You are here
Home > Fotbal > CSM Sighetu Marmației merge mai departe în Cupa României! Ioan Hotea: „Se dorește un proiect pe termen lung la Sighet!”

CSM Sighetu Marmației merge mai departe în Cupa României! Ioan Hotea: „Se dorește un proiect pe termen lung la Sighet!”

 

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

CSM Sighetu Marmației a ratat accederea la barajul pentru promovare în Liga 3, acolo unde va merge Progresul Șomcuta Mare, elevii lui Mircea Dan tranșând finala după 120 de minute și executarea loviturilor de departajare (6-5). Așa cum am scris și în cronică, CSM Sighetu Marmației a fost echipa ceva mai proaspătă, mai bine organizată în apărare și la mijloc, cu un portar, Iuliu Roșiianu în formă maximă, dar destul de visătoare în atac, acolo unde nu au avut claritatea necesară de a tranșa disputa încă în timpul regulamentar de joc.

Încă de la începutul sezonului fotbalistic în Liga 4, iubitorii fotbalului și suporterii maramureșeni, anticipau o finală județeană între Progresul Șomcuta Mare și CSM Sighetu Marmației, câștigătoare ambele ale seriilor Sud, respectiv Nord. Nu am asistat la vreo altă surpriză venită dinspre alte echipe care ar fi putut disputa măcar semifinalele seriilor, în sistem tur-retur. Pandemia, starea de urgență sau alertă și protocoalele medicale aprobate au făcut imposibilă reluarea campionatului din Liga 4, întrerupt la 1 decembrie 2019, pentru pauza de iarnă. În atare condiții, AJF Maramureș a hotărât disputarea finalei din Liga 4 între Progresul Șomcuta Mare și CSM Sighetu Marmației, pe Stadionul Municipal „Viorel Mateianu” din Baia Mare, în condiții stricte de securitate medicală, fără spectatori. Fără a minimaliza eforturile făcute de jucătorii celor 2 formații, care nu au mai disputat un meci oficial de 7-8 luni, pretențiile noastre se pare că au fost destul de ridicate. Cu toate acestea, partida a fost una aprig disputată și mai ales echilibrată până la executarea loviturilor de departajare. Chiar și la aceste lovituri de departajare, CSM Sighetu Marmației s-ar fi putut impune, ea beneficiind de inspirația portarului Iuliu Roșiianu, care a parat 2 lovituri de la 11 m. Cu toatre acestea, norocul sau destinul a făcut ca Progresul Șomcuta Mare să se impună cu 6-5, să se încununeze cu titlul de campioană a județului Maramureș și să spere la o promovare în Liga 3.

CSM Sighetu Marmației va merge mai departe în Cupa României și va reprezenta județul Maramureș în această competiție. Dincolo de acestea, la Sighetu Marmației există un proiect care să permită revenirea în Liga 3, din 2015 echipa din Sighet nu a mai activat în eșalonul 3 al fotbalului românesc. Prezența la conducerea tehnică a echipei a lui Ioan Hotea reprezintă o garanție că la Sighet se lucrează și se lucrează bine. Ioan Hotea a avut rezultate excepționale la echipele de copii și juniori pe care le-a pregătit și le pregătește în continuare, prin mâna sa trecând mulți fotbaliști care astăzi evoluează în eșaloanele superioare. 

Fără discuții, pentru sezonul viitor, dacă se va disputa după formula normală, cunoscută de noi toți, CSM Sighetu Marmației rămâne principala favorită la câștigarea campionatul județean, iar înfrângerea cu Progresul Șomcuta Mare îi face pe elevii lui Ioan Hotea să continue drumul pe care și l-au ales!

Ioan Hotea – antrenor principal CSM Sighetu Marmației:

„ După acest rezultat, sigur că este dezamăgire mare, ne-am dorit și noi și publicul sighetean, sută la sută așteptau un alt rezultat. Știam că ne așteaptă un joc dificil, având în vedere că echipa din Șomcuta este o echipă experimentată care joacă cu foști jucători divizionari. Îi felicit pentru victorie și le urez succes în continuare. În același timp trebuie să-i felicit și pe băieții mei, care au prestat un joc bun astăzi, cu dăruire, dar din păcate, rezultatul nu ne-a fost favorabil. Cum știe toată lumea, și la nivel mondial și la nivel  național și la nivel județean se organizează și se joacă în condiții de stres, având în vedere situația prin care trecem. Așa e la fotbal, e foarte frumos fotbalul, din păcate, pentru unii bucurie, pentru alții tristețe, dar mergem înainte. Într-adevăr a fost o finală care se anticipa, între două echipe bune, din două serii diferite. Sigur că da, din punctul meu de vedere, în condițiile date și având în vedere că s-a ajuns la prelungiri, cu probleme fizice, care erau și normal să apară, eu zic că pentru nivelul Ligii 4 a fost un nivel bun. Sunt multe de spus, în primul rând ne-a lipsit chiar și norocul, după cum s-a tranșat acest rezultat. Poate pentru o bună perioadă a jocului, chiar am dominat, am avut situații mai multe de a marca, nu așa de clare pe cât aș fi vrut, dar mergem înainte. Am toată convingerea că Maramureșul va da echipă în Liga 3. Cunosc și echipele adverse, de fapt, i-am pus în temă și pe jucătorii mei și pe conducători, că acest meci e mai greu decât ar fi cu celelalte două echipe de la baraj. Se aude că Bistrița probabil nu participă și atunci rămâne Șimleu Silvaniei care reprezintă Sălajul, eu zic că Maramureșul va promova. Vom da aceiași importanță și Cupei României, respectăm fotbalul, indiferent de eșalon, la fel și la copii și juniori, respectăm fotbalul și orice competiție organizată și de AJF și de FRF. Dacă lucrurile decurg înspre bine, eu sper că se vor lua niște măsuri să putem să promovăm și să avem continuitate, deci să fie un proiect pe câțiva ani de zile. La Sighet se dorește asta, sunt șanse, indiferent cine iese din punct de vedere politic, să susțină un proiect pe termen mai lung!”

 

 

Lasă un răspuns

Top