You are here
Home > Rugby > Liga Națională de Rugby > LIGA NAȚIONALĂ Iulian Ailincăi semnează cu campioana României!

LIGA NAȚIONALĂ Iulian Ailincăi semnează cu campioana României!

 

 

 

 

 

Alin Boțioc 

Iulian Ailincăi semnează cu campioana României!

Cu circa două săptămâni înaintea reluării campionatului intern de rugby, oficialii campioanei României, C.S.M.Știința Baia Mare au parafat primele transferuri ale acestei veri. Sub comanda lui Eugen Apjok – Paul Rusu a ajuns și puternicul pilier dreapta Iulian Ailincăi.

Născut la Botoșani pe data de 13 iulie 1995, pilierul moldav de (120 kg – 1,75 m) a început rugby-ul la vârsta de 13 ani după ce anterior practicase luptele greco romane, fiind legitimat pentru prima oară la Asociația Rugby Club Sportiv Botoșani. Tare precum o stâncă și puternic pe picioare, Iulian Ailincăi a jucat pentru formația botoșeneană condusă de Iulian Marian Iftenie între (2008-2010).

A urmat o perioadă de cinci ani (2010-2015) petrecută la Liceul cu Program Sportiv Focșani, avându-l ca antrenor pe Ion Viorel, după care în 2015 a plecat spre capitală, fiind legitimat între (2015-2017) la C.S.M.București, unde a evoluat sub bagheta lui Daniel Neaga respectiv cea a fostului internațional sud-african Danie de Villiers. După o pauză de doi ani, Iulian Ailincăi a făcut parte din lotul celor de la Rugby Club Grivița București (2019-2021) condus de Alexandru Marin.

Înainte de a poposi în nordul țării la campioana României, jucătorul cu calități polivalente de taloner sau pilier a semnat pentru câteva luni cu formația de la Malul Dunării, C.S.M.Galați. În cei 14 ani de activitate, Iulian Ailincăi și-a trecut în C.V. pe de o parte un titlu de vicecampion național la juniori 1 cu L.P.S.Focșani în speță o serie de convocări la naționala de rugby a României Under 17 ani, fiind în această vară în atenția celor ce conduc destinele Selecționatei Lupii București.

Lasă un răspuns

Top