You are here
Home > Alte sporturi > LEGE Se deschid curțile unităților de învățămâny pentru SPORT! Inițiatiava „Fără lacăte pe curtea școlii” devine lege!

LEGE Se deschid curțile unităților de învățămâny pentru SPORT! Inițiatiava „Fără lacăte pe curtea școlii” devine lege!

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

Am mai spus-o și o repet: noi nu faceM politică! Cel mult politica sportului. Susținem și aplaudăm orice inițiativă care vine în sprijinul sportului, al modernizării și construirii de baze noi în Maramureș, atât de necesare dezvoltării sportului de masă, de la bază spre vârful performanței.

Parlamentul României a adoptat o lege prin care se deschid curțile unităților de învățământ, către toți aceia care doresc să practice sportul. Printre inițiatorii legii se numără și tânărul deputat de Maramureș Brian Cristian, membru în Comisia de Sport de la Camera Deputaților. La Domnia Sa, am găsit deschidere ori de câte ori am apelat în folosul sportului maramureșean, și acest lucru nu face decât să ne bucure. De altfel, este un lucru firesc ca terenurile de sport din curțile unităților de învățământ să fie deschise practicării sportului, tuturor acelora care își doresc să practice mișcarea într-un cadru organizat! În Municipiul Baia Mare s-a dat o astfel de Hotărâre de Consiliu Local, dar se pare că nu toată lumea (școli, licee) s-au conformat. De acum, acest lucru devine obligatoriu, iar inițiativa „Fără lacăte pe curtea școlii”, devine lege odată promulgată de președintele Klaus Iohannis!

„Inițiativa „Fără lacăte pe curtea școlii” devine lege. Azi a fost adoptată de plenul Camerei Deputaților, care este și cameră decizională. Aceasta prevede accesul copiilor pe terenurile și în sălile de sport ale instituțiilor de învățământ în afara programului și am semnat-o alături de colegii mei: Tudor Rares Pop – Deputat USR, Filip Havarneanu și Ionuț Moșteanu.

Am reușit s-o trecem, în ciuda întreruperilor de la dezbateri generale și vot, cauzate de parlamentarii AUR, pe o temă care nu se afla pe ordinea de zi. Practic, la fiecare lege care s-a dezbătut ei au luat cuvântul și au vorbit la microfon despre certificatul verde, care oricum nu se poate vota anul acesta în parlament, pentru că nu a primit raport de la Comisia de Sănătate.
Noi continuăm cu inițiativele care încurajează practicarea sportului și un stil de viață sănătos. Urmează să mai depunem câteva proiecte în perioada următoare și vă invităm să ne fiți alături.
 
Împreună punem cărămidă peste cărămidă pentru sănătatea viitoarelor generații!”
 
Brian Cristian – pe pagina personală de facebook

Lasă un răspuns

Top