You are here
Home > Fotbal > Prefectul județului Maramureș, Vasile Moldovan: „Ca și reprezentant al Guvernului în teritoriu încerc să sprijin și să determin autoritățile locale să se implice în parteneriate cu cluburile!”

Prefectul județului Maramureș, Vasile Moldovan: „Ca și reprezentant al Guvernului în teritoriu încerc să sprijin și să determin autoritățile locale să se implice în parteneriate cu cluburile!”

Ioan R. Ster 

Marți 13 august 2019,  în Sala de Ședințe a Complexului Sportiv Național „Lascăr Pană” a avut loc Adunarea Generală a Asociației Județene de Fotbal Maramureș, Adunare Generală la care s-a hotărât schimbarea sistemului competițional la Liga 4 și Liga 5. Astfel, La Liga 4 s-a stipulat, ca la finalul sezonului regulat, primele două clasate din fiecare serie, respectiv Nord și Sud, să dispute în sistem play-off, semifinalele competiției, încrucișate între ele, adică, locul 1 din Seria Nord cu locul 2 din Seria Sud, și locul 1 din Seria Sud cu locul 2 din Seria Nord, câștigătoarele urmând a disputa Finala Campionatului Județean pe Stadionul Municipal „Viorel Mateianu” într-o singură manșă. La Liga 5, s-au înscris în competiției 16 echipe, și s-a renunțat la formarea a două serii cu câte 8 echipe, care ar fi dus la un număr redus de meciuri, și un sezon fotbalistic care s-ar fi încheiat mult prea rapid. Așa încât, Adunarea Generală a hotărât ca Liga 5 să fie formată dintr-o singură serie de 16 echipe, turul urmând a se disputa până în data de 1 Decembrie, dacă nu vor fi intermediare, în această toamnă.

Problema care se pune la Liga 5 este lipsa finanțării, pentru cheltuielile legate de deplasarea echipelor, baremuri de arbitraj, etc. Este foarte adevărat că aceste probleme sunt reale, dar cred că se pot găsi soluții pentru ca fiecare comună să aibă echipă de fotbal, cu atât mai mult cu cât interesul pentru acestă competiție ar urma să crească, ambițiile echipelor să fie mai mari, decât de a disputa 7 meciuri în tur și 7 meciuri în retur, pentru a încheia un sezon fotbalistic de un an de zile.

La Adunarea Generală a AJF Maramureș a fost prezent și Excelența Sa Vasile Moldovan, prefectul județului Maramureș, care a declarat, în exclusivitate pentru baiamaresport.ro, că va sprijini fenomenul fotbalistic în Maramureș, și ca reprezentant al Guvernului în teritoriu va încerca să determine autoritățile locale să se implice în acest fenomen. Cu atât mai mult cu cât Domnia Sa va activa în calitate de…portar la Avântul Bârsana, în Liga 4, iar ca fost arbitru de fotbal cunoaște fenomenul și greutățile cu care se confruntă fotbalul județean. Vasile Moldovan a ținut să precizeze că va sprijini colaborarea instituțiilor statului cu astfel de proiecte cu este colaborarea Consiliului Județean Maramureș cu AJF Maramureș.

Vasile Moldovan – prefectul județului Maramureș, în exclusivitate pentru baiamaresport.ro:

„Mulțumesc pentru invitația de a participa la Adunarea Generală a AJF Maramureș, am mai participat la Adunările Generale a Asociației Județene de Fotbal, am și jucat fotbal în tinerețe, am fost și arbitru de fotbal, deci sunt în contact cu ceea ce se întâmplă cu fotbalul din Maramureș. Desigur, sunt probleme la nivel de colaborare dintre AJF Maramureș și instituțiile publice din județ, sau au fost în trecut, sper ca pe viitor aceste relații să se îmbunătățească. Consiliul Județean, primăriile trebuie să se implice în activitatea sportivă și chiar în cea fotbalistică, pentru că este vorba de viitorul nostru, viitorul copiilor noștri și fără sport nu putem duce o viață sănătoasă. Ca și reprezentant al Guvernului în teritoriu încerc să sprijin și să determin autoritățile locale și județene să se implice în aceste parteneriate. Maramureșul poate avea echipă chiar și în Liga 1, pentru că există o pepinieră, exicstă copii care fac performanță, există tineri care sunt aplecați spre fotbal, însă așa cum am spus la luarea de cuvânt din cadrul Asociației este nevoie de o strategie la nivel județean pentru promovarea și susținerea acestui sport!” 

Lasă un răspuns

Top