You are here
Home > Fotbal > Minaur Baia Mare învinge Industria Galda și urcă pe locul 5 în clasament

Minaur Baia Mare învinge Industria Galda și urcă pe locul 5 în clasament

Ioan R. Ster 

Minaur Baia Mare reușește să lege 2 victorii la rând în campionat, după victoria la limită de la Dej, elevii lui  Dorin Toma și paul Ungureanu s-au impus pe teren propriu cu 2-0 (1-0), în partida cu Industria Galda. După înfrângerea categorică (2-8) administrată de ACS Fotbal Comuna Recea, Industria Galda a venit în Baia Mare să-și apere scump pielea, iar spectatorii se așteptau la o victorie la scor a favoriților săi. Minaur Baia Mare nu a făcut cea mai bună partidă a sa din actualul campionat, dar și-a atins obiectivele, acela de a câștiga pentru prima dată pe teren propriu, și a-și trece în cont toate cele 3 puncte. Ca atare, echipa a fost destul de pragmatică, urmșrind să înscrie cât mai repede în poarta celor de la Industria Galda. Prima repriză începe cu obișnuitele momente de tatonare, și prima ocazie de gol apare abia în min.15 când șutul lui Rus din 14 m este respins de portarul Suciu în corner. Una dintre puținele ocazii de gol ale oaspeților a fost în min. 18, când Cioară șutează de la 30 peste poarta apărată de Balazs. În min. 23, Răzvan lupu încearcă poarta adversă cu o lovitură de cap din interiorul careului de 6 m, după o lovitură de colț executată de pe partea stângă, dar mingea trece alături de poartă. Portarul oaspeților avea să se remarce în min. 30, la lovitura liberă de la 30 m executată foarte bine de Piper, reușind să respingă de sub bară în corner. O fază controversată s-a petrecut în min.37, când după o lovitură de colț executată de pe partea stangă, Cioară reia cu capul spre poartă, dar Balazs pe gază respinge cu pumnii de pe linia porții. Oaspeții reclamă gol, dar centralul lasă jocul să curgă. Băimărenii reușesc să deschidă scorul prin Răzvan Lupu, în min.43, Duruș execută foarte bine o lovitură liberă de pe partea stângă a atacului, iar lovitura de cap a lui Răzvan Lupu nu-și mai greșește ținta, balonul poposind în poarta apărată de Suciu: 1-0.

Imediat după pauză, elevii antrenați de Dorin Toma și Răzvan Ungureanu reușesc majorarea scorului, după ce Szekely înscrie din fața porții la o centrare venită de pe partea stângă de la Giurgiu: 2-0. de altfel, giurgiu a mai încercat poarta oaspeților și în minutele 47, când torpila sa de la 20 m întâlnește stâlpul din dreapta portarului, și în min.55, când șutul său trece alături de poartă. Bogdan piper încearcă și el poarta Industriei galda, șutul de la 16 m este prins de Suciu. Alexandru Muscă a avut și el golul pe cap, la o centrare perfectă a lui Rus, dar mingea este trimisă pe lângă poartă. În min. 68 Szekely scapă singur pe partea stangă a atacului băimărean, intră în careul de 16 m, dar trage pe lângă poartă. oaspeții au și ei o zvâcnire, voleul lui Truță din centrarea lui Cioară, îți greșește ținta. Același Cioară execută o lovitură liberă de la 28 m, lateral stanga, dar mingea trece peste poarta lui Balazs. Ciprian Duruș își încearcă și el șutul de la 30, mingea trece mult peste. Portarul băimărean Balazs avea să se remarce din nou, când a reținut șutul lui Goronea din interiorul careului (min.86). În min. 87 Adria Ster preia o minge în jumătatea proprie de teren, și face o cursă de 40 m, trece de doi adversari, dar pierde balonul în momentul în care se pregătea să șuteze. Cioară mai execută peste poartă o lovitură liberă de la 20 m, în min. 87. Adrian Ster  a mai avut o dată golul în bocanc, dar a ezitat la centrarea de la Bedea, șutul său trecând pe lângă poartă (min.90+1).

Nu a fost un meci spectaculos, și nici cel mai bun meci al echipei Minaur Baia Mare, dar s-a putut observa ușurința cu care băimărenii aduc mingea în careul advers, problema fiind la finalizare. În continuare, se ratează mult din toate poziții, doar lipsa de concentrare în fața porții și la pasa decisivă, făcând ca scorul din partida cu Industria Galda să nu fie mai mare. Foarte bună evoluția tânărului portar Balazs și a veteranului Răzvan Lupu (cel mai bun de pe teren).

