You are here
Home > Fotbal > Recea rămâne lider după victoria cu 2-0 cu Odorheiu Secuiesc!

Recea rămâne lider după victoria cu 2-0 cu Odorheiu Secuiesc!

Ioan R. Ster 

Specialista egalurilor din C5, AFC Odorheiu Secuiesc a venit la Recea hotărâtă să nu piardă cu liderul la zi ACS Fotbal Comuna Recea, echipa care a detronat liderul etapa trecută Luceafărul Oradea, învingând-o chiar la ea acasă, după un meci nebun! De cealaltă parte, elevii antrenați de Romică Buia și Ovidiu Mic au fost puși în gardă de egalurile obținute de echipa antrenată de demisionarul Alpar Meszaros, și au realizat pe propria piele că echipa din Odorheiu Secuiesc este una din echipele incomode ale seriei.

Din punct de vedere valoric echipa din Recea ar fi trebuit să-și tranșeze victoria mult mai repede, iar spectatorii din tribune se așteptau la o nouă victorie la scor a favoriților săi. Nu a fost așa, și asta datorită faptului că elevii lui Romică Buia și Ovidiu Mic au jucat destul de haotic la mijlocul terenului, cu o apărare destul de sigură pe ea, dar cam visătoare și neinspirată în atac, în condițiile în care Buia a început partida cu Norbert Janos în atac și Romario Rus și Arthur Teut pe banca de rezerve. Din nou, poarta celor din Recea a fost păzită magistral de Alin Bota care a reușit în câteva rânduri să blocheze atacurile celor din Odorheiu Secuiesc. În schimb jucătorii din Recea (din nou) au abuzat cu mingile lungi către vârful de atac Janos sau către Chinde, mingi sortite eșecului, în condițiile în care apărarea harghiteană era una masivă.

Prima repriză a fost una de slab nivel calitativ, singura ocazie a celor din Recea soltându-se cu faltul în careu din min. 44, portarul harghitean Tudose blocând o minge neregulamentar la picioarele lui Janos. Oaspeții au contestat vehement lovitura de la 11 m acordată de centralul Cătălin Roșu, iar din imagine se poate vedea că atacantul din Recea era deja căzut când a existat contactul cu portarul advers. Până un alta, să spunem că au existat circumstanțe pentru acordarea loviturii de la 11 m. Lovitura de pedeapsă a fost transformată de Alin Bota, iar elevii lui Romică Buia au plecat la vestiare în avantaj: 1-0!

După pauză, meciul s-a mai animat, oaspeții au reușit să fie mai periculoși în atac, pe fondul numeroaselor greșeli făcute de linia de mijloc unde Micaș a încercat foarte multe, dar puține i-au ieșit, iar Opriș a excelat în deposedări și mai puțin la construcție. Foarte slab jocul făcut de Mărieș, și absența inexplicabilă din joc a lui Chinde. În aceste condiții, oaspeții au fost foarte aproape de egalare în câteva rânduri. În min. 50 Kristof Pal, intră în careul de 6 m, ăl diblează pe Bota, dar Urs reușește să respingă în corner. După numai 6 minute Dinu îl deschide foarte bine pe Iovu peste apărarea gazdelor, dar Bota salvează echipa de la un gol gata făcut. Ale Taciuc șutează și el pe spațiul porții, dar Bota este la post și prinde cu siguranță.În min. 75 oaspeții au cerut un penalty la pătrunderea lui Taciuc în careul de 16 m, la o intrare a lui Urs, suspectă de infracțiune. În afara imensei ocazii de gol a lui Urs din 48, când fundașul gazdelor a trimis peste poartă din 6 m, o minge deviată de Opriș, ACS Fotbal a mai avut ocazia de a se desprinde prin Micaș, lovitura liberă de la 20 m, lateral dreapta, este scoasă de Tudose de la rădăcina barei, în corner. Oaspeții au mai avut două ocazii de gol, care a rata egalare prin Berkeczi, lovitură de cap puțin pa lângă stâlpul din stanga porții lui Bota (min.82) și Jakab care trimite din 12 m, mult peste poartă. Și dacă oaspeții nu au reușit să egaleze, în toată repriza secundă, gazdele dau lovitura de grație în min. 90+2, prin Alex Oltean care înscrie din interiorul careului de 6 m, după o centrare foarte bună a lui Romario Rus: 2-0!

A fost un meci de uzură, în care, parcă ne așteptam la mai mult de la echipa condusă de Romică Buia și Ovidiu Mic. Până la urmă contează rezultatul final, iar Recea își consolidează poziția de lider!

