You are here
Home > Fotbal > BARAJ LIGA 2 „Noi suntem din BAIA MARE și vrem…PROMOVARE!

BARAJ LIGA 2 „Noi suntem din BAIA MARE și vrem…PROMOVARE!

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

Maramureșul intră de astăzi în febra BARAJELOR! Prima care intră în focul barajelor este Minerul Baia Mare, care întțlni în primul joc din primul baraj Unirea Dej, astăzi de la ora 18.00, pe Stadionul Municipal „Viorel Mateianu”. 

După ce a condus o bună bucată de vreme seria 9 din C3, Unirea Dej a pierdut primul loc la diferență de un gol în fața echipei din Cugir, Metalurgistul. Așa încât, contrar așteptărilor, adversara băimărenilor în primul baraj de promovare este Unirea Dej. Formația antrenată de Dragoș Militaru a terminat sezonul regular pe poziția secundă în C9, având cel mai bun atac cu 42 de goluri înscrise, și din acest punct de vedere, Unirea pare o echipă redutabilă, cu forță ofensivă deloc de neglijat.

De partea cealaltă, Minaur Baia Mare, echipă preluată în iarnă de Vasile Miriuță are o misiune dificlă împotriva formației din Dej, antrenorul băimărean anticipând o dispută dificilă, împotriva dejenilor, o echipă pe care a întâlnit-o și în meciurile de pregătire din această iarnă. 

În acestă fază a drumului către Liga 2 nu se pune problema să întâlnești adversare slabe, și tocmai de aceea, dubla cu Unirea Dej se anunță a fi una de foc! Din păcate, echipa băimăreană va fi lipsită de aportul suporterilor, cei  care au fost alături de echipă pe tot parcursul sezonului așa cum au putut mai bine, iar cel mai mult au de pătimit ei, cei care retrăiesc tensiunea din august 2020, de la barajul pierdut la penalty-uri în fața ACS Fotbal Comuna Recea!

În primele 15 minute ale partidei cu Sportul Șimleu Silvaniei, am văzut o echipă băimăreană dezinvoltă, cu o circulație a balonului foarte bună, pe jos, așa cum joacă marile echipe, cu presing în jumătatea adversă de teren, și acest joc ne-ar plăcea să-l vedem astăzi împotriva echipei Unirea Dej, un joc care nu poate să aducă decât VICTORIA! Și dacă echipa antrenată de Vasile Miriuță va putea lua o opțiune serioasă la calificare în faza următoare, cu atât mai bine!

După 2 ani de așteptări cred că Minaur Baia Mare se consideră îndreptățită la locul care duce în eșalonul secund al fotbalului românesc. Și de aceea, putem striga în gura mare,

„NOI SUNTEM DIN BAIA MARE ȘI VREM….PROMOVARE!

 

Lasă un răspuns

Top