You are here
Home > Fotbal > Liga 3 > BARAJ LIGA 2 A doua strategie a lui Burleanu funcționează! Gafeur-ul de serviciu din Liga 1 „recompensat” la meciul de baraj de la Hunedoara!!!

BARAJ LIGA 2 A doua strategie a lui Burleanu funcționează! Gafeur-ul de serviciu din Liga 1 „recompensat” la meciul de baraj de la Hunedoara!!!

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

STRATEGIA 2.0  a lui Răzvan Burleanu funcționează!!! Celebrul Felix Grigore e la …butoane. După cum, chiar Domnia Sa se exprima pe holurile federației de la Casa Fotbalului la începutul sezonului competițional din Liga 3, Hunedoara e ca și promovată în Liga 2. 

Cu Ioan Andone în conducerea hunedoreană, sărbătorirea unui secol de fotbal în orașul siderurgiștilor, revenirea (din această vară) la titulatura de Corvinul Hunedoara, cu planuri de construire a unui nou stadion de fotbal, cu un buget generos asigurat de autoritățile locale, angajații federali, parte a Strategiei 2.0 a lui Burleanu au găsit de cuviință să facă culoar echipei din Hunedoara către…Liga 2! Și toate acestea în detrimentul echipei din Baia Mare, participantă pentru al treilea an consecutiv la barajele de promovare în Liga 2 (un record?)! Am scris încă de la începutul sezonului competițional în Liga 3 despre toate aceste lucuri, despre ceea ce se vdee cu ochiul liber, adevărul din…iarbă, nu cel descris în cuvinte poleite de președintele (re)ales în fruntea fotbalului românesc.

Am ajuns la momentul adevărului și Minaur Baia Mare joacă astăzi prima manșă a barajului decisiv, de promovare în Liga 2, cu fosta și viitoarea Corvinul Hunedoara, susținută moral și de Mircea Lucescu (normal). Experții fotbalului românesc spun că echipa antrenată de Florin Maxim este marea favorită și s-a înscris în lupta pentru Liga 2 încă de la începutul sezonului din Liga 3, având un buget sănătos și un lot interesant, competitiv. De altfel, corviniștii au defilat în seria 9 din Liga 3 și au câștigat seria fără nici o înfrângere. Trimiterea echipei din Hunedoara în seria 9 din Liga 3 s-a făcut cu „dedicație”, iar convigerea asta nu mi-o poate lua nimeni, chiar și cei care vin cu argumentul că și sezonul trecut ei au evoluat în această serie. Da, dar atunci CFR nu avea echipă în Liga 3. Dacă ar fi să judecăm după mintea lui Felix Grigore, atunci în seria 9 ar fi trebuit să evolueze și Jiul Petroșani sau Deva, ca să dau doar câteva exemple.

Ciprian Danciu, antrenorul echipei Minaur Baia Mare declara, nu de mult, pentru BaiaMare Sport că „nu este chiar rău să pornim cu a doua șansă”. Antrenorul băimărean, fost jucător în prima divizie la Baia Mare, produs al școlii de fotbal din Baia Mare, a mai reușit o promovare cu Recea în Liga 2, chiar în detrimentul echipei antrenate atunci de Dorin Toma, Minaur Baia Mare. Să sperăm că experiența de acum 2 ani îi va fi extrem de folositoare pentru a duce Baia Mare în al doilea eșalon fotbalistic al țării!

Partida de la Hunedoara va fi condusă de gafeur-ul de serviciu din Liga 1, Horia Mladinovici. Nu o spun eu, o spun ziarele centrale care l-au catalogat pe centralul din București (cum altfel?) ca atare. În partida dintre FC Voluntari și CSU Craiova din decembrie, Mladinovici a făcut, nici mai mult, nici mai puțin decât 4 MARI greșeli de arbitraj. A primit el însuși un cartonaș roșu acordat de Digi Sport după prestația de la partida dintre FC Argeș și FCSB din martie. Conform Ziare.com, Horia Mladivonici este mai rapid decât campionul olimpic, la testarea din 2014, a parcurs distanța de 6.000 m (testul Cooper) în 12 minute, dublu față de normele testării (Testul Cooper a lui Mladinovici). Mladinovici va fi ajutat la cele două margini de Cosmin Vatamanu (București) și de constănțeanul de 29 de ani Alexandru Filip, debutant în Liga 1 în luna ianuarie a acestui an!

Nu știu cum văd iubitorii fotbalului din Baia Mare această delegare dar mie îmi miroase a „recompensă”! Recompense din acelea acordate de federalii de la Casa Fotbalului pentru „constanță” și „profesionalism”! 

Să sperăm că pornind din postura de „butură mică”, vom reuși să răsturnăm acest MARE CAR penttru care foștii colegi ai Fălcosului s-au făcut luntre caă să treacă puntea barajului! Până la urmă, speranța nu ne-o poate lua nimeni și avem încredre că băimărenii pot produce supriza acestor meciuri de baraj!

Sursa foto: dincolodesport.eu

Lasă un răspuns

Top