You are here
Home > Alte sporturi > ORIENTARE Ungaria și Germania primele medaliate cu aur la Campionatul Mondial de Orientare pentru Tineret

ORIENTARE Ungaria și Germania primele medaliate cu aur la Campionatul Mondial de Orientare pentru Tineret

 

 

 

 

Alin Boțioc 

Ungaria și Germania primele medaliate cu aur la Campionatul Mondial de Orientare pentru Tineret

Aflat sub egida Federației Române de Orientare și a Clubului Sportiv Electro Sistem Baia Mare, Campionatul Mondial de Orientare pentru Tineret 2023 – JWOC 2023 (Junior World Orienteering Championships) a debutat la această ediție cu proba de Sprint Urban desfășurată pe ruta străzilor Moldovei și Olteniei, cu finish-ul pe Bulevardul Unirii (în zona Camerei de Comerț și Industrie Maramureș).

Pe parcursul a trei ore și jumătate cei 170 de sportivi din 41 de națiuni s-au întrecut în condiții de caniculă cu 29 de grade în termometre și o umiditate atmosferică de 55 %.

Medalia de aur în proba feminină a revenit sportivei din Ungaria, Rita Maramarosi, norvegianca Pia Young Vik a obținut medalia de argint iar Eeva Liina Ojanaho și-a adjudecat-o pe cea de bronz.

Cu timpul de 15:47 Anselm Reichenbach din Germania devine campion mondial al probei de Sprint Urban, locurile doi și trei revenind în ordine lui Guilhem Verove din Franța respectiv lui Jurgen Joonas din Germania.

În mai puțin de 24 de ore, Camponatul Mondial de Orientare pentru Tineret va reveni cu proba celei de-a doua zile, Proba de Sprint Ștefetă Mixtă programată pentru intervalul orar 16.30 – 18.30 pe același traseu ca în prima zi.

Lasă un răspuns

Top