You are here
Home > Opinii > bârfa SPORTIVĂ – cinci

bârfa SPORTIVĂ – cinci

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

bârfa SPORTIVĂ – cinci

bârfa SPORTIVĂ – cinci

Cea mai mare dezamăgire în anul sportiv care se încheie peste câteva zile este, fără îndoială, echipa noastră de fotbal Minaur Baia Mare. Dacă sezonul competițional în Liga 3 s-ar încheia astăzi, cu siguranță am putea bifa 2 retrogradări într-un an. Noroc, sperăm, că mai există 3 etape din sezonul regular, iar apoi, play-out-ul, cu meciuri decisive în bătălia pentru salvarea de la retrogradare. De fapt, anul acesta, 2023, cam acestea au fost cuvintele care au însoțit speranțele noastre deșarte: salvarea de la retrogradare. Fără îndoială că nu ne mai dorim un an sportiv și fotbalistic precum acesta care se încheie. Am ajuns să trăim doar din amintiri, exemplul suprem fiind Generația Mateianu și meciul din 15 septembrie 1982 cu Real Madrid. Prea puțin, pentru setea de performanță a suporterilor băimăreni, într-un fotbal în care Baia Mare a scris istorie! Orice strategie s-ar face în Baia Mare, fotbalul trebuie să-și găsească locul lui de frunte, pentru că este disciplina care ar fi capabilă să umple un stadion de 25.000 de locuri. Un stadion pe care nu-l avem. Nici măcar ala de 7.000 de locuri sau de 12.000 de locuri aflat în stadiu de proiect pe planșele arhitecților. Când Ciprian Danciu făcea echipă cu Vasile Miriuță și viceprimarul cu atribuții de primar Doru Ioan Dăncuș și reușeau o promovare nescontată în Liga 2, ne-am dat sema că nici să ne bucurăm nu mai știm. Apropro, mă bucur că trezim interes, ca atare (mai) suntem trași de urechi că Baia Mare a avut un singur primar, iar Doru Ioan Dăncuș nu este primar interimar, ci viceprimar cu atribuții de primar, ceea ce este foarte corect. Ca atare, ne conformăm…Revenind la dezamăgirile noastre, să nu spună nimeni că la fotbal toate merg ca pe roate, iar rezultatele nesatisfăcătoare, ca să nu zic dezastruoase sunt rezultatul…ghinionului. Ceva merge prost, iar lumea bârfește, pe bună dreptate! Drumul spre performanță înseamnă o strategie bine definită și pusă la punct, cea care să îți garanteze succesul, adică exact cea care ne lipsește nouă!

Cu toate acestea, Baia Mare are resurse, și nu este necesar ca eu să dau exemple de firme extrem de profitabile care ar fi interesate să investească în fotbalul băimărean. Și totuși, ca să bârfesc până la capăt, ar fi sau (deja) există un grup de investitori care ar fi dornici să preia, pe persoană fizică, clubul de fotbal. Dacă ar exista interes și din partea finanțatorului echipei, Consiliul Local al Municipiului Baia Mare. Bineînțeles, cu strategia lor, cu oamenii lor, și aici vorbim despre persoane școlite prin exigenta Școală a fotbalului german. Singura problemă în toată acestă ecuație ar fi că ei și-ar cam dori, dar aleșii noștri habar nu au despre acest lucru, pentru simplul fapt că nici nu au căutat, iar ei, investitorii, nici nu s-au prezentat, sau nu și-au prezentat intențiile. Așteptăm retrogradarea rușinoasă în județ? Să sperăm că vacanța de iarnă va fi un sfetnic bun pentru noi toți!

Aceasta este o bârfă sportivă, nu a putut fi verificată din mai multe surse, și trebuie luată ca atare, fără a avea pretenția că deținem adevărul absolut!

Până la următoarea zi de bârfă sportivă, nu uitați că o zi fără bârfă (sportivă) e o zi pierdută!

Lasă un răspuns

Top