You are here
Home > Fotbal > FOTBAL DIN GLORIA DE ODINIOARĂ Viorel Mateianu ar fi împlinit astăzi 85 de ani!

FOTBAL DIN GLORIA DE ODINIOARĂ Viorel Mateianu ar fi împlinit astăzi 85 de ani!

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

1 IUNIE 1938
O dată de referință în fotbalul băimărean! Vedea lumina zilei, în comuna Lipănești, județul Prahova, cel care avea să devină „minunea blondă a fotbalului românesc” VIOREL MATEIANU, cel care a generat un fenomen în fotbalul românesc chiar aici la Baia Mare! „Mateianu ne-a promis că ne duce la Paris” – cânta galeria băimăreană îmbrăcată în galben-albastru, o galerie cum nu o să mai avem! Nu ne-a dus la Paris, dar a urcat fotbalul băimărean în vârful ierarhiei fotbalului românesc. A trăit la Baia Mare cele mai mari bucurii dar și cele mai multe dezamăgiri. Astăzi Stadionul Municipal din Baia Mare îi poartă numele în semn de respect pentru tot ce a făcut aici la Poalele Gutinului pentru noi, cei care iubim fotbalul!
 
Astăzi ar fi împlinit 85 de ani!
 
Îmi doresc ca odihna lui să fie liniștită, să nu se întoarcă în mormânt, prinvind la degringolada din fotbalul băimărean de astăzi, când suntem neputincioși să tinem pasul cu fotbalul modern, când suporterii sunt mai dezbinați ca niciodată, iar scandalurile și can-can-urile sunt la ordinea zilei, cu o echipă care se (va) zbate în anonimatul eșalonului terț al unui fotbal românesc aproape de colaps și groapă!
 
Veșnică recunoștință, Nea Vio!!!
 
Caricatura: maestru LEONTE NĂSTASE

One thought on “FOTBAL DIN GLORIA DE ODINIOARĂ Viorel Mateianu ar fi împlinit astăzi 85 de ani!

  1. Mateianu a fost misionarul , care prin conceptia lui de joc si-a mobilizat „colegii de breaslä” din intreaga tarä, obligindu-i sä gindeascä. Un antrenor minunat, un om minunat , un model de inspiratie pentru fotbalul romänesc ,pe care iubitorii de sport din Baia Mare nu-l vor uita niciodatä .
    Cu stimä Dorel Cupsa

Lasă un răspuns

Top