You are here
Home > Fotbal > Casa Liga 1 > LIGA 1 s-ar putea relua după un program normal în 5 iunie 2020!

LIGA 1 s-ar putea relua după un program normal în 5 iunie 2020!

 

 

 

 

 

Liga Profesionistă de Fotbal a organizat, luni, 13 aprilie, o videoconferință cu reprezentanții celor 14 cluburi membre.

La această videoconferință au fost, de asemenea, invitați si s-au alăturat discuției, domnii Orlando Nicoară – director general EAD, deținătorul drepturilor media pentru Casa Liga 1 și Emilian Hulubei – președintele AFAN.

Ordinea de zi, comunicată în prealabil cluburilor de către LPF, a abordat mai multe teme, cele mai multe legate de reluarea sezonului competițional, de problemele financiare provocate de întreruperea acestuia, de provocările apărute, pe cale de consecință, în managementul actual al cluburilor membre LPF.

După mai multe ore de discuții, s-au hotărât direcții importante în ceea ce privește temele menționate.

În primul rând, s-a luat în calcul scenariul reluării meciurilor în Liga 1, începând cu data de 5 iunie, oferind echipelor trei săptămâni de pregătire în prealabil, din data de 16 mai, odată cu expirarea celei de a doua stări de urgență, decretată în țara noastră, obiectivul principal fiind disputarea tuturor meciurilor din ediția 2019/2020 a campionatului.

În altă ordine de idei, s-au luat hotărâri în zona de licențiere a cluburilor, în sensul extinderii cu încă o luna a perioadei limită pentru depunerea actelor în vederea obținerii acesteia.

Nu în ultimul rând, s-a căzut de acord, între cluburile din Liga 1 și sindicatul jucătorilor profesioniști, AFAN, de a înainta către FRF un pachet de măsuri și propuneri de modificări regulamentare, care să permită cluburilor membre ale LPF  și FRF să poată prelungi contractele jucătorilor până la finalizarea ediției de campionat actuale, în această situație aflându-se 36% din jucătorii profesioniști legitimați la cluburile membre LPF.

Toate propunerile de mai sus vor fi transmise CEX al FRF în vederea adoptării unei decizii finale.

Mai mult, s-a consolidat colaborarea dintre LPF si AFAN, în acest sens fiind identificate două planuri majore de acțiune, respectiv protejarea economică a jucătorilor prin primirea la timp a remunerațiilor contractuale și totodată prin sprijinirea procesului de reconversie profesională a foștilor fotbaliști care după încheierea activității vor fi angajați de către cluburi pentru a folosi experiența acumulată de către aceștia.

Domnul Orlando Nicoară, directorul general al EaD, a reiterat ceea ce declarase pentru Gazeta Sporturilor că, dacă această ediție de campionat se va încheia pe teren, cu toate meciurile jucate, iar sezonul viitor va începe în aceeași formula deja stabilită, atunci partenerul media al LPF se va achita de toate obligațiile prevăzute în contractul de drepturi TV.

Reprezentanții LPF si cei ai cluburilor membre se vor reîntâlni la mijlocul săptămânii viitoare într-o nouă videoconferință.

Sursa: https://lpf.ro/noutati/comunicat-de-pres-/1697 

Lasă un răspuns

Top