Dorin Toma, antrenor principal Minaur Baia Mare:

„Din păcate, dintr-odată toate echipele care joacă contra noastră au loturile complete, se prezintă mult mai bine, dornice să câștige împotriva noastră. Este un lucru normal, pe mine mă bucură, pe undeva, pentru că avem jocuri foarte grele și putem să urmărim jucătorii la capacitatea maximă la care se găsesc. Față de acum câteva etape, eram pe locul 13, iată că am reușit, în ultimele 2 jocuri să facem 6 puncte și să urcăm până pe locul 5. Avem nevoie de răbdare, de încredere. Aceste rezultate ne vor da încredre și pe viitor și sperăm s-o ținem tot așa.Scorul putea să fie și mai mare, dar am avut un adversar care s-a închis foarte bine, care a plecat foarte bine pe contraatac, jucători cu calitate, jucători care anul trecut au avut un parcurs foarte bun în seria cealaltă. În acest moment, ei n u se regăsesc în primele etape, dar sunt sigur că o echipa ca și Galda își va reveni. Nu degeaba au un parcurs bun în Cupa României, au reușit să învingă echipe ca și Reghin, de exemplu, și ne-am dorit ca astăzi să nu înceapă un joc bun aici. Toate etapele sunt dificile. Că este Luceafărul, că este Galda sau dacă e Recea. Se poate întâmpla orice, ați văzut și rezultatele din etapa trecută, rezultatele din etapa aceasta. Mergem la Luceafărul, bineîmțeles la victorie. Toate jocurile le jucăm la victorie, dar sunt sigur că vom avea un adversar foarte bun și foarte motivat sâmbăta viitoare. Poate elevii mei pornesc mai greu meciurile, poate iau adversarul  puțin ușor, pentru că suntem Baia Mare, dar toți adversarii joacă împotriva noastră mult mai motivați, mult mai dornici de victorie, dar noi este bine că ne trezim și după pauză, deși am avut meciul la Cugir, după pauză trebuia să-l câștigăm, din păcate am făcut egal, la fel la Turda, dar sperăm ca să luăm jocurile de la început și până la sfârșit, nu de la pauză.până la sfârșit!”

Răzvan Lupu, căpitan Minaur Baia Mare:

„Am avut un început mai greu de sezon, început de campionat, dar ușor-ușor începem să legăm victoriile, sperăm să fie un pas important, de moral în primul rând, care să ne dea încredere pentru meciurile ce vor urma.Am mai spus-o și mă repet, în seria aceasta, nici un meci nu seamănă cu altul, fiecare meci este diferit, la fiecare meci se schimbă echipele, rezultatele, etc. Trebuie să fim concentrați pentru orice adversar care vine, fie că este primul sau ultimul loc.Luceafărul este o echipă tânără, din ce am înțeles, cu un joc bun de posesie și alergătură, noi încercăm să mergem acolo să obținem toate cele 3 puncte și să ne menținem pe liniaasta pozitivă. Începem destul de greu meciurile, ne intrăm destul de greu în ritm. La pauză mai discutăm unele aspecte ale jocului, le corectăm pe cele negative și începem să schimbăm ritmul, să ne impunem ritmul de joc în a doua repriză!”

 

Minaur Baia Mare – Industria Galda  2-0 (1-0)

Stadion Municipal „Viorel Mateianu” Baia Mare

Spectatori: cca 300

Au înscris: Răzvan Lupu (min.43), Krisztian Szekely (min.49)

Caronașe galbene: Alexandru Circov

Arbitri: Cătălin Flonta (Cluj Napoca_ – centru; Robert Mereș (Cluj Napoca), Claudiu Georgiu (Cluj Napoca) – asistenți

Observatori FRF: Constantin Poor (Satu Mare), Ioan Papp (Carei)

Minaur Baia Mare: Dombradi Balazs – Denis Lihaet, Jean Prunescu, Răzvan Lupu, Ciprian Duruș, Andrei Coroian, Răzvan Rus (min.70-Alexandru Bedea), Krisztian Szekely, Bogdan Piper (min.65-Alexandru Mitracu), Valer Giurgiu (min.76-Raul Stanciu), Alexandru Muscă (min.70-Adrian Ster). Rezerve: Alex Gudea – David Simion, Sandu Bococi. Antrenori: Dorin Toma (principal), Paul Ungureanu (secund), Marius Marian (portari).

Industria Galda: Cătălin Suciu – Florin Schiau, Daniel Lupșan, Ionuț Cioplântă, Darius Petruse, Vlad Truță, Alexandru Costea, Alexandru Circov, Paul Muntean, Ioan Lăcătuș, Alexandru Cioară. Au mai jucat: Sergiu Puha, George Goronea, Silviu Mureșan. Rezerve: Daniel Lepădat – Denis Cunțan,Flaviu Baghiu, Răzvan Frențiu. Antrenori: Ion Ilie (principal), Paul Ciucă (secund).

 

Lasă un răspuns

Top