You are here
Home > Fotbal > VICTORIE ISTORICĂ Prima victorie în Liga 2: Comuna Recea produce surpriza și învinge Rapid!

VICTORIE ISTORICĂ Prima victorie în Liga 2: Comuna Recea produce surpriza și învinge Rapid!

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

La Recea a fost o săptămână grea, după ce antrenorul care a promovat cu echipa în Liga 2, Ciprian Danciu a fost demis, iar la echipă a fost instalată o legiune rapidistă: Nae Constantin (principal), Valentin Bădoi (secund) și Emil Dică (director sportiv). Informațiile noastre sunt că și Ionuț Rada se va implica la echipa din Recea, el fiind prezent în tribunele Stadionului Central din Recea la partida din etapa 5 a Ligi 2! Discuțiile cu rada se vor purta, probabil, în decursul săptămânii viitoare. Oricât ar fi relațiile noastre de tensionate cu președintele grupării din Recea, nu putem să nu recunoaștem meritele Domniei Sale în performanțele echipei din Recea, care a adus echipa din Liga 4 până în Liga 2, reușind, iată, performanța să învingă Rapidul cu 2-1, producând echipei feroviare prima înfrângere din actualul campionat. Florin Gherasim are meritul de a fi adus echipa până aici, trecând de la antrenorat la președinte de club, într-un timp scurt, și cel mai mare merit în mandatul său a fost că la Recea a fost mereu liniște în ceea ce privește situația financiară, echipa fiind tot timpul cu plățile la zi, atât față de jucători cât și față de Buget sau alți furnizori. În ciuda faptului că echipa nu reușise să adune nici un punct în primele etape, la echipă nu există nici un fel de datorii, iar asta nu poate decât să ne bucure. Așa că, am dat Cezarului ce e al Cezarului! Rămâne de văzut ce ne rezervă viitorul imediat apropriat, ținând cont că luna patimilor abia a început la Recea! Și a început foarte bine, cu o victorie împotriva Rapidului, echipă cu pretenții de promovare în Liga 1, victorie puțin scontată chiar și de cei mai împătimiți susținători ai echipei maramureșene.

Partida a început sub semnaul echilibrului, poate cu un plus pentru echipa vizitatoare, care a încercat să construiască cu răbdare acțiunile ofensive, și cu o echipă gazdă foarte bine așezată în teren de noul principal Nae Constantin.În min. 13, Goge urcă în atac pe partea stângă, pătrunde în careu, îi scoate balonul lui Hlistei aflat la 8 m de paortă, șutează din prima dar Bota scoate de sub bară, în corner. Peste un minut, în min. 14, Crișan trimite cu capul pe lângă poarta lui Bota. Gazdele rămân periculoase pe contraatac și în min. 18, Marius Coman (omul meciului), trece de Bogdan pe partea dreapta a atacului recean, intră în careu, scoate mingea pentru șutul lui Luboya, dar este faultat de Crișan. Centralul Rareș Vidican indică punctul cu var, execută Bota, dar Drăghici respinge. Și cum în fotbal ocaziile se răzbună, 2 minute mai târziu, în min. 19, Rapidul preia conducerea pe tabela de marcaj, după o fază trasă la indigo cu cea din min. 13: Goge pătrunde pe stânga atacului rapidist, intră ăn careu, scoate la șut pentru Hlistei, care ;uteaz[ din prima, Bota respinge, mingea îi revine lui Hlistei care trimite în plasă: 0-1! Cu această reușită Hlistei ajunge la cota 5 în clasamentul golgheterilor. În min. 22 Sefer execută o lovitură liberă de la 18, puțin lateral dreapta, puțin peste poarta apărată de Bota. În min. 35 Drăghiceanu pătrunde în centrul apărării gazdelor dar șutează slab și Bota reține.

După pauză, gadele ies mai hotărâte de la cabine, căutând golul egalizator. Oaspeții încercă firav poarta lui Bota, Alexandru Pop (min. 52) și Hlistei (min.60) ratând ținta. În min. 63, Marius Coman are egalarea în bocanc dar luftează din 8 m. Același Coman va reuși golul egalizator pentru Recea. În min. 67, Ispas centrează perfect pentru lovitura de cap a lui Coman, care trimite în dreapta portarului Drăghici. Acesta dă impresia că reușete să respingă dar își introduce mingea în poartă: 1-1! Rapidiștii ies la atac și Drăghiceanu îl încearcă pe Bota (min.72), cu un șut din întoarcere dar portarul recean este la post. Rapidul atacă precipitat lovindu-se de o apărare bine organizată a gazdelor. La un contratac al echipei antrenate de Nae Constantin, nou introdusul în teren Romario Rus este faultat în careu de Alexandru Pop (min. 79). Execută imparabil, de această dată, Marius Coman care a adus o victorie istorică pentru Comuna Recea! Prima victorie în Liga 2 este împotriva Rapidului, echipă cu pretenții de Liga 1!

