You are here
Home > Fotbal > LIGA 3 MINAUR învinge Luceafărul la scor, e în grafic și așteaptă derby-ul Maramureșului!

LIGA 3 MINAUR învinge Luceafărul la scor, e în grafic și așteaptă derby-ul Maramureșului!

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

Minaur Baia Mare a învins Luceafărul Oradea cu 5-0 (3-0) Luceafărul Oradea în etapa 2 din C10, are punctajul maxim și e în grafic. Partida de pe Stadionul Municipal „Viorel Mateianu” s-a desfășurat aproape într-o singură direcție, la poarta orădeană.

Pe banca tehnică a celor de la Oradea a (re)venit în Baia Mare Ioan Pap-Deac, fostul portar al echipei FC Baia Mare din perioada 1999-2002, echipă pentru care a strâns 59 de partide și a înscris 8 goluri. A fost o revedere plăcută, ca o aducere aminte a vremurilor bune în care FC Baia Mare se bătea la promovarea în Liga 1! O, tempora!

Revenind la meci, să spunem că Luceafărul Oradea a aliniat o echipă extrem de tânără, cu jucători născuți în anii 2001, 2002,2003 și chiar unul din 2005, Răzvan Tirla care a intra în min.58! Cu toate acestea, orădenii au venit să joace fotbal la Baia Mare și doar niște execuții superbe a făcut diferența pe tabela de marcaj încă din prima repriză.

În min. 4 Văsălie șutează puternic din afara careului de 16 m, dar minge trece alături. În min, 8 la o greșeală colectivă de apărare, Gabriel Costea interceptează, driblează și portarul gazdelor dar Lazăr salvează și respinge. A fost cea mai mare ocazie a oaspeților care puteau deschide scorul. Viorel Chinde aflat în zi mare, ca în vremurile lui de glorile deschide scorul în min. 18 cu un șut plasat de la 20 m: 1-0! După numai 3 minute, în min. 21 Alin Văsălie înscrie un eurogol cu un șut puternic de la 25 m, mingea lovește transversala și intră în poartă: 2-0! În min. 36 Minaur se desprinde pe tabela de marcaj, după o incursiune a lui Batchabi pe flacul drept, acesta centrează în careu la Chinde care trimite în plasa porții apărată de Nergheș: 3-0!

În mitanul secund, băimărenii ratează o sumedie de ocazii, cel mai aproape de 4-0 fiind Donca care trimite alături o centrare venită de pe partea dreapta a atacului de la Chinde (min.52). Gudea salvează și el din fața lui Răzvan Tirla din poziție de unu la unu (min.63). În min. 65 Bura șutează puternic de la 35 m dar Nergheș respinge de sub bară în corner. Băimărenii reușesc desprinderea în min. 83 prin Cosmin Beindea (4-0) și Ciprin Stanciu (min.85): 5-0!

A fost un antrenament reușit pentru formația pregătită de Ciprian Danciu, marele absent de pe banca tehnică a fomației băimărene, după cartonașul roșu încasat nemeritat în prima etapă la Dej. S-a văzut un plus față de primul joc, cel de săptămâna trecută de la Dej, cu o bună circulație a balonului, un presing efectuat aproape de poarta adversă, și ocazii de poartă create ca urmare a jocului ofensiv prestat. Jocul pare să se lege din ce în ce mai bine în echipă, ceea ce oferă speranțe într-o evoluție bună a echipei și în următoarele partide.

Urmează o perioadă de foc pentru fotbaliștii băimăreni, cu meciul de Cupă împotriva echipei Unirea Dej, etapă de campionat la Șomcuta Mare, iar apoi derby-ul seiei cu SCM Zalău acasă. Miercuri 8 septembrie 2021 Minaur Baia Mare va juca la Dej în Cupa României, într-o reeditare a barajului de promovare în Liga 2 din primăvară când băimărenii au fost învinșii clar.

Ciprian Danciu – antrenor principal Minaur Baia Mare, în exclusivitate pentru baiamaresport:

Ioan Dorin Mudura – antrenor principal Luceafărul Oradea, în eclusivitate pentru baiamaresport:

MINAUR BAIA MARE – LUCEAFĂRUL ORADEA  5-0 (3-0)

Stadionul Muncicipal „Viorel Mateianu” Baia Mare

Spectatori: cca 700

Au înscris: Viorel Chine (18,36), Alin Văsălie (21), Cosmin Berindea (83), Ciprian Stanciu (85)

Cartonaș galben: Ciatău Rafael Popovici

Arbitri: Vladimir Andrei Nagy (Măhăceni-Alba) – centru; Daniel Nistor (Zlatna), Ștefan Birjac (Păușa-Sălaj) – asitenți;

Observatori FRF: Dan Jiga (Bistrița), Costin Dan (Zalău)

MINAUR BAIA MARE: Alexandru Gudea – Marius Potcoavă, Gabriel Oiță, Mihai Lazăr, David Simion, Adrian Bura, Viorel Chinde (Ciprian Stanciu – 78), Adrian Micaș (Valer Giurgiu – 78), Mircea Donca (Cosmin Berindea – 78), Alin Văsălie (Marco Petran – 46), Nana Gabby Batchabi (Arthur Teut – 59). Rezerve neutilizate: Raul Baila – Antonio Lung, Ciprian Duruș, Milian Urs. Antrenor: Ovidiu Mic (secund).

LUCEAFĂRUL ORADEA: Eduard Nergheș – Raul Ștef, Gabriel Costea (Răzvan Toderici – 58), Daniel Borma, Ciatău Rafael Popovici, Danis Laza, Daniel Vitaliș, Erik Higyed, Alexanddru Jurcuț, Nicolae Goilean, Darius Gabriel Sfîrlea (Vlad Cristian Negruțiu – 72). Rezerve neutilizate: Victor Andrei Cristea – Mario Abagiu. Antenor: Ioan Dorin Mudura (principal).

LIGA 3, SERIA 10, ETAPA 2:

CSM Satu Mare – SCM Zalău 3-4 

Sportul Șimleu Silvaniei – Progresul Șomcuta Mare 0-0

Minaur Baia Mare – Luceafărul Oradea 5-0

Lotus Băile Felix – Someșul Dej 4-1

Club Athletic Oradea – CRF Cluj 2   1-1 

Sursa foto: CS Minaur fotbal

Lasă un răspuns

Top