You are here
Home > Fotbal > Viitorul Ulmeni 2-2 cu Unirea Mirșid, și o așteaptă un retur infernal!

Viitorul Ulmeni 2-2 cu Unirea Mirșid, și o așteaptă un retur infernal!

Ioan R. Ster 

Prima manșă a barajului pentru promovarea în Liga 3 dintre Viitorul Ulmeni și Unirea Mirșid a fost o dezamăgire pentru suporterii maramureșeni care au asistat la meci. Viitorul a părut o echipă obosită fizic, căldura fiind cel mai mare adversar al elevilor lui Petre Ilieș. Cu un mijloc depășit de net de cei de la Mirșid, care a fost mai mereu în spatele mingii, și cu un atac subțire, în care Ignat a fost izolat aproape tot meciul, Viitorul Ulmeni a scăpat printre degete o victorie care i-ar fi dat șanse reale de promovare în Liga 3.

Meciul a început cu echipa Mirșid istalată în jumătatea de teren a celor din Ulmeni și Iuliu Roșiianu intervine salvator în două rânduri la marginea careului de 16 m în fața lui Ciprian Pavel (min.7) și lui Ciaca (min.11). După numai un minut, același Ciaca centrează perfect în careul Viitorului, dintr-o lovitură liberă, iar Ciprian Pavel (cel mai bun jucător de pe teren), înscrie cu o lovitură de cap de la marginea careului de 6 m: 0-1 (min.12)! După numai două minute, Sergiu Costin execută magistral o lovitură liberă de la 28 și restabilește egalitatea pe tabela de marcaj: 1-1 (min.14). Până la pauză Viitorul mai irosește câteva ocazii de gol prin Baias, lovitura acestuia din careul de 16 m fiind respinsă de Băican (min.23), iar șutul aceluiași Baias de la 25 trecând peste poarta adversă (min.26). Alex Ignat din lovitură liberă, irosește și el o bună oportunitatea de a aduce Viitorul în avantaj, dar șutuș acestuia de la 28 m, este scos miraculos de sub bară de Băican. Oaspeții ratează și ei o ocazie pe final de repriză, când Roșiianu este la post și prinde șutul lui Duma (min.41).

La pauză, Petre Ilieș îl introduce pe teren pe Tarța, care revigorează atacul Viitorului. Min. 49, șutul lui Tarța este respins de Băican. La o fază de atac a Viitorului purtată pe partea stangă a atacului, Balmoș este faultat în careu, iar arbitrul Rareș Vidican indică punctul cu var. Alex ignat transformă cu siguranță și își aduce excipa în avantaj: 2-1 (min.51). Același Alex Ignat putea să facă 3-1 în min.59, dar lovitura sa de cap, din careul de 6 m, după centrarea lui Tarța, lovește bara transversală a porții lui Vidican. Nu a fost 3-1 și s-a făcut 2-2, în min. 76, când Ciprian Pavel a fructificat o pasă în careu a lui Bercean care a dejucat inteligent jocul la ofside al apărării Viitorului: 2-2. Până la fluierul de final al arbitrului sătmărean Rareș Vidican, Pintea a irosit două ocazii mari de gol. Prima dată când lovitura sa de cap din careu a fost scoasă de sub bară de Băican (min.86), pentru ca în min. 90 lovitura liberă executată de el să treacă pe lângă stâlpul din stanga porții lui Băican .

Așa s-a scris istoria unei partide în care Viitorul Ulmeni putea lua o opțiune serioasă la calificare, dacă mingea nu ar fi întâlnit bara transversală în min. 59. La fel de adevărat este și faptul că, Unirea Mirșid a părut o echipă solidă, cu jucători tehnici și rapizi, care au făcut diferența la mijlocul terenului, și cu un jucător în zi de grație, Ciprian Pavel care este mult peste nivelul Ligii 4 (Tomiță, ai fost la meci?).

Viitorul Ulmeni – Unirea Mirșid 2-2 (1-1)

Stadion Municipal „Viorel Mateianu” Baia Mare

Spectatori: 500

Au înscris: Sergiu Costin (min.14), Alex Ignat (min.51-penalty)/Ciprian Pavel (min.12, min.76)

Cartonașe galbene: Tarța (min.75), respectiv Turcu (min.43)

Arbitrii: Rareș Vidican (Satu Mare), asistenții: Doru Lucaciu (Cluj Napoca), Ovidiu Timar (Marghita). Observatori FRF: Ivan Toma (Bistrița), Srgiu Neichi (Satu Mare).

Viitorul Ulmeni: Roșiianu – Novoselenski, Vanca, Trif, Eudean, Mîndrean (min.78 Dologa), Sergiu Costin, Balmoș (min.78 Dologa), Baias (min.46 Tarța), Ardelean (min.24 Doru Pop), Alex Ignat. Rezerve neutilizate: Micea, Boga, Zoldi. Antrenor: Petre Ileș (principal).

Unirea Mirșid: Băican – Bercean, Radu Blaga, Mureșan, Ionuț Blaga, Ilieșe (min. 64 Bărnuțiu), Odenie (min.73 Bode), Turcu (min.87 Ardelean), Ciaca, Duma, Ciprian Pavel (min. 90+2 Tohay). Rezerve neutilizate: Vasile Jula, Tohay, Pintea, Sergiu. Antrenor: Vasile Jula

Lasă un răspuns

Top