You are here
Home > Rugby > Liga Națională de Rugby > LIGA NAȚIONALĂ Alexandru Harasim întregește pleiada jucătorilor talentați proveniți din Moldova!

LIGA NAȚIONALĂ Alexandru Harasim întregește pleiada jucătorilor talentați proveniți din Moldova!

 

 

 

 

 

Alin Boțioc 

Alexandru Harasim întregește pleiada jucătorilor talentați proveniți din Moldova!

Aflată într-un real proces de întinerire a lotului, oficialii campioanei României, au reușit transferul unui jucător de doar 22 de ani, în persoana lui Alexandru Harasim.

Născut pe data de (3 martie 2000) în județul Iași la Pașcani (al doilea centru urban ca mărime de județ cu o populație de 33.745 de locuitori), jucătorul de (1,78 m – 81 kg) a început să joace rugby la Clubul Sportiv Rugby Club Pașcani, evoluând sub comanda lui Ioan Hău în perioada (2010-2014).

În urmă cu opt ani, cel ce poate juca atât ca uvertură, fundaș sau aripă a pășit pentru prima oară în nordul țării la C.S.S.2 Baia Mare, jucând sub bagheta antrenorilor Florin Popovici – Mircea Taloș între anii (2014-2019). A urmat pasul spre eșalonul de elită al rugby-ului românesc, cu evoluții la Clubul Sportiv Universitatea Cluj (2019-2022).

Pe plan intern a reușit să obțină șapte titluri de campion național la rugby 15 și unul de vicecampion național la rugby 10, toate obținute cu C.S.S.2 Baia Mare. Pe plan extern Alexandru Harasim a bifat o serie de prezențe la naționala de rugby a României. Cu naționala Under 17 ani a României a fost prezent în Lituania la Campionatul European de rugby 7, iar cu cea de Under 20 la două ediții a Campionatului European (ambele găzduite de Portugalia).

Pariul conducerii cu acest jucător poate fi unul câștigător în condițiile în care Pașcaniul a dat campioanei României jucători talentați cu personalitate precum; Constantin Pristaviță, Florian Roșu, Paul Popoaia, Ovidiu Cojocaru sau Adrian Costinel Jipa.

Lasă un răspuns

Top