You are here
Home > Fotbal > Avancronică 3.5 – Minaur-ACS Fotbal Comuna Recea capul de afiș al rundei

Avancronică 3.5 – Minaur-ACS Fotbal Comuna Recea capul de afiș al rundei

Ioan R. Ster 

Minaur – ACS Fotbal Comuna Recea capul de afiș al rundei

Minaur Baia Mare – ACS Fotbal Comuna Recea, se dispută sâmbătă 31 august 2019, de la ora 18.00, în ceea ce se vrea a fi derby-ul seriei 5 din Liga 3, episodul 2. În prima partidă, disputată miercuri 28 august 2019, în Cupa României câștig de cauză au avut iștii din Recea, care au învins Minaur Baia Mare cu 2-0 chiar pe Stadionul Municipal „Viorel Mateianu”. De această dată, disputa dintre cele două echipe va fi pe puncte, extrem de importante pentru amândouă echipele, fiecare având ca obiectiv promovarea în Liga 2. Tehnicienii celor două formații, Dorin Toma de la băimăreni și Romică Buia de la Recea, consideră ca derby-ul de sâmbătă nu va semăna cu partida din Cupa României. Dacă Romică Buia a făcut miercuri o singură modificare în primul „11”, față de prima etapă din campionat, lăsându-l pe bancă pe Arthur Teut, Dorin Toma a odihnit câțiva titulari, și este de așteptat să apară modificări în echipa de start la meciul de sâmbătă. De partea cealaltă, Romică Buia nu-l va putea folosi pe Berinde, eliminat în partida de Cupa României, iar vârful Teut, ar putea începe partida din primul minut. Stare de spirit ale celor două echipe diferă, în timp ce Chinde&Co au un psihic foarte bun și un moral ascendent, după victoriile din campionat și Cupa României, Minaur vine după 2 înfrângeri consecutive și țintește prima victorie din campionat, într-o partidă care ar fi de dorit să nu semene cu partida de miercuri.

O altă dispută extrem de interesantă se arată a fi cea de la Oradea, unde Luceafărul și CFR 2 Cluj, caută amândouă a doua victorie consecutivă în campionat. Amândouă au câștigat etapa trecută, CFR 2 Cluj a învins pe teren propriu Industria Galda cu 2-0, în timp ce Luceafărul s-a impus în derby-ul cu CS Sânmartin, cu un scor de tenis, 6-3, cu 5 lovituri de la 11 m, 3 oaspeților și 2 gazdelor. Cum Luceafărul este văzută și ea ca una dintre candidate la primele locuri, este de așteptat să forțeze victoria, într-o partidă în care tinerii fotbaliști din  Cluj nu se vor preda.

După victoria clară de la Zalău, din prima etapă, pe elevii antrenați de Gică Barbu, Unirea Dej, îi așteaptă primul examen mai serios cu Metalurgistul Cugir, o echipă bună a seriei, care în prima etapă ar fi putut scoate un rezultat pozitiv la Recea, și chiar au prestat un fotbal frumos. Fotbaliștii antrenați de Lucian Itu, aflați la a doua deplasare consecutivă își doresc să piardă confruntarea de la Dej, și așteaptă etapa viitoare vizita băimărenilor de la Minar.

După înfrângerea de pe propriul teren cu Luceafărul Oradea, CS Sânmartin se deplasează la Odorheiu Secuiesc, pentru a recupera punctele pierdute și a rămâne în cărți pentru primele locuri. În ciuda faptului că Sânmartin este o echipă nou promovată, ea rămâne, totuși o echipă cu pretenții, nedeclarate…încă.

Sănătatea Cluj a fost și rămâne una dintre echipele foarte bune ale seriei, iar începutul de sezon pentru virușii verzi este unul foarte bun cu victorie în Cupa României la Turda, și victorie în deplasare la Bistrița cu echipa care învingea Minaur de două ori în meciurile de pregătire. La primul meci al sezonului în fața propriilor suporteri, Sănătatea Cluj țintește toate punctele în confruntarea cu Avântul Reghin, echipă venită după egalul de acasă cu Odorheiu Secuiesc.

Industria Galda primește vizita echipei care a învins Minaur Baia Mare în prima etapă, și se gândește la primele puncte din acest sezon, după înfrângerea de la Cluj cu CFR 2.

Două echipe care au pierdut în prima etapă, se întâlnesc la Alba Iulia. Unirea va întâni sâmbătă pe Gloria Bistrița. Unirea Alba Iulia a pierdut pe terenul nou promovatei Viitorul Șelimbăr cu 2-1, în timp ce Gloria Bistrița a cedat pe propriu teren în fața virușilor verzi de la Sănătatea Cluj. De aici și dorința ambelor combatante de a-și adjudeca cele 3 puncte puse în joc, și o partidă interesantă din acest punct de vedere.

În fine, SCM Zalău, la al doilea meci pe propriul teren, caută cu îndârjire prima victorie în campionat după înfrângerea din prima etapă cu Unirea Dej, și a mai diminua minusul cu care FRF a penalizat echipa de la poalele Meseșului. Așa încât victoria în partida cu Viitorul Șelimbăr este absolut obligatori.

Va fi, până la urmă o etapă interesantă, de la care se așteaptă confirmări sau dimpotrivă, dezamăgiri, și câteva echipe care își vor arăta interesul pentru primele locuri ale clasamentului.   

Lasă un răspuns

Top