You are here
Home > FC Prietenia Baia Mare > Ioan Cristea: „M-am simțit fotbalist mai mult la Tg. Mureș! Baia Mare nu știe să-și aprecieze valorile!”

Ioan Cristea: „M-am simțit fotbalist mai mult la Tg. Mureș! Baia Mare nu știe să-și aprecieze valorile!”

Ioan R. Ster 

Ioan Cristea este antrenorul echipei fanion de old-boys a Maramureșului, FC Prietenia Baia Mare. El a jucat pentru Minerul Cavnic și FC Baia Mare și a fost și golgheterul Diviziei B. Iubitorii fotbalului din Maramureș și-l amintesc pe Nelu Cristea ca un atacant tehnic, tenace, cu un extrem de dezvoltat simț al porții, un fotbalist căruia nu-i plăcea să piardă niciodată. Astăzi, el conduce de pe margine echipa FC Prietenia Baia Mare, dar este și unul dintre artizanii principali al acestui (deja) fenomen numit FC Prietenia. Inițiativa suporterilor reșițeni de a-și amenaja propria tribună, fără a mai aștepta „bunăvoința” autorităților locale, începe să dea roade. CSM Reșița va evolua în eșalonul secund pe propriul stadion, și începând de astăzi, suporterii reșițeni își pot achiziționa abonamente pentru tot sezonul competițional. Cererea de abonamente este extrem de mare, așa că, vânzarea lor se anunță un succes, de pe acum. Ioan Cristea este de părere că FC Prietenia s-ar putea implica într-un asemenea proiect, dacă el ar exista. Din tonul glasului său se simte regretul că Baia Mare nu are un stadion modern, că echipa care făcea pe vremuri furori în Divizia A, se zbate în anonimat, și că Baia Mare nu știe să-și aprecieze valorile. Ce ar mai fi de spus?

Ioan Cristea – antrenor FC Prietenia Baia Mare, în exclusivitate pentru baiamaresport.ro:

„Nu pot să spun acuma că noi ne putem angaja la un proiect care să implice renovarea unei tribune cum au făcut suporterii de la Reșița. Ca idee, este o idee foarte bună, oricine poate să pună umărul, și sigur și noi vom participa cu mare drag la orice inițiativă care să ducă la revigorarea sportului și a fotbalului maramureșean, cel băimărean în primul rând. Nu vreau să-mi dau cu părerea vizavi de fotbalul din Baia Mare, nu am fost așa important în fotbalul maramureșean. M-am simțit fotbalist mai mult în Tg. Mureș și în alte părți decât în Baia Mare, unde băimărenii nu prea au fost apreciați și ăsta este un lucru negativ pentru Baia Mare, că n-a știut să-și aprecieze valorile!”

Lasă un răspuns

Top