You are here
Home > Rugby > Liga Națională de Rugby > RUGBY SUPERLIGA CSM Știința Baia Mare lider al finalelor jucate

RUGBY SUPERLIGA CSM Știința Baia Mare lider al finalelor jucate

 

 

 

 

 

 

Alin Boțioc 

C.S.M.Știința Baia Mare lider al finalelor jucate

Este pentru al zecelea an consecutiv, când eșalonul de elită al rugby-ului românesc se derulează sub titulatura de SuperLigă. Ediția cu numărul 104 va porni la drum cu un număr de șase echipe, alături de campioana en-titre C.S.M.Știința Baia Mare mai fiind prezente finalista ultimei ediții Sport Club Municipal Timișoara, cele două formații bucureștene Clubul Sportiv Dinamo și Clubul Sportiv al Armatei Steaua, dar și provincialele C.S.Universitatea Cluj respectiv A.C.S.Tomitanii Constanța.

Istoria ultimului deceniu ne confirmă faptul că actuala deținătoare a trofeelor campionat-cupă, C.S.M.Știința Baia Mare este singura formație din România care a jucat toate cele nouă finale de SuperLigă, patru dintre ele fiind și câștigate, în timp ce bănățenii și-au adjudecat trofeul de cinci ori dintr-un total de șase finale jucate.

Singurele două formații care au mai jucat în acest interval de timp finale, ambele perdante sunt Clubul Sportiv al Armatei Steaua București cu două prezențe respectiv defuncta Rugby Club Farul Constanța cu o apariție în finala din 2014.

Trecând la formațiile ce s-au înfruntat pentru locurile 3-4, C.S.A.Steaua București conduce cu un număr de șase finale, 4 dintre ele câștigate. Locul secund este amanetat de o altă formație dispărută de pe eșichierul rugby-ului românesc, C.S.M.București cu patru finale bifate, trei dintre ele câștigate, în timp ce rugbyștii de la Malul Mării și-au disputat bronzul în trei ediții consecutive (2011, 2012 și 2013). Tot de trei ori au fost prezenți și timișorenii în finala mică, însă doar o singură dată în 2014 au reușit să obțină bronzul.

Cât privește numărul formațiilor care au fost prezente în intervalul 2011-2021 la startul SuperLigii, acesta se ridică la 11. Singurele integraliste ale campionatului intern de rugby rămân C.S.M.Știința Baia Mare, Clubul Sportiv Dinamo București, C.S.Universitatea Cluj, Rugby Club Municipal Timișoara și Steaua București, în timp ce C.S.M.Olimpia București a bifat prezența în opt dintre sezoane. În patru dintre ediții a fost prezentă și Rugby Club Județean Farul Constanța, iar Politehnica Iași și A.C.S.Tomitanii Constanța au bifat câte trei ediții. În ultimele două sezoane și-a făcut apariția și Sport Club Municipal Buzău, C.S.U.Arad fiind singura aparițe pasageră a acestui eșalon de elită al rugby-ului românesc cu un sezon în ediția de debut 2011.

Lasă un răspuns

Top