You are here
Home > Fotbal > AJF Maramureș la ora bilanțului și planuri pentru viitor

AJF Maramureș la ora bilanțului și planuri pentru viitor

Ioan R. Ster 

Marți, 13 august 2019, în sala de ședințe a Complexului Sportiv Național „Lascăr Pană”, a avut loc Adunarea Generală a AJF Maramureș, la care au fost prezenți un număr de 40 membrii dintr-un total de 57.

Pe ordinea de zi a Adunării Generale au figurat: Raportul de activitate al Asociației în sezonul 2018-2019, afilieri, schimbarea unor membrii ai Cex, Modificări ale sistemului competițional la Liga 4 și la Liga 5, modificări de taxe și baremuri.

La Adunarea Generală a AJF Maramureș au onorat cu prezența Excelența Sa Vasile Moldovan, prefectul județului Maramureș, Doru Ioan Dăncuș vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, și Hudrea Cornel Mitiș reprezentatnt al Inspectoratului Județean al Jandarmeriei Române Maramureș. A lipsit motivat, dar a transmis un mesaj clar de susținere față de activitatea fotbalistică din Maramureș, Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Doru Ioan Dăncuș, vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, ca un susținător frenetic al fotbalului, a afirmat că se află „în joc de gleznă și încălzit”, pentru a reprezenta Consiliul Județean Maramureș atunci când președintele său lipsește motivat. De asemenea,el a mai sublinit că prezența sa la Adunarea Generală a AJF Maramureș vine ca o confirmare a bunei relații care există între AJF Maramureș și Consiliul Județean Maramureș, și a dat asigurări că instituția al cărei vicepreședinte este se va implica în sprijinirea fotbalului județean. Astfel, în calitatea sa de finanțator, CJ Maramureș a alocat 500.000 lei AJF Maramureș, pentru dotarea echipelor din eșalonul 4 și 5 cu câte un rând de echipament pentru 20 de jucători, și se speră un trening pentru toți aceștia. De asemenea, AJF Maramureș, a sprijinit anul acesta acordarea tuturor cluburilor și dotarea cu steaguri pentru marcarea terenurilor, așa încât la toate meciurile din județul Maramureș   terenurile vor fi marcate cu același fel de steaguri. Se speră, ca în viitorul apropriat acestea să primească și plase de porți. Doru Ioan Dăncuș a dat asigurări că lucrurile nu se vor opri aici, iar parteneriatul cu AJF Maramureș va continua și la anul, atâta vreme cât Bugetul instituției se va vota sub actualul mandat. Nu se știe ce va fi după alegeri, ce fel de persoane vor conduce destinele județului pentru următorii ani, dacă vor sprijini sportul sau nu! De asemenea, el reafirmat menținerea sprijinului financiar pentru ACS Fotbal Comuna Recea, și (din nou) există discuții avansate cu Municipiul Baia Mare, pentru ca la finalul sezonului să avem o echipă în Liga 2!!! De finanțare ține și modernizarea bazelor sportive sau construirea altora noi, și vicepreședintele CJ Maramureș a amintit că la nivel guvernamental există 2 astfel de proiecte, și aici cred că se referea la construirea noului Stadion de fotbal pe amplasamentul comunei recea și a noii Săli de sport de 5000 de locuri. Vom trăi și vom vedea…

La AJF Maramureș s-au înregistrat  2 afilieri la Liga 4, este vorba despre Foresta Câmpulung la Tisa și CSM Sighet, echipe care s-au înscris în noul sezon din Liga 4 și 3 afilieri la Liga 5: Stejarul Fersig, Unirea Săsar și Viitorul Gârdani. De asemenea, s-a votat în unanimitate completarea Cex al AJF Maramureș cu Claudiu Bărbuș (ACS Satu Nou de Jos), ca reprezentant al cluburilor din Liga 5 și Paul Juhasz (CS Mara 2010), reprezentant al departamentului de copii și juniori.

Poate cele mai importante hotărâri luate ce AJF Maramureș la acestă Adunare Generală sunt cele referitoare la schimbarea sistemului competițional atât la Liga 4 cât și la Liga 5. Astfel, la Liga 4, ca o noutate față de sistemul competițional după care s-a jucat anul trecut, începând sezonul copetițional 2019-2020, se vor disputa meciuri de baraj între primele 2 locuri ale fiecărei serii care se vor încrucișa între ele, câștigătoarel umând a juca Finala Campionatului Județean Maramureș pe Stadionul Municipal „Viorel Mateianu” într-un singur meci. Dacă până acum la Liga 5 am avut 2 serii, începând cu sistemul competițional 2019-2020, vom avea o singură serie cu 16 echipe. Sperăm ca aceste modificări să crească gradul de spectaculozitate al fotbalului județean, atât la Liga 4 cât și la Liga 5.

Un câștig, fără doar și poate pentru AJF Maramureș este numirea lui Cristian Bogdan la departamentul competiții, a cărui muncă începe să-și arate roadele. O serie de modificări în organizarea competițiilor va face ca acestea să impună respect și un plus de interes iubitorilor fotbalului. Astfel, din acest sezon competițional toți delegații echipelor, observatorii și antrenorii vor avea un ID personal pe care îl vor purta la gât pe durata meciurilor. De asemenea, pe bancă de rezerve va fi obligatorie prezența antrenorilor cu Licență C, în Maramureș existând deja un număr de 116 antrenori cu o astfel de Licență.

Mai sunt și alte mici amănunte de organizare pe care Cristian Bogdan le implementează și le solicită echipelor, astfel încât să crească nivelul de interes și spectaculozitate la nivelul fotbalului județean.

În Adunarea Generală a AJF Maramureș s-au aprobat și noile baremuri de arbritaj: 120 lei va încasa un central în Liga 4, iar asistentul 100 lei, în timp ce observatorul va primi 120 lei. La Liga 5, baremul de arbitraj va fi de 100 lei pentru central, 80 lei pentru asistent și tot 80 lei pentru observator.

Așadar, noul sezon competițional în fotbalul maramureșean, va aduce, cu siguranță un plus de spectaculozitate, și a creștere de valoare, pe care ne-o dorim cu toții!

Succes tuturor echipelor în noul sezon competițional!

 

 

Lasă un răspuns

Top