You are here
Home > Fotbal > LIGA 3 Soarta echipei din Recea se decide luni! Valer Giurgiu gata să demisioneze pentru a face loc „politicienilor” din PNL-USR!

LIGA 3 Soarta echipei din Recea se decide luni! Valer Giurgiu gata să demisioneze pentru a face loc „politicienilor” din PNL-USR!

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

Soarta echipei din Recea se decide luni! Valer Giurgiu gata să demisioneze pentru a face loc „politicienilor” din PNL-USR!

Scandalul izbucnit la Recea nu și-a consumat încă ultima „repriză”! Săptămâna care se incheie aduce cu ea o decizie inexplicabilă a fripturiștilor din Consiliul Local Recea. Hotărâți să se răzbune pe Octavian Pavel, primar de 4 mandate la Recea, cel care prin pricepere, iscusință sau ce vreți voi, a REUȘIT să obțină finanțare pentru o infrastructură sportivă solidă în Comuna Recea, majoritatea din Consiliul Local Recea a refuzat rectidicarea de Buget cu suma de 20.000 lei propusă de primarul Octavian Pavel, sumă necesară achitării garanției de participare a echipei Academica Recea în viitorul sezon de Liga 3. 

Echipa antrenată de Romică Buia și-a câștigat dreptul sportiv de a promova în Liga 3, după ce au devenit campioni județeni, iar în barajul de promovare au învins Minerul Rodna cu 2-1 la general, după o dublă manșă extrem de disputată!

Cei care astăzi sunt împotriva sportului la Recea, împotriva unei echipe care să ducă numele comunei la nivel național, nu sunt alții decât cei care își revendică DREPTUL, ca șanțul din fundul curții lor să fie curățat de onor Primăria Recea, dacă se poate în persoana primarului Octavian Pavel. Nu e prima oară când la Recea cuțitele se scot pe masă. Invidia e mare la PNL, că un gospodar precum Octavian Pavel  a reușit atragerea unor fonduri importante pentru dezvoltarea comunei. Fiecare sat al Comunei Recea are astăzi, o bază sportivă unde locuitorii săi pot practica sport. Înființarea Clubului Sportiv Academica Recea este cea mai bună hotărâre care se putea lua. În afară de fotbal, în cadrul clubului se pot practica o sumedenie de alte sporturi nou înfiinațate in cadrul clubului: rugby, înot, tenis, handbal,etc, adică exact ce este nevoie pentru dezvoltarea sănătoasa, prin sport a cetățenilor comunei Recea. În afară de acestea, este adevărat, este și sportul de performanță care necesită fonduri de la Bugetul Local al unei comune care a cunoscut dezoltarea pe verticală nu datorită celor care așteaptă să le fie desfundate șanțurile din fundul grădinii de Primăria Recea. Cineva în Primăria Recea chiar a muncit în folosul comunității, dar bârfitorii, cârcotașii și aplaudacii unora care susțin incompetența nu le poți opri. Până azi….

BaiaMare Sport a vorbit cu președintele PNL Maramureș, Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș, cu președintele USR Maramureș Radu Trufan, vicepreședintele CJ Maramureș, cu deputatul Brian Cristian, deputat de Maramureș, membu în Comisia pentru Tineret și Sport din Camera Deputaților, inițiator al unor proiecte de legi importante care vor modifica fața sportului românesc. Toți au fost mințiți pe față de cei care mai nou au adăugat la profesia lor și pe cea de politician. Așa e daca ești membru de partid și ești consilier local la Recea, nu? Toți inadaptații și frustații au ajuns să hătărască soarta sportului în comună!

Este vorba de suma de 20.000 lei, necesară înscrierii echipei Academica Recea în Liga 3, după un sezon în care au câștigat tot ce se putea câștiga în Maramureș! Sau cum se spune: Recea e fruntea în fotbalul din Maramureș! Bineînțeles că participarea echipei în al treilea eșalon fotbalistic al țării necesită un buget pe măsură, pe care o comună bogată precum e Recea poate și trebuie să-l aloce! Ca să nu mai vorbim de mediul privat care s-ar alătura proiectului numit Academica Recea! Dar, pseudopoliticienii din PNL și USR Recea nu sunt în stare să-l vadă sau să-l susțină, pentru că nu sunt în stare să vadă departe, sau (mai) departe de lungul nasului! Ionel Bogdan ne-a declarat că la Recea, Coaliția nu funcționează pentru că ea NU EXISTĂ! Dacă în spatele PNL Recea stă ascuns Dorin Lucaci nu ne mai miră nimic. Dorin Lucaci nu este altul decât (fostul) viceprimar care a evacut echipa de fotbal de pe terenul din satul Săsar trimițând Poliția Locală, peste echipa de fotbal aflată la antrenament! Între timp Dorin Lucaci a fost…„pedepsit” și a ajuns la Consiliul Județean! În ceea ce privește USR-ul Recea, îmi vine să râd…

Toate eforturile depuse de Brian Cristian, deputat de Maramureș, de vicepreședintele CJ Maramureș sunt aruncate în derizoriu chiar de colegii lor de partid de la Recea. Nu poți să afirmi în media că susții sportul, iar PNL și USR Recea refuză înscrierea echipei de fotbal în Liga 3! 

Din câte am înțeles, în ședința Consiliului Local Recea s-au aruncat vorbe grele, și, deși oridnea de zi se referea la alocarea celor 20.000 lei, majoritatea PNL-USR s-a speriat de viitorul buget al echipei, care ar trebui alocat în perioada imediat următoare!!! Cât de incult poți să fii, să nu judeci că primul pas este înscrierea echipei, apoi să urmeze, firesc, și ceilalți pași?

Din punct de vedere sportiv, Recea a mai activat în Liga 2 și Liga 3, iar echipa a fost susținută (și) de Consiliul Local. Mai avem (și) noi surse, iar acestea mi-au confirmat faptul că nici un ban nu pleca spre echipa de fotbal până ce deconturile nu erau făcute conform legii, iar Octavian Pavel nu semna nimic până deconturile nu erau la zi. Oricine ar deține informații că la CS Academica Recea se sifonează banii publci, îi invit să facă sesizare la organele statului, la Curtea de Conturi sau DNA, dar ar face bine să aibă informații, pentru că moneda are două fețe, nu?

Până una alta, Valer „Lutzu” Giurgiu și-a pus la dispoziție mandatul de președinte al clubului, pentru a face loc pseudopoliticienilor din PNL și USR Recea, pentru a-și vedea visul împlinit să-și vadă (în sfârșit) oamenii puși în funcțiile mult visate, în nopțile reci de iarnă, sau toride de vară…Cum ar fi această vară, nu? Împreună cu Luztu, alți doi membrii ai Consiliului de Administrație al clubului au făcut același gest! Vedem ce se va hotărî luni, în ședința online convocată de primarul Octavian Pavel. Dar, pot să spun în avans….

RUȘINEEEE?

   

Lasă un răspuns

Top