivitate pentru baiamaresport.ro

„Pentru noi anul acesta a fost un an în care am consolidat echipa, având pentru prima dată acces pe teren. Pe terenul nostru încă nu am pierdut nici un punct, dar, din păcate ne-am împotmolit la Ulmeni.Eu ca și antrenor sunt foarte mulțumit de băieții mei, și țintim la anul, cu pregătie și alături de sponsori, care este posibil să vină, să se alăture echipei, să  mergem și noi la barajul pentru Liga 3. Finala nu este neapărat o revanșă, pentru că, până la urmă la Ulmeni am pierdut pe mâna noastră, și îmi asum tactica greșită din repriza a II-a. Meciul de Cupă îl privim ca un meci de ambiție pentru noi, ne măsurăm puterile să vedem unde suntem.Eu am încredre în lot, am încredere în băieți. Îi apreciez pe cei de la Ulmeni, tot respectul pentru ei, îi cunoaștem foarte bine, ne cunosc și ei pe noi. Toată comunitatea așteaptă ca noi să câștigăm Cupa.Echipa ține să mulțumească Primarului Buda Gheorghe, care s-a implicat, de când era viceprimar, el chiar ne-a ajutat.”

Petre Ilieș – antrenor Viitorul Ulmeni, în exclusivitate pentru baiamaresport.ro

„Așteptăm să înceapă jocul, dorim să câștigăm. Un obiectiv pe care nu ni l-am impus, dar am ajuns în finală, trebuie să jucăm.În primul rând pentru moralul băieților, până la urmă, cui  îi place să piardă? Cu siguranță, dacă am pierde, moralul ar fi scăzut, plus conducerea ar avea multe lucruri să ne spună.Care pe care…În tur ne-au bătut ei, în retur i-am bătut noi, să vedem cine-i mai bun.Noi nu avem rivalitate cu nimeni, dimpotrivă, noi chiar suntem prieteni. Obiectivul este să câștigăm Cupa, dar cel mai important este să nu am accidentați, să pot alinia cel mai bun 11 în primul meci cu Mișidul.Eu zic că suntem mai buni, dar trebuie să arătăm acest lucru și pe teren.”

Lasă un răspuns

Top