You are here
Home > Opinii > bârfa SPORTIVĂ – șase

bârfa SPORTIVĂ – șase

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster

bârfa SPORTIVĂ – șase

Partea bună, atunci când bârfești, este că reușești să captezi atenția, mai mică sau mai mare, în funcție de subiect. Partea proastă este că atunci cînd apari într-un cerc în care bârfa e spusă pe la colțuri, în șoaptă, lumea se ferește de tine, știind că ești în căutare de subiecte…de bârfă. Cu Romică sunt prieten de 1000 de ani, am fost colegi, și suntem în continuare prieteni, chiar dacă am zis că la această oră e în joc de glezne, pe „marginea terenului”.

Și totuși, mai „respiră” câte una, care ne face nouă ziua mai frumoasă. Nu vrem să irosim o zi, fără bârfă sportivă. De departe, cel mai bârfit și fierbinte subiect în lumea fotbalului de la noi sunt salariile. … De fapt, lumea fotbalului de la noi se rezumă la Minaur Baia Mare. Am început prea târziu această rubrică, ca să reluăm ce se spunea atunci când Minaur se scălda, impropriu, sub soarele eșalonului secund. Dar acum, în postură de lanternă roșie în Liga 3, la un pas de județeană, putem bârfi, toate aceste legende spuse sau gândite, chiar dacă unele sunt supraevaluate. Sau, nu?

Eu am crezut, și se pare că m-am înșelat că așa zisul proiect de la Baia Mare se bazeză pe tinerii fotbaliști din județul Maramureș. Am fost contrazis, pe bună dreptate, că sunt deja mulți jucători EXTRA, care sunt plătiți regește în comparație cu …contraperformanța echipei antrenate de Ciprian Danciu. Că ar fi salarii de 7.000, 8.000, 9.000 sau chiar 10.000 de lei, iar fotbalul din arenă cam lipsește și e disproporționat cu dezamăgirea suporterilor băimăreni. Locul 10, ultimul, în Liga 3 ar impune o schimbare de antrenor, și bârfeam deunăzi, că Romică Buia face ultimele sprinturi pe margine. Se pare că unele lucruri chiar respiră din interiorul clubului băimărean, iar unii mai invidioși aruncă pisica în curtea lui Danciu. Se spune că antrenor băimărean, suflă și-n iaurt după experiența Recea, plus 10 etape din Liga 2, și în vară ar fin semnat un NOU contract cu Minaur, valabil 3 sezoane, cu un salar de 12.000 lei lunar, adică 144.000 lei pe an, adică 432.000 lei pe 3 ani, adică circa 86.000 euro. O eventuală intenție de debarcare a sa de pe banca tehnică a echipei, venită din partea finanțatorului echipei, ar costa bugetul local cu suma aferentă contractului lui Ciprian Danciu, sau cum s-or înțelege oamenii. Doar că, după ce a renunțat la o sumă considerabilă de la Recea, e greu de crezut că Cipri, din dragoste față de fotbalul din Baia Mare, ar renunța la această sumă. Fără teama de a greși, putem specula și spune că Danciu este cel mai bine plătit antrenor (de fotbal) din Maramureș, poate nici Tomiță nu câștigă atât în Liga 1 la Oțelul Galați ca secund al lui Dorinel Munteanu. Așa că, se poate supăra Romică pe subsemnatul, dar cred că jocul de glezne l-ar face pentru sine, asta dacă nu vrea să „ocupe loc” (inapoi) pe banca de…rezerve!

Aceasta este o bârfă sportivă, nu a putut fi verificată din mai multe surse, și trebuie luată ca atare, fără a avea pretenția că deținem adevărul absolut!

Până la următoarea zi de bârfă sportivă, nu uitați vorba Ramonei, că o zi fără bârfă (sportivă) e o zi pierdută!

 

Lasă un răspuns

Top