You are here
Home > Fotbal > LIGA 2 Inspirația lui Danciu la pauză! Minaur Baia Mare – CSM Slatina 2-1 (0-1)! VIDEO

LIGA 2 Inspirația lui Danciu la pauză! Minaur Baia Mare – CSM Slatina 2-1 (0-1)! VIDEO

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

Minaur Baia Mare își continuă formă bună în care se află și reușește prima victorie pe propriul teren din acest sezon, a doua în campionat, după ce a învins CSM Slatina cu 2-1 (0-1). Pentru băimăreni au înscris Alexandru Stoian (74) și Bogdan Rotar (79), în timp ce oaspeții au punctat prin David Oprescu (24). Înaintea acestei etape Minaur Baia Mare ocupa locul 5 în clasamentul adevărului cu +2, și era extrem de important sa-și mențină acest plus în dreptul ei. 

Partida a început sub semnul echilibrului, cu formația oaspete masată în propria jumătate, în fața careului de 16 m, bine așezată tactic de tehnicianul oltean Daniel Oprescu. Ambele echipe au încercat șuturile de la distanță în condițiile în care terenul era umed, după ploaia consistentă căzută înaintea partidei. În min. 7 Sergiu Ciocan șutează dar Ionuț Pop reține. Oaspeții încearcă și ei poarta băimăreană prin Trascu (16) dar șutul său de la 30 m este reținut de Băilă. Doman are șansa golului în min. 22, dar șutul său din interiorul careului este reținut de Băilă. Două minute mai târziu, același Doman centrează perfect de pe flancul drept pentru lovitura de cap a lui David Oprescu care reușește să deschidă scorul: 0-1! În min. 34 Viorel Chinde cade în careul de 16 m și solicită penalty, după o centrare venită de pe partea dreaptă a atacului băimărean, dar centralul George Cătălin Roman lasă jocul să continue. În min. 36 Stanciu execută o lovitură liberă de la 22 m peste poarta apărată de Ionuț Pop.

Inspirația lui Danciu se dovedește la pauză, când îi introduce pe teren pe Bakare și Cassama Pacheco, în locul lui Stanciu și Stănescu. Se va dovedi o mișcare extrem de inspirată, cei doi atacanți de culoare reușind să provoace panică în defensiva adversă în dese rânduri, anunțând glolurie din repriza secundă. Oaspeții au prima șansă în min. 46 Trascu șutează peste poartă din careul de 16 m. Apoi Chinde încearcă și el poarta adversă, șutul său de la 25 m trecând peste poartă. Ciocan trage și el peste poartă din poziție bună de la 20 m (49). În min. 56 Gneba recuperează o minge la mijlocul trerenului, trece de doi adversari îi pasează pe jos lui Donca aflat la 30 m de poartă, iar acesta cu un șut foarte frumos, din prima, nimerește stâlpul din stânga porții apărată de Ionuț Pop. Chinde are șansa golului (53), șutul său este respins în față de Ionuț Pop. În min 68, Sergiu Ciocan lovește și el același stâlp din stânga portarului Ionuț Pop. În min 74, Cassama Pacheco îl găsește foarte bine pe Alexandru Stoian, rămas singur cu portarul Ionuț Pop, aduce egalarea pe tabela de marcaj: 1-1! După numai 5 minute, în min. 79 este rândul lui Bogdan Rotar să puncteze decisiv și să aducă victoria băimărenilor, după o centrare pe jos venită din flacul stâng, acesta șutează cu latul din prima, în colțul din dreapta portarului advers: 2-1!

A fost o partidă intensă, în care băimărenii au avut posesia, dar oaspeții s-au arătat periculoși pe contractac. O echipă oaspete care a început partida cu 5 fundași, o nou promovată ca și Minaur Baia Mare, (tot) fără drept de promovare în Liga 1, dar care a lăsat o frumoasă impresie în primele 4 etape. În urma acestui rezultat, Minaur Baia Mare urcă pe poziția 9 în clasament, își păstrează locul 5 în clasamentului adevărului (+2) și va juca etapa viitoare în deplasare la Miercurea Ciuc, cu Csikszereda, o echipă extrem de bună și într-o creștere evidentă de formă, antrenată de băimăreanul Francisc Dican!

Ciprian Danciu – antrenor Minaur Baia Mare, declarații după meci:

Daniel Oprescu – antrenor CSM Slatina, declarații după meci:

Alexandru Stoian – Minaur Baia Mare, declarații după meci:

MINAUR BAIA MARE – CSM SLATINA 2-1 (0-1)

Stadion Municipal „Viorel Mateianu” Baia Mare

 Spectatori: cca 1500

Au marcat: Alexandru Stoian (78), Bogdan Rotar (79) respectiv David Oprescu (24)

Cartonașe galbene: Cătălin Alexe (87), Ricky Gneba (89) respectiv Andrei Trascu (45), Dorin Toma (27)

Arbitri: George Cătălin Roman (Cluj Napoca) – centru; Csaba Antal (Baciu-Cluj), Petrică Ionuț Cîmpeanu (Cluj Napoca) – asitenți.

Rezervă: Mircea Salomir (Cluj Napoca)

Observator de arbitri: Ștefan Szilaghi (Satu Mare)

Observator de joc: Daniel Sabou (Zalău)

MINAUR BAIA MARE: Raul Băilă – Cătălin Alexa, Răzvan Lazăr, David Simion, Alexandru Stoina, Ricky Gneba, Mircea Donca, Raphael Stănescu (46 Cassama Pacheco), Viorel Chinde (90+1 Gabriel Oiță), Sergiu Ciocan (68 Bogdan Rotar), Ciprian Stanciu (46 Ouato Bakare). Rezerve neutilizate: Alex Costache – Denis Matei, Iustin Neacșu, Vasile Chitaș, Marius Potcoavă. Antrenori: Ciprian Danciu (principal), Vlad Ungureanu (secund). Delegat: Ovidiu Mic.

CSM SLATINA: Ionuț Pop – Robert Gherghe, Alexandru Popovici (52 Marius Neicu), Cătălin Doman (42 De Oliveira), David Oprescu (52 Radu Constantin), Alexandru Sălcianu, Remus Trancă (81 Necșulescu), Dorin Toma, Alexandru Dinu, Ionuț Mitran (81 Manea), Andrei Trascu. Rezerve neutilizate: Cătălin Preduț – Abel Stan, Cistinel Dinu, George Leață. Antrenori: Daniel Oprescu (principal), Costel Asanică (secund).

Sursa foto: facebook CS Minaur fotbal

Lasă un răspuns

Top