You are here
Home > Handbal > Baia Mare Beach Handball Challenge 2019 > Ole Jorstad: „A fost ușor să alegem Baia Mare” – conferință de presă

Ole Jorstad: „A fost ușor să alegem Baia Mare” – conferință de presă

Ioan R. Ster 

În Centru Vechi al Municipiului Baia Mare a avut loc conferința de presă prilejuită de starul EBT Finals 2019/European Beach Handball Tour Finals, care va avea loc în perioada 6-9 iunie 2019. Liga Campionilor în Beach Handball, reunește la Baia Mare, aproximativ 400 de sportivi, de la 28 de cluburi din 15 țări europene. Conferința de presă a fost susținută de Tudor Marta, promotorul și organizatorul acestei competiții, Yuliya Dumnaska, brand-ambasadoarea competiției și Ole Jorstad, președintele Comisiei de Beach Handball a EHF.

Tudor Marta – organizator EBT Finals 2019/European Beach Handball Tour Finals

Timp de 4 zile vom avea în Centru Vechi o competitție acerbă. Am văzut echipele la antrenamentele oficiale și spectacolul va fi pe cinste. Vreau să urez „Bun venit!” tuturor sportivilor în Baia Mare și sper să se simtă bine aici la noi. Îmi doresc, totodată tribunele să fie pline, pentru că s-au făcut eforturi imense ca să îndeplinim această condiție a EHF-ului, și pot să garantez, singurul lucru pe care nu pot să-l influențez e vremea, dar pot sa garantez că spectacolul va fi pe cinste. Este o plăcere și o onoare să avem printre noi oficiali EHF, aici în Baia Mare, pentru noi ca și  organizatori, este prima competiție de acest fel în România și înseamnă foarte mult pentru Baia Mare, pentru că noi am muncit mult ca să promovăm acest eveniment în România. Este un eveniment care se organizează în urma unei candidaturi care noi am câștigat-o, este un eveniment, probabil, unic pentru noi, pentru că nu cred că vom mai avea ocazia să organizăm un eveniment de acest gen. Bineînțeles că ne dorim și competiții mai mari, dar sper ca acesta să fie un prim pas, ca să ne calificăm din punct de vedere al organizării la competițiile majore. Sprijinul din partea Federației Române de handbal se rezumă la suport și consultanță!”

Ole Jorstad – președinte Comisie Beach Handball din EHF

„ În numele EHF pot să spun că suntem foarte fericiți să fim aici în România și în Baia Mare, ca să organizăm această mare competiție. Știm că România este o națiune iubitoare de handbal, știm că există un interes mare în handbal, deci sperăm că va fi un interes enorm în această zonă, și sperăm să fim la înălțimea așteptărilor în acest week-end. Suntem foarte fericiți să fim aici în Baia Mare, am discutat cu oamenii din România de vreo 10-13 ani, și în sfârșit am venit aici în România, să organizăm acest eveniment, și acesta este în sfârșit un motiv să venim în România, aici în Baia Mare, pentru această competiție de Beach Handball. Avem așteptări mari, sunt aici de 24 de ore, am văzut multe lucruri care arată foarte, foarte bine. Ați organizat foarte bine, excelent! Sper sincer, ca această competiție să dea un impuls Beach Handball în Baia Mare și în România. Aveți o coastă lungă de-a lungul Mării Negre, fantastică de a practica Beach Handball, deci sperăm că vor fi mai multe echipe în România, care să practice acest fantastic sport care este Beach Handball. De asemenea, sper că această competiție va fi o motivație, de a aduce competiții și mai mari în România, de a organiza în viitor competiții europene de juniori și seniori. Sperăm să avem competiții europene aici în România. Am avut mai mulți candidați, v-am mai spus lucrăm de 10 ani, să avem o inițiativă din România, iar când a venit această candidatură a orașului Baia Mare, ca să organizăm aici, a fost ușor pentru noi să recomandăm Comitetului Executiv a Federației Europene de Handbal, să dăm undă verde pentru România. Deci,  acestea sunt motivele pentru care suntem aici. Aș vrea, de asemenea să vă spun, că conceptul de Beach Handball, înseamnă intrare liberă, deci ne dorim că cetățenii acestei comunități să vină și să vadă ce fel de sport este Beach Handball. Mă aștept ca la semifinale și finale tribunele să fie pline”. 

Iuliya Dumanka – brand-ambasador EBT Finals 2019/European Beach Handball Tour Finals

„Este o plăcere și o onoare să fiu aici acasă, și îmi doresc din tot sufletul să vină cât mai mulți oameni, să susțină toate echipele care au venit și au făcut acest efort, și sunt convinsă că de mâine o să fie un turneu foarte interesant și foarte puternic! Mă simt foarte bine acasă, în Baia Mare, sunt fericită că sunt și eu în vacanță. Vreau să mă relaxez și să mă uit la handbal, la acest show, pentru că handbalul e viața mea, și cu siguranță, și handball beach este foarte important pentru mine”.

Lasă un răspuns

Top