You are here
Home > Fotbal > EXCLUSIV Cristi Bud sare la gâtul lui Tomiță pentru ratarea PROMOVĂRII!

EXCLUSIV Cristi Bud sare la gâtul lui Tomiță pentru ratarea PROMOVĂRII!

 

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

Au trecut 3 luni de la ratarea promovării în eșalonul secund al fotbalului românesc de către Minaur Baia Mare, în dauna echipei ACS Fotbal Comuna Recea, un baraj decis la loviturile de departajare. Cristian Bud a avut în vârful bocancului promovarea dar a ratat un penalty decisiv, cel care aducea fericirea în inimile suporterilor băimăreni. De ratat au ratat penalty-uri și cei mai mari fotbaliști ai lumii, nu numai Bud sau Batin, atacanții aduși în pauza de iarnă pentru a întări compartimentul ofensiv al echipei antrenate de Dorin Toma. Dar, la vremea respectivă, la echipă s-au petrecut niște lucruri paranormale, greu de înțeles, chiar înainte de returul barajului cu Recea, atunci când s-a forțat debarcarea lui Tomiță de la echipă. Principalul măr al discordiei a fost decizia lui Dorin Toma de a-l schimba la pauza meciul tur pe Cristian Bud, cel care avea deja un cartonaș galben, și autorul singurului gol cu care Minaur conducea la pauză. Meciul tur s-a terminat până la urmă 2-1, echipa antrenată atunci de Ciprian Danciu, reușind să reducă din diferență după o greșeală colectivă de apărare. De atunci, a început un adevărat scandal la echipă, care numai bine nu a făcut echipei chiar înainte meciului decisiv de la Recea. Primarul Cătălin Cherecheș, cel care avea pe masă un proiect nou de revigorare a fotbalului băimărean, gata să fie pus în practică, se temea de un eventual sabotaj la echipă, mai ales din partea fotbaliștilor cu experiență, lucru pe care mi l-a împărtășit. După ratarea promovării, supărarea a fost mare, iar suporterii se mai întreabă dacă s-a vrut promovarea la Baia Mare, cine nu a dorit-o, care pe care a sabotat. Cert este că fotbalul băimărean se vede nevoit să se mai zbată un an în Liga 3, cu un lot aproape complet nou, cu o nouă muncă luată de la capăt, cu un lot format cu 2 sptămâni înainte de startul noului sezon în Liga 3. Cel spre care s-a arătat cu degetul, mai mult sau mai puțin voalat, rupe tăcerea într-un interviu acordat în EXCLUSIVITATE pentru BaiaMare Sport. În acest interviu, Cristi Bud îi reproșează antrenorului Dorin Toma mai multe lucruri, printre care faptul că nu l-a dorit la echipă, înlocuirea de la meciul tur cu Recea, că nu a fost bine pregătit de acesta și de metodele antrenorului băimărean, știut fiind faptul că Tomiță nu aruncă cu superlative jucătorilor săi. În altă ordine de idei, Cristi Bud recunoaște că a fost mai mult, sau mai puțin implicat în schimbările care se pregăteau la echipă, și care au aprins spiritele în sânul lotului!

BMS: Cristi Bud venirea ta și a lui Paul Batin în iarnă la Baia Mare, a aprins speranțele suporterilor băimăreni într-o promovare așteptată în Liga 2! Începutul a fost promițător, apoi a venit pandemia și până la barajul cu Recea nu ați mai avut meciuri oficiale. Cu ce gînduri ați venit în iarnă la Baia Mare?

CB: Începutul a fost foarte bun și am venit și eu și Paul la Baia Mare pentru performanță și pentru un proiect prezentat nou, care s-a dovedit a fi falimentar, până la urmă.

