You are here
Home > Alte sporturi > ALTE SPORTURI Patrick „The Flayer Boy” Iluț – Performanță extrem de rară, premieră cel puțin pentru sportul românesc !

ALTE SPORTURI Patrick „The Flayer Boy” Iluț – Performanță extrem de rară, premieră cel puțin pentru sportul românesc !

 

 

 

 

 

Radu Țolaș 

Patrick „The Flayer Boy” Iluț – Performantă extrem de rară, premieră cel puțin pentru sportul romanesc !

Băimareanul Patric Iluț ( 14 ani ) , aka #theflyingboy a devenit în acest weekend, liderul clasamentului mondial World Rookie Tour, la disciplina slopestyle snowboarding! 

Tânărul sportiv a acumulat în acest sezon 242,41 puncte în urma a 6 etape mondiale, la care a participat. Din aceste 6 etape Patric a castigat 3, ca cel mai bun sportiv din etapă ( Patric participa la categoria groms, adică sub 15 ani, dar a avut cel mai bun punctaj din toată competiția, fiind desemnat „overall winner”). Deoarece circuitul WRT s-a încheiat în acest weekend, urmând marea finala de la Kaprun de saptamana viitoare, Patric încheie sezonul 2022/2023 pe pozitia de lider la gategoria sub 15 ani ! Pentru această poziție, s-au bătut peste 1000 de tineri atleți din întreaga lume, din țări cu istorie în această disciplină, din țări care susțin acest sport. Cu atât mai mare performanța tânărului băimărean, care NU este susținut de nici o federație de specialitate, toate deplasările și antrenamentele acestuia fiind susținute de familia lui prin ACS Extrem Rivulus, și cu mici ajutoare din partea unor sponsori care ințeleg ce înseamnă înalta performanță.

Patric este, de asemenea, liderul circuitului mondial de skateboarding, categoria street, tot la categoria sub 15 ani. Astfel, tânărul băimărean este lider mondial în 2 sporturi olimpice diferite, unul de vară și unul de iarnă – performanță extrem de rară la nivel mondial, premieră, cu siguranță, pentru sportul romanesc!

Nici la această disciplină (skateboarding) nu există nici o susținere, neexistând nici măcar o federație de specialitate în țară. Este rușinos ce se întâmplă în România, unde nu este sustinuta performanta reala. Oricum, Patric continuă să pună România pe cea mai înaltă treaptă la 2 discipline sportive, chiar dacă o face (nu pentru multa vreme) pe cont propriu.

Felicitări Patric !!! Keep on flying !!!

Lasă un răspuns

Top