You are here
Home > Fotbal > Minaur surclasează Atletic Club Oradea și este LIDER meritat!

Minaur surclasează Atletic Club Oradea și este LIDER meritat!

 

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster

Minaur Baia Mare a învins Atletic Club Oradea cu 4-1 (2-1), într-o partidă contând pentru etapa 2 din Liga 3, seria 10. A fost prima partidă oficială pe teren propriu pentru echipa antrenată de Dorin Toma și Paul Ungureanu, după barajul de poveste pierdut de formația băimăreană. Golurile au fost înscrise de Bogdan Minuteuan (min.6), Paul Nistor (min.16), Sebastin Serediuc (min.54) și Vasile Pop (min.62).

Partida a fost la discreția băimărenilor care au condus ostilitățile de la începutul partidei până la sfârșit. Echipa arată destul de bine în teren, se vede mâna de profesionist a lui Dorin Toma, care a pornit cu această echipă pe un nou drum, de formare a unei echipe competite care să paotă promova în eșalonul secund la sfârșitul campionatului. Deși, seria 10 din Liga 3 are nu mai puțin decât 5 nou promovate, misiunea antrenorului băimărean nu este deloc ușoară.

Până acum, Minaur Baia Mare este în grafic, a câștigat în ambele etape scurse până acum în compania echipelor Progresul Șomcuta Mare (3-1 la Șomcuta Mare) și 4-1 cu Atletic Club Oradea (la Baia Mare), echipe nou promovate în acest an în Liga 3. Ca și joc, Minaur s-a descurcat foarte bine până acum, reușind să-și creeze foarte multe ocazii de gol, înscriind de 7 ori în 2 etape, în condițiile în care lotul a suferit extrem de multe modificări. Rămas lider de echipă, Jean Prunescu se distinge prin experiența acumulată de-a lungul anilor în partidele din Liga 2, rămânerea sa la echipă fiind unul dintre punctele forte ale echipei. Deși, Minaur a primit gol în amândouă etapele scurse, mai sunt lucruri de pus la punct în jocul băimărenilor, dar premisele sunt extrem de bune și încurajatoare. În afară de timp și răbdare, mai este nevoie de muncă multă, sacrificiu și devotament pentru culorile clubului. Până una alta, Minaur Baia Mare este lider meritat în seria 10 cu maximum de puncte ( 6 în 2 etape), iar etapa viitoare va juca la ocupanta locului 3, nou-promovata Someșul Dej!

Dorin Toma – antrenor principal Minaur Baia Mare:

„O victorie ne interesează, nu ne interesează diferența de goluri, ne interesează punctele, ne interesează că am câștigat acest joc, deși la 2-0 am avut niște momente de relaxare și acest lucru ne-a costat, adversarul marcându-ne un gol, din nou, pe posesia noastră. Mai avem încă mult de muncă, mai avem mult de muncă la faza de apărare, la faza de atac, echipa trebuie să fie mult mai disciplinată și mult mai multă responsabilitate. E un sistem pe care l-am mai jucat și înainte, dar când jucătorii respectă ceea ce trebuie să respectăm, automat echipa joacă mult mai ofensiv și ocazii mai multe și goluri mai multe. Acest lucru l-am făcut și înainte, dar din păcate, anumiți jucători nu respectau acest lucru și asta s-a văzut pe tabela de marcaj. A fost un adversar care a jucat fotbal. Am studiat adversarul, l-a văzut meciul trecut cu Zalăul, au făcut un rezultat de egalitate și au ratat un 11 m în min. 87, o echipă foarte ofensivă, cu jucători talentați și ne-au pus multe probleme pe faza de apărare. Dar am respectat anumite lucruri și ne-am revenit în repriza 2 și am făcut această diferență. Toate jocurile sunt dificile. Someșul Dej a pierdut în deplasare la Zalău cu 1-0, trebuie să tratăm jocul foarte, foarte serios, pentru că avem nevoie de cele 3 puncte.”

Bogdan Minteuan – Minaur Baia Mare:

„Suntem bucuroși, mă bucur că am ajutat echipa, să marchez și să sperăm că vom continua tot așa. Ne-am dorit foarte mult să câștigăm, mai ales că am jucat și primul meci acasă. Suntem cu capul pe umeri, trebuie să ne pregătim bine săptămâna asta și să câștigăm din nou, la Someșul Dej. Mă simt foarte bine la Baia Mare, jucătorii sunt ok, avem o conducere foarte bună și suntem bine. Sunt la primul gol pentru Baia Mare, la al doilea meci, mă bucur foarte mult și sper să continui tot așa. Vreau să ajung mult mai sus decât tatăl meu și sper că va fi așa!”

Florin Farcaș – antrenor principal Club Atletic Oradea:

„Eu încerc să învăț copiii să jucăm un fotbal plăcut, să nu stăm să ne apărăm, pentru că altfel nu putem să dezvoltă și să progresăm din punct de vedere fotbalistic. Din punct de vedere al jocului, am primit 2 goluri foarte repede, și atunci normal, copiii au început să se piardă, au pierdut din ritmul jocului, din încredere și intensitate, după care, zic că, am început să reglăm din mers câteva din aspectele jocului, ne-am creat și câteva ocazii. Dacă eram puțin mai norocoși și mai atenți, jocul era cu totul și cu totul altfel. Dar, una peste alta, se vede diferența de experiență și valoarea individuală la Baia Mare față de noi. Avem echipă tânără cu copii și trebuie să avem răbdare. Hosu este gogheterul echipei din Liga 4, este jucătorul care înscrie în fiecare joc și este normal să fie lider. Așteptăm să se nască și alți lideri în echipă. Deocamdată sunt prea tineri și e greu. Este o istorie frumoasă, un club de tradiție, noi trebuie să ducem mai departe frumoasa istorie a clubului, și să încercăm să creștem, așa cum ne-am propus, cu răbdare și sperăm ca într-o bună zi clubul acesta să fie și mai sus, pe culmi și mai înalte. Seria 10 este destul de echilibrată, sunt 5-6 echipe care sunt echipe bune, care se bat acolo la primele locuri și următoarele 5 care se luptă pentru evitarea retrogradării!”

Cronica meciului Minaur Baia Mare – Club Atletic Oradea AICI 

Clasament Liga 3, seria 10 AICI 

Golgheteri Liga 3, seria 10 AICI 

Lasă un răspuns

Top