You are here
Home > Uncategorized > EXCLUSIV: Consiliul Județean Maramureș organizează Gala Sportului Maramureșean în data de 19 decembrie 2019

EXCLUSIV: Consiliul Județean Maramureș organizează Gala Sportului Maramureșean în data de 19 decembrie 2019

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

Consiliul Județean Maramureș a aprobat în ultima ședință organizarea Galei Sportului Maramureșean, care se va desfășura în data de 19 decembrie. La această gală vor fi premiați sportvi maramureșeni din toate ramurile sportive care au obținut rezultate remarcabile pe plan național și internațional, în baza clasamentelor întocmite de Direcția Județeană pentru Tineret și Sport. Anul care tocmai se încheie  arătat o oarecare deschidere a conducerii administrative a județului Maramureș pentru finanțarea sportului în Maramureș, prin alocările de sume către cluburile sportive din Maramureș angrenate în competițiile locale și naționale. 

Cel mai elocvent exemplu îl constituie parteneriatul pe care Consiliul Județean Maramureș l-a încheiat cu Asociația Județeană de Fotbal Maramureș, prin care a fost alocată suma de 500.000 de lei pentru premierea echipelor și fotbaliștilor din Ligile 4 și 5, dar și dotarea lor cu echipament sportiv, migi sau echiparea terenurilor de fotbal din județ cu steaguri. Este lăudabil efortul pe care CJ Maramureș l-a făcut și este de așteptat ca acest parteneriat să continue și în 2020, pe lângă susținerea în continuare a echipelor și sportivilor angrenați în competițiile naționale sau internaționale.

La ultima ședință a Consiliului Județean Maramureș a fost aprobată, de asemenea, alocarea unei sume de bani pentru premierea rugbiștilor de la CSM Știința Baia Mare, cei care au cucerit titlul național în Sperliga de Rugby, fiind campionii în exercițiu ai României. Prin vocea vicepreședintelui Consiliului Județean Maramureș, Doru Ioan Dăncuș, administrația județeană își reafirmă sprijinul pentru toți sportivii maramureșeni prin alocările de bani către sportul din Maramureș, dar și importanței acordate pentru dezvoltarea, în continuare, a sportului județean.

Doru Ioan Dăncuș – vicepreședinte CJ Maramureș, în eclusivitate pentru baiamaresport.ro:

„Sportul este important pentru conducerea administrativă a județului, și noi, cred că am dat semnalul acesta. Cel puțin în ultimii 2 ani de zile am avut câteva proiecte îndrăznețe, aș aminti doar ultimul proiect pe care CJ Maramureș l-a inițiat în parteneriat cu AJF Maramureș, acela de asprijini prin AJF  fotbalul maramureșean de la nivelul eșaloanelor 4 și 5, când am putut să oferim o sumă destul de bună, pentru a se procura echipamente sportive tuturor celor care activează în aceste ligi, apoi finanțarea sportului de masă, care prin mecanismele de finanțare. Legea 350 și alte proiecte punctuale a fost susținut de fiecare dată în CJ Maramureș, și nu în ultimul rând, finanțarea sportului de performanță, echipele divizionare din Maramureș, ca să vorbim doar de rugby, care este echipa noastră campioană și pe care la ultima ședință de consiliu am alocat  o sumă destul de frumușică pentru premierea sportivilor. Urmează pe data de 19 decembrie, vă spun în premieră. Gala Sportivilor Maramureșeni, unde toți cei care au obținut rezultate notabile și în baza clasamentelor întocmite de Direcția Județeană pentru Tineret și Sport vor fi premiați de către Consiliul Județean cu premii în bani și pe lângă bani, o să oferim și câteva premii de excelență unor oameni sau cluburi care s-au remarcat cu rezultate foarte bune în ultimul an competițional. N-aș putea să spun că sunt foarte optimist privind sportul în Maramureș, dar eu cred că dacă vom strânge rândurile, Administrația Județeană, cu Administrația Locală a Municipiului Baia Mare, în special, pentru că celelalte unități administrativ-teritoriale sunt destul de greu de convins în a susține sportul de performanță, dar dacă ne vom da mâna s-ar putea să avem rezultate mai bune în ceea ce privește sportul de performanță,și avem așa un gând ca cel puțin fotbalul să-l readucem împreună în eșalonul secund. Avem toate perspectivele, echipele care sunt în Liga 3, atât Minerul Baia Mare cât și Recea se află pe primele poziții în clasament, sper să nu ajungem ca aceste două echipe să se dueleze așa de tare încât să câștige a treia clasată, pentru că ar fi o pierdere pentru fotbalul maramureșean, și eu sper că vom găsi soluția cea mai bună pentru ca cel puțin o echipă să activeze în Liga 2, și de ce nu, o echipă în Liga 3 ca o pepinieră pentru echipa de Liga 2. Noi avem cele mai bune intenții ca să facem lucrul acesta, sperăm și reușim și să ne ofere posibilitatea sportivii să se claseze pe rpimul loc la finalul anului competițional, ș-apoi este de datoria noastră să găsim resursele financiare pentru a susține cel puțin o echipă în eșalonul 2 al fotbalului românesc!”  

 

 

 

 

 

4 thoughts on “EXCLUSIV: Consiliul Județean Maramureș organizează Gala Sportului Maramureșean în data de 19 decembrie 2019

    1. Nu se știe exact …dar e posibil să fie la Restaurantul de pe str. Victoriei unde a fost Cinema Săsar, ora urmează a fi anunțată! Am primit asigurări că presa va fi invitată…vom vedea!

Lasă un răspuns

Top