You are here
Home > Fotbal > Liga 3 > LIGA 3 Incertitudinea persistă la CSM Sighetu Marmației! Răspuns halucinant al lui George Opriș: „Promovarea nu este o performanță!”

LIGA 3 Incertitudinea persistă la CSM Sighetu Marmației! Răspuns halucinant al lui George Opriș: „Promovarea nu este o performanță!”

 

 

 

 

 

Radu Țolaș

La fel dupa cum ca Primaria nu exista, tot asa si Sergiu Bodea impreuna cu echipa lui! Sublimi, dar lipsesc cu desavarsire!
Continuam filmul serial al fotbalului sighetean cu un nou episod. Astazi avem doi actori: Vasile Moldovan, primar si George Opris, director. Un material lung! Nu voi comenta, lasand la opinia dumneavoastra comentariile! Solicitarea subsemnatului, urmata de raspunsuri!
Lectura placuta! Doamne ajuta!
“Buna ziua,
Fac referire la L544/2001 privind liberul acces la informatiile cu caracter public si va rog respectuos sa imi comunicati informariile necesare materialului care sa clarifice situatia actuala a sectiei de fotbal a CSM Sighetu Marmatiei!
Va multumesc!
Intrebari:
1. Cum vedeti modul de gestionare a echipei de fotbal CSM Sighet de la promovarea in Liga a III-a?
2. Se bucura de increderea dvs in ceea ce face antrenorul Cristian Bogdan?
3. Cine a desemnat CAul CSM, numele si ceea ce ii recomanda pentru aceasta functie?
4. Ce rol are George Opris in managementul CA al CSM Sight?
5. Exista documente scrise in ceea ce priveste noua conducere executiva a sectiei de fotbal a CSM Sighet?
6. Din punct de vedere juridic, Etic si moral cum vedeti modul de comportament al unor personaje fata de persoana antrenorului Cristian Bogdan?
7. Cum vedeti parcursul echipei de fotbal CSM Sighet in prima parte a editiei de campionat in care evolueaza?
Radu Tolas”
Urmeaza raspunsuri
Vasile Moldovan – primar Sighetu Marmatiei / “La aceasta data, sectia de fotbal nu are conducere executiva!”
“Buna seara,
Încerc să răspund punctual și cât mai obiectiv.
1. În ce privește, putem spune, performanța de promovare a echipei de fotbal în liga a III-a a adus bucurie în rândul iubitorilor de fotbal din oraș dar nu a fost privită cu ochi buni de toata lumea. Acesta este și motivul pentru care încă nici până la acest moment nu sunt clarificate toate aspectele legate de pregătirea noului sezon competițional. Avem bugetul pentru secția fotbal aprobat în ședința de Consiliu Local din 37 iulie 2022 (suplimentat cu 650.000 lei pentru anul în curs) dar nu avem viză de legalitate a secretarului pe HCL de aprobare a noilor norme financiare ale clubului (asteptam viza de legalitate a prefectului). Nu sunt deloc împăcat de cum au decurs lucrurile, dar sper ca pe ultima sută de metri totul să fie bine și să avem un parcurs reușit în campionat.
2. Nu am fost consultat la momentul aducerii antrenorului Cristian Bogdan, poate nici nu era nevoie, dar pot spune că-l apreciez atât ca om dar și ca profesionist.
3. Potrivit actului constitutiv al clubului, care în prezent are patru secții active (fotbal, volei, baschet și șah), CA-ul este format din 5 membrii (3 reprezentanți ai Consiliului Local, aleși de consilierii locali prin vot secret si 2 reprezentanți ai primarului, numiți prin dispoziție). Ce-i recomandă: este o activitate neremunerată, benevolă și …
4. Dl.George Opriș este președintele CSM Sighet, post ocupat prin concurs și are atribuțiile stabilite prin statutul clubului și prin fișa postului.
5. Secția de fotbal nu are la aceasta dată o conducere, un team manager numit prin vot de către CA.
6. În urmă cu cca o săptămână am fost informat despre mișcările care se doresc a fi făcute la echipă. Nicio decizie în scris, nicio decizie votată. Totul s-a amânat pâna la votarea bugetului și a noilor norme financiare. Nu este nici etic, nici moral ce s-a întâmplat. În cursul acestei săptămâni se vor rezolva toate problemele cu cărțile pe față și față în fața, nu prin telefoane sau alte mijloace.
7. Important este să ne rezolvăm problemele cu antrenorul și jucătorii, să începem pregătirile (timpul este destul de strâns până la începerea capionatului) și sperăm că chiar dacă pornim mai greu la drum să facem o figură frumoasă.”
George Opris – director/ presedinte CSM Sighet
