You are here
Home > Alte sporturi > INVESTIȚII Primul bazin didactic de înot aprobat în mediul rural s-a dat în folosință la Fărcașa! Alte 2 sunt în derulare, iar 15 așteaptă pe Lista de sinteză!

INVESTIȚII Primul bazin didactic de înot aprobat în mediul rural s-a dat în folosință la Fărcașa! Alte 2 sunt în derulare, iar 15 așteaptă pe Lista de sinteză!

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

După ce BaiaMare Sport v-a prezentat investițiile în infrastructura sportivă din Maramureș aflate în derulare sau care își așteaptă finanțarea pe lista Companiei Naționale de Investiții, astăzi a venit rândul bazinelor diactice de înot.

Maramureșul a fost și rămâne un puternic centru al înotului românesc și pe lângă practicarea înotului de performanță, maramureșenii își doresc bazine de înot unde să-și petreacă timpul liber într-um mod cât mai plăcut și eficient. Dar, chiar și așa tainele înotului se pot desluși încă de pe băncile școlilor, chiar din ciclu primar, iar Compania Națională de Investiții alocă fonduri pentru construirea de bazine de înot didactice. Primul bazin didactic de înot în mediul rural, aprobat și care a primit finanțarea de la CNI a fost în Maramureș, la Fărcașa, unde primarul Ioan Stejeran s-a mișcat extrem de repede. O inițiativă lăudabilă a edilului din Fărcașa, pentru care noi avem toată aprecierea și susținerea. Valoarea investiției de la Fărcașa se ridică la suma de 7.880.093 lei. Un alt bazin didactic de înot care a primit finanțare și se va da în funcțiune în perioada următoare este cel de la Recea, cu o valoare de 10.584.920,72 lei, sau cel de la Vișeu de Sus, pentru care s-a aprobat alocarea sumei de 10.971.958,81 lei. În procedură de achiziție se află Bazinul de înot de la Tg. Lăpuș, pentru care se vor aloca 8.921.231,78 lei.

Ca și la celelalte obiective de investiții pe care vi le-am prezentat, respectiv sălile de sport și complexurile sportive, problema rămâne la Lista de sinteză, acolo unde își așteaptă finanțarea nu mai puțin decât 15 obiective din județul Maramureș. Vă prezentăm lista bazinelor de înot aflate pe lista de sinteză la Compania Națională de Investiții, a celor aflate în derulare și în achiziție:

BAZINE DE ÎNOT

Lista sinteză:

 1. Bazin de înot Baia Sprie
 2. Bazin de înot Ariniș
 3. Bazin acoperit „Gheorghe Demeca” Baia Mare
 4. Bazin de înot, str. Europa nr. 160 Baia Mare
 5. Bazin de înot
 6. Bazin de înot
 7. Bazin de înot str. G. Enescu nr. 61
 8. Bazin de înot Școala de Arte și Meserii
 9. Bazin de înot Grupul Școlar Octavian Goga
 10. Bazin de înot Școala Generală nr. 2, str. Mihai Eminescu nr. 37/a
 11. Bazin de înot str. Mihai Eminescu nr. 101
 12. Bazin de înot str. Avram Iancu nr. 22
 13. Bazin de înot
 14. Bazin de înot Ulmeni
 15. Bazin de înot Seini

În derulare:

 1. Bazin didactic de înot Fărcașa – 7.880.093 lei
 2. Bazin de înot didactic Recea – 10.584.920,72 lei
 3. Bazin de înot didactic Vișeu de Sus – 10.971.958,81 lei

În achiziție:

 1. Bazin de înot Tg. Lăpuș, str. Horea – 8.921.231,78 lei

Sursa: Compania națională de Investiții

 

Lasă un răspuns

Top