Romică Buia, antrenor principal ACS Fotbal Comuna Recea:

„I-am avertizat pe băieți că vom avea un meci greu astăzi,tinând cont de cele 4 egaluri obținute ale echipei din Odorheiu Secuiesc, dar am crezut până la final, băieții s-au luptat iar cei care au intrat și-au făcut datoria, de aceea suntem o echipă, fiecare când intră să-și facă treaba așa cum și-a făcut-o Olteanu și a adus un pic cam târziu o victorie mai liniștită. Plusul nostru a fost dăruirea, agresivitatea și am crezut până la final că vom câștigaacest meci. Le-am spus băieților că este foarte greu să fim pe locul 1, dar și mai greu este să ne menținem. Sperăm să rămânem pe prima poziție până la finalul turului,după aceea vom vedea ce va fi în vacanță. Mergem înainte, fiecare meci îl abordăm la victorie, și sperăm să nu avem parte de meciuri așa grele, dar toate meciurile vor fi foarte grele, pentru că fiecare echipă când joacă cu liderul se mobilizează. Sperăm să-i prindem obosiți pe cei de la Sănătatea Cluj, pentru că este singura echipă care ne-a învins, bine că a fost în Cupă și nu în campionat. Sperăm să-i învingem în campionat!”

Alin Bota, căpitan ACS Fotbal Comuna Recea:

„Un meci foarte greu, echipa oaspete a fost montată, a jucat foarte bine, chiar mi-au plăcut, au niște jucători de calitate și au fost destul de multe probleme. Sunt fericit că am reușit în final să câștigăm, deși cu greu, dar este o victorie care ne menține pe locul 1! Diferența s-a făcut la atitudinea noastră, la dorința mai mare. Avem un meci foarte incomod la Cluj, Sănătatea are o echipă experimentată, am pierdut, într-adevă în Cupă cu ei dar sperăm ca băieții să fie montați și să-și ia revanșa!”

Alex Taciuc, atacant AFC Odoreiu Secuiesc:

„Am fi putut obține un egal, chiar și mult mai mult, ținând cont că am jucat cu primul loc. Cred că am arătat că nu suntem o echipă de ultimele locuri și ne propunem ca la fiecare meci să demonstrăm cât mai multe. Ne așteaptă două meciuri foarte grele, avem acasă cu Cugir și peste 2 săptămâni venim înapoi în Maramureș, avem cu cei de la Baia Mare, fosta echipă, și sperăm să obținem și noi prima victorie în acest campionat. Mă întorc la Baia Mare cu gândul să câștig, cât am fost acolo am încercat să-mi fac treaba și acuma sunt la o nouă echipă și voi da totul pentru această echipă. Obiectivul nostru este locurile 1-6 și sperăm ca la finalul campionatului să-l îndeplinim. Momentan nu pot să spun că mă voi întoarce aici sau că voi veni la Recea, dar îmi voi face treaba cât mai bine la noua echipă, iar din iarnă vom discuta. Locul 10 pe care ne aflăm nu e locul pe care îl merităm în clasament și ținând cont că din astea 5 meciuri, în 3 am condus!”

 

ACS Fotbal Comuna Recea – AFC Odorheiu Secuiesc 2-0 (1-0)

Teren Central Comuna Recea

Spectatori: cca 250

Au înscris: Alin Bota (min.45 din 11 m), Alex Oltean (min.90+2)

Cartonașe galene: Alexandru Mărieș/Horia Crișan, Sebastian Bucur, Robert Jakab

Arbitri: Cătălin Roșu (Var – Sălaj) – centru; Radu Pascu (Satu Mare), Bogdan Gireadă (Oradea) – asistenți

Observatori FRF: Sergiu Neichi (Satu Mare), Viorel Vancea (Oradea)

ACS Fotbal Comuna Recea: Alin Bota – Marius Potcoavă, Lorant Kis, Milian Urs, Cristian Erdei, Vlad Opriș, Adrian Micaș, Cosmin Berindea, Alexandru Mărieș, Viorel Chinde, Norbert Janos. Au mai jucat: Arthur Teut, Alex Oltean, Romario Rus. Rezerve: Vasile Iura- Bogdan Pașca, Claudiu Matei, Vlad Asăujan. Antrenori: Romică Buia (principal), Ovidiu Mic (secund).

AFC Odorheiu Secuiesc: Cristian Tudose – Daniel Kovacs, Horia Crișan, Sebastian Bucur, Csongor Berkeczi, Alexandru Izmană, Robert Jakab, Ionel Dinu, Kristof Pal, Alex Taciuc, Sandu Iovu. Au mai jucat: Lehel Solymosy, Cosmin Stăncuțu, Apor Gyorgydeak. Rezerve: Pal Somogyi – Csanad Marucza, Barna Vekas, Levente Janko. Antrenori: Alpar Meszaros (principal-demisionar), Zsolt Laszlo. 

Sursa foto: Norbert Janos

Lasă un răspuns

Top