You are here
Home > Rugby > Liga Națională de Rugby > LIGA NAȚIONALĂ DE RUGBY Zimbri joacă a 13-a finală consecutivă!

LIGA NAȚIONALĂ DE RUGBY Zimbri joacă a 13-a finală consecutivă!

 

 

 

 

 

Alin Boțioc 

Zimbri joacă a 13-a finală consecutivă!

Duminică 4 decembrie 2022 în capitală, pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf vor avea loc finalele Ligii Naționale de Rugby, ediția cu numărul 105.

În confruntarea pentru locurile 3-4 de la ora 11.00 se vor întâlni Clubul Sportiv Dinamo București și Sport Club Municipal Timișoara, perdantele din urmă cu doar 4 zile, în timp ce de la ora 14.30, campioana ultimelor trei ediții consecutive, C.S.M.Știința Baia Mare va da piept cu C.S.A.Steaua București.

Dacă la nivelul campionatului intern de rugby C.S.A.Steaua București este cel mai vechi adversar al zimbrilor, militarii fiind primul adversar al echipei din Baia Mare pe prima scenă, data primei confruntări directe fiind 27 august 1978, Racemin Baia Mare – Steaua București 13-15 după ce la pauză băimărenii conduceau cu 13-12.

În cei 44 de ani de rivalitate sportivă cele două adversare de duminică se vor întâlni pentru a 99 oară. Din totalul acestor meciuri, 40 s-au încheiat cu victoria zimbrilor băimăreni, în 4 partide s-a consemnat egalitatea iar în alte 54 victoria formației militare. În cele 98 de întâlniri directe, C.S.M.Știința Baia Mare deținătoarea ultimelor trei trofee consecutive dintr-un total de opt izbutite a reușit să înscrie 1581 de puncte primind în schimb 2214.

Duelul dintre C.S.M.Știința Baia Mare și Clubul Sportiv al Armatei Steaua București programat duminică 4 decembrie ora 14.30 pe Stadionul Național Arcul de Triumf din București, aduce față în față două formații apărute în peisagistica rugby-ului românesc la o distanță de 30 de ani, clubul militar fiind fondat pe7 iunie 1947, în timp ce gruparea băimăreană pe 1 ianuarie 1977.

Finala Ligii Naționale de Rugby de mâine întregește seria de 13 finale consecutive jucate de băieții noștri, dintr-un total de 14, cu un prim titlu obținut în urmă cu 32 de ani în ediția 1989-1990, atunci când formația băimăreană avea să fie declarată și formația cu cea mai bună apărare din rugby-ul românesc.

Deși o finală rămâne întodeauna deschisă oricărui rezultat C.S.M.Știința Baia Mare nu va putea conta pe serviciile internaționalului de origine australiană Jason Tomane, centrul de 27 de ani fiind accidentat după semifinala cu Steaua de acum mai bine de o lună de zile. Însă și așa zimbri pornesc cu un avantaj al meciurilor directe în actuala stagiune de campionat atunci când elevii lui Eugen Apjok – Paul Rusu s-au impus atât în capitală cu scorul de 30-24, cât și pe propriul teren scor 10-8.

Din punct de vedere al parcursului stagional, C.S.M.Știința Baia Mare a reușit până la ora finalei un număr de 10 victorii și doar 3 eșecuri, punctaverajul fiind de 548 de puncte marcate la 198 primite.

Oficialii Finalei Ligii Naționale de Rugby sunt Alexandru Eugen Ionescu din București la centru secondat la cele două margini de Cristian Șerban tot din București și Robert Andrei Diaconescu din Constanța. Arbitrii 4 și 5 sunt Dragoș Preda și Victor Ioniță ambii din București, T.M.O. Răzvan Vasiliu din capitală, iar observator din partea forului de specialitate bucureșteanul Constantin Bonea.

Lasă un răspuns

Top