You are here
Home > Handbal > MINAUR 48 DE ANI! ISTORIA SE SCRIE SUB OCHII NOȘTRI!!! LA MULȚI ANI, MINAUR!

MINAUR 48 DE ANI! ISTORIA SE SCRIE SUB OCHII NOȘTRI!!! LA MULȚI ANI, MINAUR!

 

 

 

 

 

Rafael Hekman 

ISTORIA SE SCRIE SUB OCHII NOȘTRI!!!

Ce zi avem în față oameni buni!!!

14 mai, anul de grație 2022.
Întreaga suflare handbalistică băimăreană e sâmbătă în sărbătoare.
Brandul Minaur împlinește 48 de ani de existență, în aceași zi în care cele două echipe ale clubului joacă semifinale în două competiții de top.

În urmă cu 48 de ani, la 14 mai 1974, reputatul jurnalist sportiv băimărean Ioan P. Pop anunța la rubrica Basorelief a ziarului „Pentru Socialism”, devenit Glasul Maramureșului după revoluție, înființarea primului club de handbal din România, HC Minaur Baia Mare.

„Miercuri, 14 mai, a avut loc inaugurarea Handbal Clubului Minaur Baia Mare, primul club de handbal din țară. Cu această ocazie a fost dat în folosință noul sediu al Minaurului Baia Mare, str. Valea Roșie nr. 16.”

Aceași rubrică consfințea și alte informații despre handbalul băimărean, printre care și acordarea de către F.R.H. a categoriei I de clasificare jucătorilor Palko, Răzor, Alboaica, Negovan, Avramescu, Ignătescu și Revi.

Acum, la 48 de ani de la acel moment istoric, în care Maestrul Lascăr Pană punea bazele unui fenomen în handbalul românesc și mondial, handbaliștii și handbalistele clubului băimărean au ocazia de a demonstra că motto-ul handbalistic băimărean „Legenda merge mai departe” nu e doar o înșiruire de cuvinte.

E o sintagmă ce emană spiritul de luptă al întregii suflări handbalistice băimărene.

Minaur a devenit în acest sezon, în premieră națională și printre puținele cazuri în handbalul mondial, de-a lungul timpului, clubul care are atât echipă masculină, cât și feminină, în fazele finale ale cupelor europene.

Băieții dispută azi, în semifinalele Cupei României, un meci al orgoliilor, cu eterna rivală Dinamo București, campioana ultimelor ediții ale campionatului românesc, cu adevărat o echipă puternică, însă nu invincibilă, așa cum băimărenii au demonstrat-o deja în acest sezon.

O victorie azi și chiar câștigarea trofeului ne-ar da un imens plus de moral, în vederea meciului decisiv cu Steaua, pentru titlul de vicecampioni, și pentru dubla confruntare cu norvegienii de la Naerbo, din finala EHF European Cup.

E greu, știm. Dar, băieți, fiți siguri că, indiferent de rezultatele de la Cupa României, suporterii băimăreni se vor bucura de spectacolul handbalistic și vă vor susține necondiționat.

Să vină cupa-n Baia Mare!!!

Între timp, în celălalt capăt al Europei, handbalistele noastre se pregătesc pentru a doua oară consecutiv să cucerească în premieră o cupă europeană.

Chiar dacă plecăm probabil cu ultima șansă în viziunea unora, zicala cu „cei din urmă vor fi cei dintâi” s-a dovedit a fi de atât de multe ori reală.

Așa că fetelor, avem încredere în ambiția voastră de a profita de această șansă și de a aduce bucurie în sufletele lumii handbalistice băimărene și, de ce nu, a întregii țări, tuturor românilor.

Știm că aveți alături la Viborg o mână de suporteri băimăreni, care vă vor încuraja acolo, alături de alte, probabil milioane de români, care vă vor susține din fața televizoarelor.

Aveți acum incredibila oportunitate de a scrie istorie pentru Baia Mare și pentru propria voastră carieră.
Știm, a fost un sezon greu, cu incertitudini și cu multe dificultăți. Uitați tot, puneți deoparte ce a fost, fiți unite, jucați, gândiți, trăiți momentul ca o adevărată echipă, cu maximă concentrare și determinare.

Să vină cupa-n Baia Mare!!!

Hai Minaur!

Sursa foto: 2mnews.ro

Lasă un răspuns

Top