You are here
Home > Fotbal > Minaur urcă pe 4 în clasament și se aproprie de locurile fruntașe!

Minaur urcă pe 4 în clasament și se aproprie de locurile fruntașe!

Ioan R. Ster 

Minaur Baia Mare a obținut o victorie scontată în etapa a 7-a din C5, după ce a învins pe teren propriu AFC Odorheiu Secuiesc cu 2-0 (1-0), după golurile înscrise de Brian lemac (min. 45) și Adrian Bedea (min.66). Cu această victorie, Minaur Baia Mare urcă pe locul 4 în clasament și se aproprie de locurile fruntașe. Cu 4 meciuri în deplasare în primele 7 etape scurse de la începutul campionatului, Minaur Baia Mare are cea mai bună apărare, cu 5 goluri primite (la Turda-2, Cugir, Oradea, și acasă cu Recea). Statistic vorbind, ceea a privat echipa antrenață de Dorin Toma de puncte prețioase pierdute în deplasare a fost atacul, care nu a reușit decât 8 goluri în cele 7 etape, din care 5 acasă, cu Recea, Industria Galda și Odorheiu Secuiesc. Chiar și așa, Minaur Baia Mare urcă pe locul 4 în clasament și o așteaptă un meci dificil în deplasarea de la Sănătatea Cluj. Virușii verzi sunt o echipă care nu prea cedează pencte pe propriul teren, ACS Fotbal Comuna Recea, reușind să învingă la Cluj, o echipă obosită după calificare în optimile Cupei României în dauna Viitorului lui Gheorghe Hagi, o victorie pe care o anticipam, tocmai datorită acestui fapt. Cert este că o victorie la Cluj este condiționată de o eficacitate mai mare în atac, acolo unde am remarcat o lipsă de luciditate, precizie și eficiență. Dacă apărarea funcționează la parametrii cât de cât normali, în condițiile în care Minaur a jucat și în 10 oameni, atacanții au rămas datori publicului băimărean și ne așteptăm ca Dorin Toma să-i aducă în formă maximă pentru partida de la Cluj.

Partida de pe Stadionul Muncipal „Viorel Mateianu” a fost un echilibrată în prima repriză, cu o luptă surdă la mijlocul terenului, fără prea mari ocazii de poartă. Oaspeții sunt cei care încearcă primii poarta prin Jakab (min.8), care șutează pe lângă poartă. În min.22 Szekely înscrie din interiorul careului de 6 m, dar abitru anulează golul pe motiv de offside. După numai 3 minute Prunescu este aproape de marca dar lovirura sa de cap trece alături. În minutul 38 Coroian șutează și el dar Somogyi se află la post și prinde. În min. 45, Stăncuțu greșește pasa către propriul portar, Brian Lemac, atent, interceptează și trimite pe lângă Somogyi, în poartă: 1-0!

Ca de obicei, repriza a doua este una mai animată cu mai multe situații de a marca a băimărenilor, oaspeții nu prea contând în atac. Singura încercare palidă a oaspeților a fost a lui Tcaciuc, șutul ex-băimăreanului fiind prins de Balazs (min.64). În repriza secundă a existat o singură echipă pe teren: Minaur Baia Mare! Min. 57 Valer Giurgiu șutează peste poartă din interiorul careului de 16 m. În min. 66, avea să fie 2-0, după o frumoasă incursiune a lui Bedea pe partea stângă a atacului băimărean, șutând puternic sub bara transversală, la o fază în care a lăsat pe drum 4 adversari! Coroian mai șutează o dată pe poartă în min. 69, dar Somogyi este la post. Scorul putea fi și mai mare dar același Bedea a ratat oportunitatea desprinderii, ratând singur cu portarul (min.79)!

A fost un meci în care nu s-a pus problema învingătoarei, în care băimărenii a jucat bine tactic, au muncit, s-au dăruit și rezultatele s-au văzut pe tabela de marcaj. Urmează deplasarea de la Sănătatea Cluj, un meci extrem de dificil, o victorie cu virușii verzi având darul de a descătușa echipa antrenată de Dorin Toma, Paul Ungureanu și Marius Marian! 