“Am primit din partea dumneavoastra mai multe intrebari la care doresc sa va raspund. Dar inainte de a face acest lucru, va rog sa imi permiteti sa fac anumite precizari la cele afirmate de dumneavoastra in respectivul articol si la cele afirmate de antrenorul Cristian Bogdan. Inainte de a intra in cele scrise de dumneavoastra in articol, vreau sa va informez ca promovarea in Liga III a echipei sectiei de fotbal este o normalitate. Nu este o performanta! Asta deoarece sectia de fotbal a avut un buget mult peste Campionatul judetean de Liga a IV si conditiile de pregatire de Liga a III-a. In declaratiile antrenorului reiese ca domnul Sergiu Bodea este noul conducator, lucru care doresc sa il clarific! Singurul conducator executiv al CSM Sighetu Marmatiei sunt eu in pozitia de presedinte/ director, dand concurs pe post in anul 2017. Domnul Sergiu Bodea este persoana cu care CA al
CSM Sighet doreste sa se ocupe de sectia de fotbal ca si director sportiv si a fost mandatat formal sa puna sectia pe roate!
Sergiu Bodea nu este remunerat! Face munca Pro-bono!
Precizez ca munca domnului Sergiu Bodea nu este una remunerata! Este o munca Pro-bono, pe banii dansului, si nu se pune problema comisioanelor grase asa cum reiese din materialul dumneavoastra! A doua precizare este sa dezmint! Cu domnul antrenor Cristian Bogdan s-au purtat discutii pentru a-si desfasura activitatea sportiva in cadrul clubului! Chiar si discutii despre o reziliere a contractului pe cale amiabila! Lucru negat de el! Cu siguranta ca CSM isi va respecta contractul cu Cristian Bogdan sau va ajunge la un numitor comun, lucru pe care il garantam ca institutie publica!
Acum, pentru a se intelege mai bine voi incepe cu intrebarea numarul 4. Care este rolul meu? Ca si ordonator tertiar de credite nu fac parte din CAul CSM Sighetu Marmatiei. Nu am drept de vot! Sunt, eventual, sau nu sint invitat!
La acest moment nu avem o conducere executiva a sectiei de fotbal!
La intrebarea cu numarull 5… conducerea executiva a CSM sunt eu! In ceea ce priveste sectia de fotbal, in momentul de fata nu avem niciun contract sportiv sau contract individual de munca pe partea executiva a sectiei! Speram ca de la 1 august 2022 sa incepem sa ne formam o organigrama conform cerintelor FRF datorita faptului ca CSM a beneficiat de rectificare de buget pentru sectia de fotbal! Intrebarea numarul 3… Consiliul de Administratie (CA) al CSM Sighet conform HCL 38/2013, art. 26 din Regulamentul de organizare si functionare (ROAF) al CSM Sighetu Marmatiei este format din 2 membri desnati de Primarul Municipiului Sigjetu Marmatiei si 3 sunt numiti prin hotararea CL Sighetu Marmatiei. Ce ii recomanda pe acestia va rog sa ii intrebati pe cei care i-au numit! Intrebarea numarul 1… din punct de vedere executiv, lucrurile importante ale sectiei de fotbal s-au gestionat bine! Si anume: s-a certificat clubul pentru participarea
In Campionatul National al Ligii a III-a, s-a afiliat la FRF, s-a inscris in Liga a III-a si in momentul de fata pentru omologarea stadionului. Din punctul de vedere decizional al sectiei vreau sa fac cateva precizari: sectia de fotbal al CSM Sighet este un proiect al CA din care eu nu fac parte si nici nu se tine de sugestiile mele vis-a-vis de fotbal! La intrebarea a doua, domnul antrenor Bogdan s-a bucurat de toata increderea executivului si a CA-ului, oferindu-i toate condițiile si toate solicitările dansului! In momentul de fata, am increre sa afirm: AM INCREDERE IN PROFESIONALISMUL antrenorului Cristian Bogdan!
Din punct de vedete etic si juridic, executivul CSM Sighetu Marmatiei a avut un comportament total profesional si corect cu antrenorul! In ceea ce priveste comportamentul altor persoane nu il comentez si nu este treaba mea! La ultima intrebare, a saptea… atat timp cat nu fac parte din CAul clubului, deci nu raspund pentru deciziile acestui for si cunosc doar in linii mari strategia, nu vreau sa comentez rezultatele secției la competitia viitoare. La aceasta intrebare va pot raspunde doar cei ce fac parte din CAul clubului! Va multumesc!” – George Opris – director/ presedinte al CSM Sighetu Marmatiei
PS. De antrenorul Iencsi nu am dat! Ca si DelVechio inca nu a nimerit aeroportul din Sighet! Oare e la Decatlon sa achizitionez rachete de badminton! Pe 1 august antrenamentul a fost anulat! Au fost 2 jucatori! Antrenorul Cristian Bogdan nu a primit nicio comunicare oficiala! Ce sa mai credem? Oare o sa ne spuna cineva ceva? Cand? Incepe razboiul supravietuirii!

Lasă un răspuns

Top