BMS: Prima manșă a barajului de promovare în Liga 2 a început bine, până în min. 67 aveați 2-0 și ne gândeam deja la meciurile de la matineu din liga secundă. A urmat o greșeală colectivă în apărare care a permis echipei din Recea să înscrie din penalty un gol care s-a dovedit a fi hotărâtor pentru promovare. Dar ce s-a întâmplat în jurul echipei, înaite de prima manșă și imediat după, nu a făcut decât să crească tensiunea în sânul echipei. Se spune că sursa tensiunilor ai fost tu, Dorin Toma hotărând să te schimbe la pauza meciului. Ce s-a întâmplat, unde crezi că s-a greșit? Care a fost relația ta cu antrenorul Dorin Toma?

CB: Într-adevăr meciul tur am inceput foarte bine, conduceam la pauză cu 1-0 (eu fiind marcatorul golului) și schimbat la pauza meciului, o schimbare neînțeleasă de nimeni decât de antrenorul echipei. Într-adevăr a fost o greșeală colectivă, dar chiar și cu golul lor nu trebuia să ajungem in situația de a decide barajul la 11 metri. Toată lumea spune că din cauza mea s-a creat tensiuni și din cauza lui Cristi Bud s-a pierdut barajul. Nu este nimic adevărat!!! Oare barajul s-a pregătit cum trebuia?! Oare chiar s-a vrut promovarea din partea tuturor??? Când 2 sau 3 jucatori nu joacă bine și nu au prospețime, te gândesti că este vina lor pentru că nu s-au pregătit ca lumea înaintea meciului, dar când toată echipa are plumb in ghete, a cui este vina?! Presupun că tot a lui Cristi Bud, pentru că a făcut atmosferă negativă și tensiune la echipă. După primul meci, când te uiți pe filmare și vezi greșeli majore și vezi că jucătorii nu au prospețime deloc și nu pot să alerge, pregătești returul într-un cu totul alt mod. Nu ai cum tu, ca staff, înainte cu 10 zile de turul barajului să scoți jucătorii la plimbare pe 35 de grade in fiecare zi, cel puțin o oră       (noi fiind în cantonament). Dacă eu transmiteam că suntem obosiți și vrem să ne odihnim, nu eram ascultat, nici eu nici alți colegi de ai mei. Referitor la ce am spus, că nu am avut prospețime și că picioarele au fost grele, sunt din cauza faptului că înainte cu 2 zile de meci, am făcut finalizare o oră și 30 de minute( oare chiar Cristi Bud a fost de vina). Cât am stat la Baia Mare, nu am auzit o dată o încurajare sau un lucru pozitiv din partea antrenorului către un jucător, mereu doar lucruri negative. Oare tot Cristi Bud a fost de vina că 90% din vestiar veneau la antrenament in fiecare zi, obligați doar de contractul pe care îl aveau. Pot să spun că eram destul de apropiat de majoritatea jucătorilor și nu l-am auzit pe niciunul să vină la stadion cu zâmbetul pe buze. Ce relație poți să ai cu un antrenor, când în cantonamentul de iarnă din Ungaria, am fost înjurat în fată?!!! Fotbalist care a câștigat 7 Cupe în carieră și se întoarce acasă cu inima deschisă și cu gândul de a ridica și a ajuta fotbalul băimărean…

BMS: Simțind „miros de sânge”, în jurul echipei au început să mișune o serie de „oameni de fotbal”, planificând schimbări majore la echipă. O serie de fotbaliști din tot felul de republici exotice erau deja cazați în Baia Mare, gata să negocieze venirea la Baia Mare, înlocuind lotul care s-a bătut la promovare. Erai la curent cu aceste acțiuni?

CB: În primul rând pentru a face față în liga a doua, trebuia niște oameni competenți și oameni care erau licențiați pentru a sta pe banca tehnică. Erau oameni cu nume, de la care aveai ce să înveți și care puteau să ajute fotbalul maramureșean. Referitor la fotbaliști și eu am propus câteva nume, pentru ca aveai nevoie având obiective îndrăznețe în anul următor.

