You are here
Home > Fotbal > LIGA 2 Cadoul perfect pentru „Miță” Iosif! Minaur Baia Mare-CSC Șelimbăr 3- 0 (1-0) VIDEO

LIGA 2 Cadoul perfect pentru „Miță” Iosif! Minaur Baia Mare-CSC Șelimbăr 3- 0 (1-0) VIDEO

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster  

Minaur Baia Mare a reușit cea mai concludentă victorie din actuala ediție de campionat din Liga 2, după ce a învins, fără drept de apel CSC Șelimbăr cu 3-0 (1-0) prin golurile marcate de Ciprian Stanciu (17), Ricky Gneba (84) și Vasile Chitaș (88). 

Sâmbătă, 22 octombrie 2022, Mihai „Miță” Iosif și-a celebrat ziua de naștere, iar victoria elevilor săi în partida cu CSC Șelimbăr este cum nu se poate mai potrivită, fiind, de altfel, cea mai clară victorie din acest campionat.

Dacă ar fi să facem o comparație față de celellalte partide pe care le-am văzut sub Dealul Florilor, aș spune că s-a văzut clar o mai bună așezare în teren a băimărenilor, că spațiile dintre linii s-au micșorat considerabil, iar adversarii nu au mai avut posibilitatea de a combina în voie și ataca periculos. Am văzut un Ciprian Stanciu (re)născut, care a marcat primul său gol la prima acțiune periculoasă a gazdelor, după o angajare extrem de inspirată a lui Ciocan. De altfel, Ciprian Stanciu a fost și la originea celui de-al doilea gol al băimărenilor, un eurogol marcat de Ricky Gneba,  o cursă printre fundașii adverși și o scăriță de la 35 m, peste Mitrovic ieșit în întâmpinare, sub transversală. Am văzut, ambiție, determinare și acestea sunt alte plusuri în jocul echipei, dacă este să vorbim despre diferențele și anemia pe care am văzut-o în primele 45 de minute la meciul cu Dumbrăvița. Am mai văzut și un alt plus în jocul echipei: n-am primit gol în această săptămână, în două meciuri extrem de dificile, cu FC Argeș în Cupa României și CSC Șelimbăr în campionat. Am mai văzut un John Mondragon monumental, stâlpul apărării, așa cum ne așteptam să fie încă de la venirea sa la Baia Mare. Am mai remarcat mulțumirea lui Vasile Miriuță după meci și bucuria suporterilor băimăreni, care au (re)căpătat speranța că…totul va fi bine.

Din păcate, am remarcat și minusuri în jocul echipei noastre, și mi se pare că portarul Costache este nesigur la jocul cu piciorul, că face ce face și ne dă nouă emoții în tribune, că acordăm prea ușor mingea adversarilor când punem mingea în joc din colțul careului de 6 m.

Una peste alta, a fost o victorie mare, muncită și meritată, după un joc care ne dă speranțe că vom putea aduce puncte și din deplasare. Etapa viitoare, Minaur Baia Mare se va deplasa pe malurile Begăi, unde va întâlni Politehnica Timișoara. Să sperăm și să avem încredere că băimărenii vor continua pe această pantă ascendentă și vor aduce puncte de la o formație aflată și ea într-o revenire de formă!

Faze importante: 

6 – Stănescu șutează slab din afara careului, pe lângă poarta apărată de Mitrovic

17 – Băimărenii deschid scorul, după o fază frumoasă pornită de pe flancul stâng al atacului, de la Chinde, mingea ajunge la Ciocan care îl angajează pe Ciprian Stanciu în flancul drept al careului de 16 m advers, iar acesta trimite în plasă, la colțul lung, pe lângă Mitrovic: 1-0!

