You are here
Home > Fotbal > Peluza Băimăreană cere ACS Fotbal Comuna Recea să accepte meciul decisiv pentru promovare!

Peluza Băimăreană cere ACS Fotbal Comuna Recea să accepte meciul decisiv pentru promovare!

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

În condițiile în care reluare campionatelor de fotbal în România este incertă chiar și după așa ziselor măsuri de relaxare care se vor lua începând cu 15 mai 2020, când expiră prelungirea stării de urgență, în laboratoarele FRF și LPF se lucrează la tot felul de scenarii pentru facilitarea reluarăă etapelor de disputat din toate ligile de fotbal. Toate aceste scenarii depind însă de (in)conștiență conaționalilor noștri până la relaxarea mult așteptată, de evoluția pandemiei cu coronavirus, dar chiar și așa se pare că este tot mai improbabil să se poată relua competițiile sportive, chia și cu porțile închise, fără spectatori. În C5, ACS Fotbal Comuna Recea este lider la 2 puncte distanță de Minaur Baia Mare, echipa antrenată de Dorin Toma având un ascendent moral după victoria la scor din prima etapă a returului (6- 0 cu Sticla Arieșul Turda). Pe de altă parte, acestă criză, i-a mai adus pe toți cu picioarele pe pământ, oficialii echipei din Recea recunoscând cu jumătate de gură că nu ar putea susține financiar echipa în Liga 2, iar criza economică care se anunță face greoaie atragerea de capital privat la echipă. Cea mai bună soluție pentru ca Baia Mare să aibă echipă în Liga 2 poate fi o fuziune cu echipa din Recea, fuziune despre care s-a tot vorbit de vreo 2 ani!

Anticipând momentele de incertitudine care se pare că vor persista la nivelul FRF, Peluza Băimăreană solicită public FRF să facă posibilă reluarea competițiilor interne, sau să se aibă în vedere chiar o partidă decisivă între ACS Fotbal Comuna Recea și Minaur Baia Mare, pentru a stabili pe teren echipa care va participa sezonul viitor în Liga 2. Redăm mai jos comunicatul integral:

Comunicat Peluza Băimăreană

„Având în vedere situația actuală, cauzată de pandemia de coronavirus, ne vedem puși în postura să adresăm urmatoarele rugăminți către Federația Română de Fotbal!
Nu vă bateti joc de munca depusă de sportivii CS Minaur Baia Mare în decursul celor 16 etape. Înțelegem că e o situație excepțională cu care nu ne-am mai confruntat, dar vă cerem să găsiți solutia cea mai bună care să avantajeze pe toată lumea, nu doar pe anumite echipe, și să permită apărarea șanselor pe terenul de joc.
Având în federe faptul că echipa CS Minaur Baia Mare, după disputarea a 16 etape, se clasează pe locul 2 al seriei 5 din Liga 3, la doar 2 puncte distantă în spatele echipei ACS Fotbal Comuna Recea, vă obligă din punct de vedere moral să căutați o soluție care să ne permită să ne apărăm șansele pe teren.
Vrem ca totul să se desfășoare în condiții de maximă siguranță atât pentru jucători cât și pentru oficiali și staff-ul tehnic și să găsiți o soluție ca sănătatea acestora să nu fie pusă în pericol nici un moment.
Cerem public echipei ACS Fotbal Comuna Recea și ne bazăm pe spiritul de fair-play al acestora, să accepte un meci direct între cele două echipe, unul decisiv pentru soarta promovarii in Liga 2. Considerăm că departajarea din acest moment e una irelevantă și incorectă în situația actuală dat fiind faptul că nu s-a mai putut duce la bun sfârșit campionatul și echipa noastră nu și-a mai putut apăra șansele pe terenul de joc. Aminitim faptul că meciul retur dintre CS Minaur Baia Mare și ACS Fotbal Comuna Recea nu s-a mai disputat, acesta fiind programat fix la finalul săptămânii când a debutat criza de coronavirus în Romania, lucru care a dezavantajat direct echipa CS Minaur Baia Mare.
Suntem de acord chiar și cu disputarea acestui meci retur, pe terenul celor din Recea, fără spectatori în tribune, pentru a nu pune în pericol sănătatea tuturor participantilor la acest joc.
Știm că disputarea meciurilor rămase e imposibilă în condițiile actuale, de aceea nu vrem să implicăm și celelalte cluburi care nu mai au nici o miză și și-ar asuma un risc prea mare, fără un motiv real. Venim și cu o propunere pentru seria 5 a ligii a 3-a, cu disputarea unui turneu în 3, pe teren neutru, între ultimele 3 clasate cu șanse reale de evitare a retrogradării, totul în spiritul fair-play-ului.
Vă amintim faptul că aceasta propunere vizează doar lupta pentru promovare in Liga 2 din seria 5 a ligii a 3-a, fără a implica celelalte echipe din serie sau restul de 4 serii.”

 

 

Lasă un răspuns

Top