You are here
Home > Fotbal > Feminin > FOTBAL FEMININ O victorie umbrită de atitudinea arbitrilor! Fotbal Feminin Baia Mare – Hermannstadt 2-1 (0-0)

FOTBAL FEMININ O victorie umbrită de atitudinea arbitrilor! Fotbal Feminin Baia Mare – Hermannstadt 2-1 (0-0)

 

 

 

 

 

Alin Boțioc 

O victorie umbrită de atitudinea arbitrilor!

Dacă în mod normal fotbalul feminin oferă încă spectacol prin naturalețea cu care se joacă, nu același lucru se mai poate spune atunci când brigada de arbitrii devine extrem de riguroasă, sfidând prin atitudine spiritul și litera regulamentului. La fel s-a întâmplat și cu brigada de arbitrii de la meciul de mijlocul clasamentului dintre A.C.S.Fotbal Feminin Baia Mare și A.F.C.Hermannstadt încheiat cu victoria fetelor noastre scor 2-1 (0-0), un meci devenit tensionat atât pe teren cât și la nivelul celor două bănci tehnice datorită intervențiilor celor doi soți Eniko și Tamaș Biro Kopriva (prima din postura de central al jocului, iar cel de-al doilea din cea de tușier).

Dacă până la pauză cele două formații și-au văzut în mod sportiv de joc oferind un spectacol fotbalistic plăcut ochiului, cele două combatante intrând la cabine cu un 0-0 consemnat pe tabela de marcaj, după pauză reușita de 1-0 a Georgianei Marița a încins spiritele. Mai întâi cel dintre oficialii celor două combatante, urmat de cel din teren survenit ca urmare a unor decizii ezitante a acestei speranțe a arbitrajului, Eniko Biro Kopriva, orchestrată de colegii săi de la tușe.

Superioară atât în compartimentul median cât și în cel ofensiv, băimărencelor nu le-a fost prea greu să dubleze avantajul cu 22 de minute înainte de final, însă golul de 2-1 reușit din penalty de Raluca Dinescu (minutul 70) a tensionat și mai mult situația.

În cele din urmă, atenția celor doi soți Kopriva s-a îndreptat mai mult spre banca de rezervă a formației sibiene, acolo unde atât secundul Octavian Budică cât și maseur-ul Alexandru Stama au fost avertizați cu cartonașe galbene. Și apropo dacă acești doi soți pretind cu rigurozitate respectarea regulamentelor în vigoare ar face bine să respecte și anumite prevederi legale în cazul propriilor documente de identitate, în condițiile în care distinsa arbitru de centru Eniko Biro Kopriva este înregistrată în scriptele F.R.F. cu domiciliul în Odorheiu Secuiesc iar soțul ei Tamaș cu domiciliul în Carei (la o distanță de 355 de kilometrii).

C.S.Fotbal Feminin Baia Mare – A.F.C.Hermannstadt 2-1 (0-0)

Liga 2 Fotbal feminin Etapa 8

Stadionul Viorel Mateianu Baia Mare

Arbitrii: Eniko Biro Kopriva (Odorheiu Secuiesc), Tamaș Biro Kopriva (Carei), Krisztian Toth (Petrești – Satu Mare)

Marcatoare: Georgiana Marița (58), Dariana Szalay (68) / Raluca Dinescu (70-11m)

Cartonașe galbene: Cristina Rus (38), Alexandra Buftea (90) / Andreea Marinescu (61), Alexandru Stama (61), Octavian Budică (64)

A.C.S.Fotbal Feminin Baia Mare: 1.Florina Cosma – 17.Lorena Puja (4.Maria Danciu 87), 16.Cristina Rus, 18.Camelia Daneliuc, 14.Larisa Olar - 9.Andreea Gulin (5.Daria Asăujan), 6.Diana Butuza, 22.Alexandra Buftea, 11.Georgiana Marița - 15.Anamaria Samok (7.Georgiana Pâtcă 81), 8.Dariana Szalay (10.Cristina Maroșan `81) Rezervă neutilizată: 12.Amelia Dumitraș Antrenor: Daniel Lupuți

A.F.C.Hermannstadt: 6.Georgiana Nistor-cpt – 28.Diana Oana, 11.Ioana Popa, 8.Andreea Marinescu, 15.Alexandra Brașovean – 9.Raluca Dinescu (22.Cătălina Popa 79), 17.Daria Muntean, 7.Maria Băilă - 16.Roxana Mărgărit (10.Denisa Chirilă 21), 19.Roxana Bocăniciu, 2.Ștefania Răchițan Rezerve neutilizate: 3.Ștefania Popescu, 4.Enya Gribincea, 99.Nicoleta Adam Antrenor: Lucian Cotora, Octavian Budică

Lasă un răspuns

Top