BMS: La loviturile de departajare ai avut promovarea în vârful bocancului, dar ai ratat, apoi Recea a marcat și noi am ratat din nou, facilitând promovarea echipei din Recea în Liga 2, o promovare la care nu mai sperau în momentul în care Cristi Bud se pregătea să execute 11 m. Te întreb direct: a fost sabotat antrenorul Dorin Toma de Cristi Bud și Paul Batin? S-a dorit promovarea la Baia Mare? Dacă nu, cine nu a dorit, pentru că primarul Cătălin Cherecheș și-a dorit enorm această promovare. Ratarea ei i-a dat toate planurile de redresare a fotbalului băimărean peste cap.

B: După cum am spus, la lotul și echipa pe care o aveam, nu trebuia să ajungem în situația de a decide barajul la loviturile de departajare. Singurul sabotat cred că am fost eu încă din turul meciului. Nu ai cum să scoți într-un meci așa important un jucător care poate să îți decidă promovarea încă din primul tur, fiind și marcator. Cred că prin deciziile luate de Dânsul, s-a sabotat singur. Și după baraj nu ai cum să declari că din punctul tău de vedere echipa a promovat din moment ce s-a greșit absolut tot după Pandemie.

BMS: Regreți pasul pe care l-ai făcut în iarnă venind la Baia Mare împreună cu Paul Batin?

CB: Singurul regret pe care îl am e că a trebuit să mă întorc acasă după 16 ani ca să îmi dau seama ce oameni aveam pe lângă mine în perioada mea de glorie. Nu ai cum sa acuzi că, Cristi Bud, Florin Darida și Romulus Buia, nu și-au dorit promovarea, când acești 3 oameni poate și-au dorit cel mai mult această promovare. Toată lumea vorbește frumos de Baia Mare, dar nimeni nu știe că trebuie să apelezi la judecată ca să îți primești drepturile financiare, după ce ai plecat de la echipă. Adică, suntem cel puțin 10 jucători care deja am depus memorii pentru banii munciți de noi.

BMS: Cum te simți la Călărași? Ce urmează pentru Cristi Bud?

CB: Mă simt foarte bine la Călărași și îmi doresc să ne calificăm în Play Off. Simt că sunt antrenat și mă simt iar fotbalist după ultima perioadă în care orice mă simțeam, doar fotbalist și antrenat NU.

BMS: Ce mesaj transmiți suporterilor băimăreni, dezamăgiți de ratarea promovării?

CB: Suporterii să încurajeze echipa în continuare să fie alături de jucători, dar cu același staff, o sa fie greu să promoveze. După ultimele rezultate și aceleași ieșiri necontrolate a unor oameni din staff, unii jucători chiar vor sa părăsească (deja) echipa în iarnă.

 

2 thoughts on “EXCLUSIV Cristi Bud sare la gâtul lui Tomiță pentru ratarea PROMOVĂRII!

  1. Sincer, modul în care încerci sa îl ridici pe Cherecheș e trist și total neprofesional…. Kake a omorât cu mana lui echipa FC ului care a călărit Steaua, care termina turul diviziei b pe primul loc… Nu eu, nu Bud, nu Batin nu Toma…. KAKE….
    DACĂ tot ai site de sport fa sport nu osanale unui mincinos patologic… Ia vezi cam ce părere au foști jucători, handbal, fotbal, despre acest Pinocchio de pe Șincai…
    Păcat ca te strici singur ca ai chestii faine pe site…

  2. Iți mulțumesc pentru critică …Personal nu ridic osanale nimanui. Am incercat să evoc faptele așa cum au fost ele! Deocamdatp, Cătălin Cherecheș a fost singurul care a ieșit cu un proiect concret pentru revigorarea fotbalului băimărean! E normal să-l sprijin, până la prova contrarie, Și te asigur că voi urmări îndeaproape caest proiect, care (iată) nu ține numai de el!

Lasă un răspuns

Top