Dacă în primele etape din noul sezon competițional ACS Fotbal Comuna Recea a avut și ghinion, iar apărarea nu a dat motive de satisfacție, iată că într-un timp relativ scurt, Nae Constantin a reușit să pregătească tactic foarte bine echipa, aducând echipa la un bun nivel de pregătire, acolo unde era nevoie, în apărare!

ACS Fotbal Comuna Recea – Rapid București 2-1 (0-1)

Stadion Central Recea

Arbitri: Rareș George Vidican (Satu Mare) – centru, Ciprian Florin Danșa (Satu Mare), Marius Bălan (Dej) – asistenți, Vladimir Andrei Nagy (Măhăceni-Alba) – rezervă.

Observatori FRF: Teodora Albon (Cluj Napoca), Daniel Sabou (Zalău).

ACSF Comuna Recea: Bota (cpt.) – Jucan, Oiță, Bakmaz, R. Ispas – Akhmatov, Micaș – Luboya, Brata, Mărieș – M. Coman
Rezerve: Răilean – Andr. Lung, Potcoavă, M. Urs, Dav. Simion, Szecui, Fl. Cordoș, R. Rus, Balha
Antrenor: Nicolae Constantin

Rapid: Drăghia – I. Voicu (cpt.), R. Crișan, Bg. Manole, Goge – Sefer, R. Costin, Pănoiu – Drăghiceanu, Al. Pop, Hlistei
Rezerve: Al. Tătaru – Mocioacă, Finica, Jorza, R. Ilie, Fica, Țâră, Al. Dulca
Antrenor: Adrian Iencsi

Nae Constantin – antrenor principal ACSF Comuna Recea:

Nu există nici un orgoliu. Rapid are loc în inima mea la fel cum are și Petrolul, cum are loc și Brașov și Astra echipe unde am jucat, la fel cum o să aibă Recea în momentul în care o să plec de aici, pentru că la un moment dat  o să trebuiască să plec, că așa este viața antrenorului, deci nu a fost de orgoliu. Am venit aici, am pregătit meciul cât am putut de bine, și mă bucur că am reușuit să spargem gheața după 5 etape și să debutez cu o victorie.Diferența s-a văzut în atitudine, am avut o atitudine mult mai bună în repriza a 2-a, și ei și-au dat seama că Rapidul nu e o echipă chiar de speriat, i-au simțit din prima repriză și printr-o atitudine bună, dăruire, am reușit să întoarcem acest rezultat. Eu tot timpul cred că se poarte întoarce rezultatul, am pregătit de așa manieră, și lor le-am spus, ei au știut chestia asta, avem planul nostru bine făcut pentru meciul ăsta, chiar la început am zis că e posibil să luăm gol, nu schimbăm nimic, în momentul în care o să schimbăm o să dau semnalul de pe bancă. Am dus jocul nu chiar cum mi-am dorit eu, dar în final am terminat bine. Din păcate întâmpinăm greutăți, a luat Rass  cartonaș roșu, o să fie o pierdere pentru noi, dar avem ceilalți jucători și o să pregătim meciul de așa natură să scoatem maxim din el. Eu mi-aș dori cât mai mulți jucători, să am de unde alege, în momemtul în care vin alți jucători sunt bineveniți, până atunci ne descurcăm cu ce avem, și încercăm să scoatem maxim de la jucătorii care-i avem în momentul ăsta. Nu este cel mai bun lot pe care mi l-aș fi dorit, oricând este loc de mai bine, dar lucrăm cu materialul clientului. Campionatul e lung, important e că am pus 3 puncte la zestrea aia de nimic și sperăm ca de aici înainte să tot adăugăm puncte, indiferent de numele adversarului. E o Liga 2 foarte echilibrată, încă nu am văzut un adversar care să se detașeze clar prin joc, prin rezultate. Ca și rezultate Rapidul ați văzut că aveau 10 puncte la momentul ăsta și mare diferență nu cred că s-a văzut. Au câtiva jucători foarte tehnici, foarte buni pe faza de atac dar au și ei problemele lor. Din orice deplasare se poate aduce puncte, nu exclud asta. În funcție de adversarul care urmează, pregătim meciul de așa manieră ca să putem să aducem puncte. Pentru mine că e acasă sau e tlevizat, e greu sau ușor e același meci, pregătesc meciul în aceeași manieră, nu există pentru mine adversar, mai ales în situația noastră în care era adversarul cu 10 puncte, nu putem să vorbim de adversar slab sau de adversar valoros. Am vorbit cu Marius Coman, am povestit toată săptămâna, este un jucător cu calitate bună, dar o să trebuiască să avem dublura lui, încă un atacant, ne lipsește la momentul acesta”.