23 – Gele luftează din 8 m,, iar Manole trimite periculos, pe lângă stâlpul din stânga al porții lui Costache

29 – Același Manole șutează de la 20 m peste poarta gazdelor

42 – Viorel Chinde îl imită, cu un șut peste poartă, la o fază frumoasă, extxrem de bine lucrată de băimăreni

52- Stanciu poate realiza dubla, dar în poziție de unu la unu cu Mitrovic șutează în portar

56 – Stănescu șutează în brațele portarului advers după o angajare a lui Chinde

60- Ursu înceracă și el poarta dar Costache prinde

67 –  Raicea scoate de lângă stâlpul din stânga propriei porți o minge pe care scria 2-0, trimisă cu capul de Stanciu

70 – Casama Pacheco deviază cu călcâiul un șut al lui Donca, dar mingea trece alături

82 – Putea fi 1-1, dar foarfeca lui Boboc din 8 m este prinsă de Costache care s-a aflat la post

84 – Recuperare foarte bună a balonului la centrul terenului, mingea ajunge la Stanciu care încearcă să deschidă pe partea dreaptă, dar mai puternic din urmă vine Gneba care țâșnește spre poarta adversă, driblează toți adversarii care-i ies în cale și trimite sub transversala porții lui Marcovici, ieșit din poartă, cu un superb lob, demn de Liga Campionilor: 2-0

88 – Viorel Chinde îl găsește cu o angajare în careu pe Vasile Chitaș, care driblează și portarul și trimite sigur în plasa porții sibiene: 3-0!

90+2 – Raicea putea marca golul de onoare al oaspeților, dar ratează incredibil din 6 m trimițând peste poartă

Mihai Iosif – antrenor Minaur Baia Mare, declarații după meci:

Eugen Beza – antrenor CSC Șelimbăr, declarații după meci:

MINAUR BAIA MARE – CSC ȘELIMBĂR 3-0 (1-0)

Stadionul Municipal „Viorel Mateianu” Baia Mare

Spectatori: cca 1000

Au marcat: Ciprian Stanciu (17), Ricky Gneba (84), Vasile Citaș (88)

Cartonașe galbene: Sergiu Ciocan (55) respectiv Ioan Luca (50-director sportiv), Ioan Cărăuș (63, Alexandru Raicea (73)

Arbitri: Dan Florin Dreve (Cluj Napoca) – centru; Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj), Marius Bălan (Cluj Napoca) – asistenți; 

Arbitru de rezervă: Narcis Bodocan (Cluj Napoca)

Observator de arbitri: Iulian Spătaru (Timișoara)

Delagat de joc: Daniel Sabou (Zalău)

Minaur Baia Mare: Alex Costache – Cătălin Alexe, Răzvan Lazăr, John Mondragon, Iustin Neacșu, Ricky Gneba, Mircea Donca (90 Kevin Bakare), Sergiu Ciocan (61 Vasile Chitaș), Viorel Chinde (90 Bogdan Rotar), Raphael Stănescu (61 Casama Pacheco), Ciprian Stanciu (85 Gabriel Oiță). Rezerve neutilizate: Raul Băilă – Marius Potcoavă, David Simion, Darius Gherman. Antrenori: Mihai Iosif (principal), Vlad Ungureanu (secund), Ovidiu Mic (delegat).

CSC Șelimbăr: Alecksander Mitrovic – Daniel Tătar, Alexandru Dandea, Radu Crișan, George Monea, Tudor Man (46 Alexandru Luca), Ioan Cărăuș 71 (Adrian Cârstea), Alexandru Curtean (61 Alexandru Ciocâlteu), Mircea Manole (61 Alexandru Raicea), Octavian Ursu (71 Robert Boboc), Jordan Gele. Rezerve neutilizate: Alexandru Silveanu – Igor Arhirii, Robert Riza, Ciprian Natea. Antrenori: Eugen Beza (principal), Călin Ceușan (secund), Cornel Dobre (secund).

Sursa foto: pagina de facebook CS Minaur fotbal

 

 

Lasă un răspuns

Top