You are here
Home > Fotbal > Cupa României > Progresul Șomcuta Mare revine de la 0-1 și câștigă Cupa României faza județeană

Progresul Șomcuta Mare revine de la 0-1 și câștigă Cupa României faza județeană

Ioan R. Ster 

Progresul Șomciuta Mare este câșigătoarea Cupei României faza județeană. După 0-1 în min. 19, revine spectaculos și învinge Viitorul Ulmeni cu scorul de 3-1 (1-1)!

Partida s-a disputat pe Stadionul Municipal „Viorel Mateianu” din Baia Mare în fața a 400 de spectatori, care au putut urmări la lucru cele mai bune echipe ale județului Maramureș. După ce au învins în finala Campionatului Județean cu scorul general de 8-2 Avântul Bârsana, eleviii antrenați de Petre Ilieș a părut astăzi o echipă obosită, fără claritate în fața porții,  visătoare în apărare, și, zicem noi, cu gândul la barajul cu Unirea Mirșid! 

Meciul a început în forță pentru Progresul care au ratat două ocazii de gol prin Cormoș (min.2) care șutează peste poartă după o incursiune pe flancul stâng al atacului, și Răduneață care după numai un minut șutează, dar Roșiianu este la post. De partea cealaltă. Viitorul răspunde prin Baias al cărui șut din interiorul careului este respins de Lovasz (min.17). În min. 18 se deschide scorul. Ardelean întoarce o minge la marginea careului de 16 m, iar Sergiu Costin deschide scorul cu un șut în dreapta portarului advers: 0-1! După numai un minut Baias centrează dar lovitura de cap din 6 m a lui Hauși trece pe langă poartă. Progresul nu se mulțumește  cu rezultatul de pe tabela de marcaj și se avântă în atac și Pop trimite un șut înșelător de pe partea dreaptă a atacului, puțin peste poartă (min.22). Același Pop este faultat în suprafața de pedeapsă de Sergiu Costin, și arbitrul Zoltan Szekly jr. indică punctul cu var. Lovitura de pedeapsă este transformată cu siguranță de Ionuț Buhai: 1-1. Viitorul revine în atac și Lovasz se remarcă din nou la șutul lui Baias (min.35). Ionuț Buhai (cel mai bun jucător de pe teren) mai încearcă o dată poarta celor de la Viitorul, dar trimite pe lângă poartă (min.40). Prima repriză se încheie cu un echitabil 1-1.

Progresul Șomcuta Mare iese mai motivată de la vestiare și reușește să treacă în avantaj prin același Ionuț Buhai, care prinde un șut senzațional de la 25: 2-1! Până la golul lui Buhai, Bogdan (Progresul) cu o lovitură de cap din 6 m care trimite peste poarta lui Roșiianu (min.60), și Sergiu Costin (Viitorul) cu un șut de la 35 m,  au irosit ocazii care se puteau concretiza pe tabela de marcaj. În min. 72 Balmoș șutează de la 20 m peste poarta lui Lovasz. După numai un minut (min.73), Bîrle scapă singur de la centru terenului, Roșiianu îi iese în cale în afara careului de 16 m, dar nu reușește să împiedice majorarea scorului, bolta lui Bîrle poposind în plasa porții: 3-1! De partea cealaltă mai consemnăm ocaziile lui Ignat – șut peste poartă din interiorul careului (min.75) și bara lui Majer din min.80. Nemulțumit de arbitraj, antrenorul Viitorului este trimis în tribună de arbitrul Zoltan Szekely jr (min.83). Scorul putea lua proporții dacă Roșiianu nu respingea de două ori din poziției de unul la unu cu atacanții de la Progresul (min. 85 și min.90).

Meciul se încheie cu victoria echipei antrenate de Mircea Dan, care își vede astfel, încununat un sezon în care a ratat la mustață disputarea finalei Campionatului Județean. Fără doar și poate, Progresul Șomcuta Mare a câștigat pe merit acestă partidă și se anunță, de pe acuma, una dintre favoritele la câștigarea viitoarei ediții a Campionatului Județean care va începe în toamnă. O ediție de campionat care se anunță a fi, prin vocea lui Zoltan Szekely, președintele AJF Maramureș, una mult mai puternică!

Progresul Șomcuta Mare – Viitorul Ulmeni 3-1 (1-1)

Stadion Municipal „Viorel Mateianu”

Spectatori : cca 400

Au înscris : Ionuț Buhai (min.27-din 11 m, min.70), Bîrle (min.73) respectiv Sergiu Costin (min.18)

Arbitrii: Zoltan Szekely jr la centru, Radu Despa și Daniel Lar – asistenți. Arbitru de rezervă: Daniel Gheighiș. Observator AJF Maramureș: Ioan Marchiș.

 

Lasă un răspuns

Top