You are here
Home > Opinii > bârfa SPORTIVĂ – zece

bârfa SPORTIVĂ – zece

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster

 

bârfa SPORTIVĂ – zece

Parcă suntem bătuți de soartă să nu avem fotbal în Baia Mare sau  în Maramureș! Așa zisul fotbal de pe malurile Săsarului se zbate să supraviețuiască de ani de zile, dacă nu, de decenii încoace. Când e loc de un strop de performanță, șacalii dau iama la banul public, iar persoane pe care nu le-ai văzut ani de zile la stadion, ajung persoane importante, cum ar zice nenea Iancu!

Suprize plăcute, dar mai mult neplăcute am avut cu fotbalul nostru, bată-l vina! V-am spus că vor apărea surprize anul acesta, un an electoral extrem de important. Vrem, nu vrem, politica se răsfrânge și asupra sportului și nu ne e chiar indiferent. Una caldă și alte două reci am avut până de curând la Recea acolo unde echipa Primăriei a activat în premieră în al doilea eșalon fotbalistic al țării, iar de Recea s-a vorbit săptămânal la nivel național. Acuma nu mai vorbește nimeni, din pricină că echipa care activa în eșalonul secund s-a desființat iar prospăt înființata Academica Recea nu a primit acceptul consilierilor de la Recea pentru a reprezenta județul în Liga 3! Acolo la Recea e o nebuloasă totală! De fapt, se bat între ei două curente: cei care vor și iubesc sportul, pe de o parte, și cei care sunt contra sportului în comună, adică opoziția primarului, reprezentată cu onor și cinste de Dan Mădăras și Dorin Lucaci, cei care s-au îndârjit să desființeze echipa de fotbal a comunei! Recea face notă discordantă față de restul județului Maramureș, disciplina de partid nu funcționează, și din acest motiv s-a întâmplat ce s-a întâmplat, sau, am văzut cum o cale de acces spre bazinul de înot didactic a fost blocată, bazin de înot, care va fi inaugurat în curând. O fi Pavel Octavian, primarul de un sfert de veac al comunei, PSD-ist, dar omul e gospodar și a atras fonduri cu care fiecare sat al comunei are baze sportive demne de invidiat, iar acum, Consiliul Local se vede în ipostaza de a folosi bazele sportive. Doar că interesul poartă fesul iar consilierii noștri de la Recea clamează sus și tare alte probleme sociale în comună, sportul nefiind o prioritate, nicidecum echipa de fotbal. De exemplu, în an electoral, e cazul ca primarul Pavel Octavian să pună mâna pe lopată și să desfunde șanțurile din spatele curților alegătorilor săi. Alegători care, bine mersi, sunt angajați la Municipiu, și au și ei atâta pretenție de la primarul lor, să li se desfunde mizeriile din fundul curții lor. Cum spuneam, anul surprizelor este abia la început, și dacă Pavel Octavian spunea acum vreo 4 ani că acesta va fi ultimul lui mandat, se pare că ambiția de a avea o echipă de fotbal la Recea îl face să mai candideze pentru un mandat. Ultimul…

Doamne ajută, dl. Primar!

Aceasta este o bârfă sportivă, nu a putut fi verificată din mai multe surse, și trebuie luată ca atare, fără a avea pretenția că deținem adevărul absolut!

Până la următoarea zi de bârfă sportivă, nu uitați vorba Ramonei Dumitrescu, că o zi fără bârfă (sportivă) e o zi pierdută!

 

Lasă un răspuns

Top