You are here
Home > Opinii > bârfa SPORTIVĂ – șapte

bârfa SPORTIVĂ – șapte

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

bârfa SPORTIVĂ – șapte

 

Proaspăt încheiatul turnel de minifotbal dotat cu „Cupa Minerul” desfășurat în Sala Polivalentă „Lascăr Pană” din Baia Mare m-a adus față în față cu unele dintre personajele subiectelor mele de bârfă sportivă. Cu această ocazie mi-am primit porția de „aprecieri”, expuse destul de voalat, sau cu ironie fină, cum a fost cazul lui Ciprian Danciu.

Îmi asum toate acestea, mai ales că subiectul bârfei de astăzi…sunt chiar EU. Adică subsemnatul, cel care vine cu subiecte de bârfă la adresa altora. Cel care, inspirat de olteanca mea Ramona Dumitrescu am  dus bârfa în domeniul sportului, căci, nu-i așa, există bârfă și în sport, la fel ca în toate domeniile. Sigur, nu le depășim pe cele din domeniul politicului, dar poate le vom ajunge din urmă.

Păi, bine măi Johnny, cum nu ai știut tu, că Narcofee, campioana Trofeului dotat cu „Cupa Minerul”, din acest an, este aceiași cu cea de anul trecut? Că o faci învinsă la loviturile de departajare. O minimă documentare, te-ar fi făcut să corectezi eroarea. Și ar mai fi ceva: deși ai încercat o premieră, prin faptul că ai transmis live pe canalul de youtube BaiaMare Sport, meciurile din ultima zi a Turneului, cu comentariul de rigoare, ai dat dovadă (încă) de amatorism. Deși, la prima experiență de acest fel, o pregătire adecvată, ți-ar fi adus mai multe aprecieri. Și, dacă tot vorbim despre tine, te vorbesc suporterii că ai ajuns TU subiectul de bârfă, că ai avut tupeul să atingi subiecte sensibile, cum ar fi banii publici sau salariile de la cluburile sportive din Baia Mare. Că prietenul meu de-o viață Romică Buia nu merita ce i-ai făcut sau că unii dintre foștii colegi de echipă îți contestă calitatea, doar pentru că nu scrii sau iei apărarea celor amărâți. Se mai spune că ești vocea conducerii la Minaur Baia Mare, că ascunzi gunoiul sub preș, deși nu este cazul, că alții, mai neaveniți sunt mai informați decât tine. Ar mai (și) faptul că unii colegi de breaslă te mai trag de urechi atunci când în conferință de presă mai spui „Bine ați venit la Baia Mare”. Poate nu faptul că ai spus acest lucru deranjează, ci CUI i-ai spus-o! Se mai spune prin târg că ești fan Vasile Miriuță, în timp ce alții îi cântă prohodul. Și.dacă ar fi să vorbesc și eu despre tine, îți spun dragă Johnny, ești prostuț și naiv, că nu ai știut să profiți de nimic, că din toate acestea nu te-ai ales cu nici un profit, deși unii te consideră un îmbogățit de la atâta pupicurism.

Până una alta, ești (și) apreciat, dar ai (și) contestatari, deci, exiști, iar asta partea bună din toată această bârfă! Nu te demoraliza, la final de an, când tragi linie și faci bilanțului anului care se încheie. Important e ca cele rele să spele, cele bune să se adune.

Aceasta este o bârfă sportivă, nu a putut fi verificată din mai multe surse, și trebuie luată ca atare, fără a avea pretenția că deținem adevărul absolut!

Până la următoarea zi de bârfă sportivă, nu uitați, că o zi fără bârfă (sportivă) e o zi pierdută!

Lasă un răspuns

Top