Ionuț Voicu – căpitan Rapid București:

„Felicit echipa din Recea! A fost un meci care lor le-a convenit, cu mingi aruncate în față, ei mai puternici, au câștigat, felicitări și atât, asta a fost istoria de astăzi. Normal că suntem Rapid și ne-am fi dorit să câștigăm, o să rămână această victorie, în istoria acestei echipe! După pauză nu s-a întâmplat mare lucru, știam toată săptămâna, nu am venit aici cu nasul pe sus, sau să ne trezim nu știu ce echipă că noi suntem Rapid. Știam că ne așteaptă un meci greu, și după ce am marcat am continuat să presăm, nu am putut să marcăm al doilea gol. A doua repriză, v-am spus, a fost o cădere inexplicabilă și e păcat, pentru că sunt puncte foarte importante, dar dacă această echipă de la Recea va juca cu aceiași determinare cu toate echipele care vor veni aici, sigur că se vor mai pierde puncte aici, care cred că pentru noi vor conta. Să dea Dumnezeu să promoveze Rapidul anul acesta, dar după jocul din a doua repriză nu cred că avem șanse. Nu e Rapid ce ar trebui, să presăm și în min. 90 și în min. 95. Chiar dacă astăzi, echipa gazdă a jucat cu determinare și felicitări! O să ne mai întâlnim cu foștii rapidiști, mă bucur pentru ei, îi felicit, chiar dacă au învins Rapidul sunt sigur că în sufletul lor cu un ochi plâng, cu un ochi râd, dar asta ne e meseria, noi în teren, ei pe bancă. Mă bucur pentru ei, îi felicit, n-am ce să le reproșez. Sunt sigur că îmi voi putea mobiliza colegii din teren, sunt sigur că se vor mobiliza și ei, dacă nu voi putea eu, se vor mobiliza și singuri, pentru că la echipa asta s-a cerut întotdeauna sacrificiu și cu sacrificiu s-au câștigat campionate și cupe ale României. Am avut meci greu și astăzi, la fiecare etapă avem meci greu, pentru că echipa Rapid dă o stare de ambiție tuturor echipelor, e normal, și eu am jucat împotriva Rapidului la alte echipe și îți dorești, și împotriva echipelor mai bine cotate, sau cu nume sau de tradiție din România, pe care îți dorești să le bați!”

Marius Coman – atacant ACS Fotbal Comuna Recea:

„Ne bucurăm foarte tare că am câștigat, am fost încrezători înainte de meci că putem să batem Rapidul, să facem istorie. Le-am spus că și când eram la Bucovina Pojorâta am reușit să batem Rapidul și am zis hai că se poate și cu Recea, și uitați că s-a întâmplat: buturuga mică răstoarnă buturuga mare. Este o victorie foarte importantă, sunt 3 puncte foarte importante, ne bucurăm că le-am luat, pentru că noi în ultimele meciuri am jucat foarte bine dar nu am reușit să luăm nici un punct și ne bucurăm că am reușit să luăm contra Rapidului acasă. Toți am fost foarte motivați, toți am avut încredere că putem scoate un rezultat foarte bun, fiecare a avut încredere în el și am reușit să câștigăm, până la urmă. Mă bucur că am reușit să intru în istorie, sper să reușesc să fac mult mai mult pentru acestă comună și să marchez cât mai mult. Partida cu U Craiova o să fie un meci la fel de dificil. Noi sperăm să avem aceeași abordare, să mergem încrezători, să nu ne fie frică că este Craiova și să încercăm să scoatem maximum, să adunăm puncte. ”

 

 

Lasă un răspuns

Top