Dorin Toma – antrenor principal Minaur Baia Mare:

„Am întâlnit un adversar dificil, un adversar preocupat de joc, cu jucători de calitate. Am încercat, în prima repriză, să gestionăm destul de bine jocul, să luăm adversarul de sus, dar ne-a pus multe probleme, având jucători cu calitate individuală ridicată, mult mai ridicată decât nivelul Ligii a treia. Ne bucurăm că am gestionat foarte bine jocul, am jucat foarte bine tactic, am reușit și acel gol marcat pe finalul reprizei, care ne-a dat mult mai multă încredere, iar în repriza a doua, după părerea mea, cred că a fost o singură echipă pe teren, cea a Minerului Baia Mare. Suntem departe de obiectiv, obiectivul nostru este să în primele 3 echipe până în iarnă. Am avut până acum un parcurs foarte greu cu multe jocuri în deplasare, jocuri în care deși am jucat bine, din păcate nu ne-am ales cu toate punctele. Campionatul este lung, dar încet-încet, o să încercăm să recuperăm. Ne gândim doar la meci, să câștigăm fiecare joc, nu ne gândim la celelalte contracandidate.Dacă vom ajunge pe primul loc în etapele următoare, atunci ne vom gândi și la contracandidate. Când luăm gol, echipa noastră se cam precipită, dar vom lucra mult mai mult la psihicul jucătorilor, să gestionăm bine jocul, să nu luăm gol, iar dacă vom lua gol, suntem o echipă puternică, care putem să revenim și să câștigăm jocul.Avem o partidă dificilă la Sănătatea Cluj, echipă care este revelația Cupei României, din păcate noi îi prindem pe cei de la Sănătate odihniți, cei de la Recea i-au prins după meciul de cupă cu Viitorul, vom gestiona la fel de bine jocul și  ne dorim cele 3 puncte, după care ne vom gândi la Alba Iulia, este mult până atunci. După părerea mea, în iarnă se va trage  o linie și atunci vom vedea fiecare echipă ce  își dorește. Noi, sigur ne dorim mult mai mult și sperăm să fim acolo. După care returul este cu totul altul În tur, toate echipele încearcă să-și facă punctele. Încă nu ne cunoaștem între noi echipele care sunt, și trebuie să avem multă rebdare”!

Minaur Baia Mare – AFC Odoirheiu Secuiesc 2-0 (1-0)

Stadion Municipal „Viorel Mateianu”

Spectatori: cca 300 

Au înscris: Brian Lemac (min.45), Adrian Bedea (min.66)

Cartonașe galbene: Valer Giurgiu, Denis Lihet, Brian Lemac/Cosmin Stăncuțu,, Horia Crișan

Arbitri: Bogdan Jijie (Botoșani) – centru; Vlăduț Hazi (Volovăț-Suceava), Ionuț Turcanu (Cotușa-Botoșani) – asistenți.

Observatori FRF: Claudiu Ștefănuți (Năsăud), Leontin Moga (Zalău). 

Minaur Baia Mare: Dombradi Balazs – Denis Lihet, Jean Prunescu, David Simion, Ciprian Durus, Andrei Coroian (76-Raul Stanciu), Bogdan Piper (80-Adrian Ster), Valer Giurgiu, Adrian Bedea (Daniel Groza), Krisztian Szekely, Brian Lemac (Alexandru Muscă).
Rezerve: Alex Gudea – Vlad Suciu, Catalin Tututa.
Antrenori: Dorin Toma (principal), Paul Ungureanu (secund), Marius Marian (portari).

AFC Odorheiu Secuiesc: Pal Csaba Somogyi – Csanad Marucza, Horia Crisan, Cosmin Stancutu (75-Barna Vekas), Berkeczi Csongor, Alexandru Izmană, Jakab Robert (77-Apor Gyorgydeak), Alex Taciuc, Pal Kristof (62-Daniel Kovacs), Ionel Dinu, Sandu Iovu (86-Elod Tanko)..
Rezerve: Cristian Tudose – Levente Janko, Sebastian Bucur.
Antrenori: Alpar Meszaros (principal), Norbert Demeny (secund).

Sursa foto: Alin Boțioc

Lasă un răspuns

Top