You are here
Home > Fotbal > Din nou încasăm gol din penalty: Metalurgistul Cugir-Minaur Baia mare 1-1 (1-0)

Din nou încasăm gol din penalty: Metalurgistul Cugir-Minaur Baia mare 1-1 (1-0)

Ioan R. Ster 

Minaur Baia Mare a remizat la Cugir 1-1 (1-0) cu Metalurgistul echipă aflată la primul joc pe teren propriu în actualul sezon competițional din C5. Echipa antrenată de Lucian Itu este una dintre echipele bune ale seriei, altădată cu pretenții de promovare. În prima etapă, ei au cedat greu la Recea (1-2), în fața echipei lui Romică Buia și Ovidiu Mic, într-un joc în care au avut mai multe ocazii de gol decât Chinde&CO.

Prima repriză a aparținut în totalitate gazdelor. Min. 11 Duruș respinge în corner după o centrare a lui Șăucă, Dicu era în pozție extrem de favorabilă pentru a relua mingea în poartă. În min. 16, gazdele beneficiază de o lovitură de la 11 m, după ce arbitrul partidei Constantin Olaru (Râmnicu Vâlcea) sancționează o intervenție a portarului băimărean Gudea la Dicu. Băimărenii contestă acordarea cu ușurință a penalty-ului, catalogând prestația centralului ca fiind una modestă. Lovitura de la 11 m este transformată de Neagu: 1-0! În min. 33 Dohotariu șutează în plasa laterală, după o acțiune impetuoasă pe flancul stâng. Primul șut pe spațiul porții al băimărenilor vine în min. 42, fără nici o emoție pentru portarul gazdelor Gorea.

După pauză lucrurile se schimbă în teren, băimărenii ies mai deciși de la cabine, și își creează numeroase ocazii de a marca. În min. 60 Rus, intrat în teren în locul lui Oșan, șutează puternic de la 18 m, lateral dreapta, puțin pe lângă poarta lui Gorea. În min. 69 Lemac îl depășește în viteză pe Dohotariu, intră în careu , dar este blocat în ultima clipă de portarul Gorea. În min. 79 Piper prinde un șut senzațional din voleu de la 20 m, ușor lateral dreapta și aduce egalarea pe tabela de marcaj: 1-1! În min. 85 Muscă șutează din unghi, puțin peste poartă.

Din nou echipa antrenată de Dorin Toma, Vlad Ungureanu și Marius Marian, primește gol din lovitură de pedeapsă, și din nou Minaur egalează printr-o execuție de excepție, de această dată a lui Piper. După 3 etape, Minaur are doar 2 puncte, bătălia pentru promovare este abia la început, și după evoluția din meciul cu Recea și repriza secundă cu Metalurgistul Cugir, există speranțele că lucrurile vor merge în direcția dorită de toată lumea! Etapa viitoare, Minaur Baia Mare se deplasează la Dej pentru înfruntarea cu echipa lui Gică Barbu, Unirea Dej, pe care a învins-o în pregătiri, 5-0 (la Dej) și 3-0 (la Baia Mare). De această dată se joacă pe puncte…

Minaur Baia Mare: Gudea – Duruș, Prunescu, Lupu, David Simion, Piper, Coroian, Oșan, Bedea, Bococi, Lemac. Au mai jucat: Balazs – Răzvan Rus, Muscă, Giurgiu. Antrenori: Dorin Toma (principal), Vlad Ungureanu (secund) și Marius Marian (antrenor cu portarii).

Informații oferite de Sorin Giurcă (Alba)

Lasă un răspuns

Top